top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Burçlar ve Yaşam Enerjisini Yükseltmek


Yasam enerjiniz azaldığında, güneşin önüne gelen bir bulut gibi kararabilirsiniz. Kasvetli ve karamsar bir ruh hali sarabilir. Buna tıp depresyon der, enerji çalışması yapanlar çakraların tıkalı der, eskiler nazar der... böyle dönemlerin bir çok nedeni olabilir. Satürn transitleri Güneşe sert açılar yaptığında bunlarla karşılaşabiliriz. Gelin, güneşe biraz daha yakından bakalım.


Astroloji ile ilgili temel sorulardan birisidir. Haritanın anlattıklarının ötesine geçebilir miyiz yoksa bütün bunlar kader mi diye. Benim cevabım her zaman aynıdır, hava durumu tahmininden öteye geçemez yaptığımız tahminler. Fırtına uyarısı yapabiliriz. Ama mesele bu uyarılara rağmen denize açılacak mısın yoksa limanda fırtınanın geçmesini mi bekleyeceksin? Ya da o kadar çok fırtına atlatmışsındır ki bu senin için sadece alacağın önlemleri değiştirecektir, mürettebatın ya da malzemelerin gibi. Ya da belki sadece rotanı değiştireceksin. Esas mesele burasıdır. Doğum haritasını tanımak bu nedenle önemlidir. Öngörüler yani gelecekle ilgili olasılıklar bu haritanın bunlarla nasıl başa çıkabileceği üzerine kurulmalıdır.


Güneş burcunuz, yaptığınız her şeyi besleyen temel enerjiyi sembolize eder. Elbette karakter özelliğinizi, kişiliğinizi ve kimliğinizi de tanımlayacaktır. Ancak burada esas olan bunu ne kadar sağlıklı kullanabildiğinizdir. Birileri ile ego çatışmalarına girerek bu enerjiyi harcayabilirsiniz. Ya da birilerine ilham olarak bu enerjiyi besleyebilirsiniz. Aslında sizin kim olduğunuzu yansıtacak olan tam da burasıdır. Fırtına herzaman olacak. Sorunlarla nasıl başa çıktığınız sizin nasıl birisi olduğunuzu gösterecektir. Harita sizi anlatmaz, onu nasıl kullandığınız, sizin nasıl birisi olduğunu anlatır. Eğer bazı özellikleri okuyor ve size uymadığını düşünüyorsanız bunu yeterince iyi kullanmadığınız için olabilir.


Bu potansiyel içinizde vardır, bunu nasıl dışarıya çıkaracağınız önemli. Gelin haritanızdaki Güneş burcunuza bir de bu gözle bakalım, potansiyelinizi ne kadar kullanabiliyorsunuz? Yaşam enerjinizi nasıl arttırabilirsiniz?


Burçlar, aslında dört element ve üç niteliğin farklı kombinasyonlarıdır. Astroloji sembolizmine aşina olanlar bunu artık kavramıştır. Ateş, toprak, hava ve su elementlerdir. Burcun odak noktası hakkında bize bilgi verir. Öncü, sabit ve değişkenler ise niteliklerdir. Nitelikler bize burcun hangi dinamiğe sahip olduğunu gösterir. Burcunuzun yer aldığı element ve niteliğe göre neye ihtiyaç duyduğuna bakalım;

Ateş elementi burçlar; Koç, Aslan ve Yaydır. Bu burçlar aksiyona ihtiyaç duyarlar.

Meydan okumalar ve rekabet kişiyi motive eder. Ama aynı zamanda başkalarını motive etmek ve onlara ilham olmak da güçlü yanları arasındadır. Bu potansiyelleri kişi sağlıklı kullanamazsa karşımıza kavgacı, fazla risk alan ve gözükara insanlar çıkar.

Toprak elementi burçlar; Boğa, Başak ve Oğlaktır. Bu burçlar güvenlik ihtiyacındadır.

Kalıcılık ve istikrar sağlama isteği kişiyi motive eder. Başkalarına da yaptıkları ile örnek olurlar. Sevdiklerine güvenilir koşullar sağlamaya çalışırlar. Ancak kişi bunu sağlıklı kullanamadığında materyalist ve soğuk kişiler karşımıza çıkabilir.

Hava elementi burçlar; İkizler, Terazi ve Kovadır. Bu burçlar fikirlerini paylaşmak isterler. Bu nedenle en çok başkalarına ihtiyaç duyarlar.

Sosyal burçlardır. İletişim, öğrenme ve başkaları ile kontak kurmak onları motive eder. Ancak kişi bunu sağlıklı kullanamazsa karşımızda ilişkileri yüzeysel ve boş sözler sarfeden kişiler çıkar.

Su elementi burçlar; Yengeç, Akrep ve Balıktır. Bu burçlar duygulara ihtiyaç duyarlar. Başkaları ile duygusal bir bağ kurabilmek kişiyi motive eder.

Kişi aynı zamanda bunu diğerlerine destek olmak için de kullanabilir. Ancak sağlıklı kullanılmadığında karşımıza bağımlı, duygusal olarak fazla hassas ve suistimale açık kişiler çıkar.


Burcun niteliği sizin harekete geçme tarzınızı anlatacaktır. Öncü burçlar mevsimi başlatan burçlardır, sabit burçlar ise mevsimin özelliklerinin en yoğun olduğu zamanı anlatır. Ardından değişken burçlar gelir ve mevsimi bir sonraki mevsime geçişe hazırlar.

Öncü burçlar; Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaktır. Kişinin ana dinamiği birşeyler başlatmaktır.

Yetiştirmeniz gereken işler ya da bir projeyi bitirip hemen bir yenisine başlamak ister. Bu ateş elementi olan Koçta fizksel bir aksiyon ya da yaratıcı bir proje olabilir. Terazi burcunda ise bir ilişkiyi başlatmak olabilir. Eğer kişi bunu sağlıklı olarak kullanamazsa önünde yarım bırakılmış bir sürü iş olacaktır. Terazide bu yüzeysel ancak kişiye birşey kazandırmayan ilişkiler olarak karşımıza çıkar.

Sabit burçlar; Boğa, Aslan, Akrep ve Kovadır. İstikrar ve kalıcılık kişinin ana dinamiğidir.

Sağlıklı kullanımında kararlı bir tablo çizerler. Ancak kişi bu dinamiği sağlıklı kullanamazsa değişime direnç ve inatçılık olarak karşımıza çıkacaktır. Boğa elindekileri bırakmak istemediği için cimrileşebilir, Akrep ise bir duyguda takılı kaldığı için kindar olabilir.

Değişken burçlar; İkizler, Başak, Yay ve Balıktır. Değişim ve esneklik kişinin hareket şeklidir. Adaptasyon yeteneği en güçlü özelliğidir.

Ancak aynı dinamik sağlıklı kullanılmadığında İkizler sözünden cayarken, Yay tutamayacağı sözler verebilir. Karşımıza bu sefer bu nitelik istikrarsız ve güvenilir olmayan bir tablo çizer.


Yaşam enerjinizi yükseltmek, kendinizi daha zinde ve motive hissetmek için neler yapabilirsiniz?


Koç Burcu: İkinci adam yerine konmak en büyük motivasyon kaybınızdır. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; hareket edin, spor yapın. Tek başınıza ve başkalarını beklemek zorunda kalmayacağınız sporları tercih edin. Kendinizi motive edebileceğiniz, özerk bir hobiniz olsun. Yaptıklarınızla başkalarına da ilham olun. İlk olmak ve yeni başlangıçlar için buradasınız. Tazelenmenizi sağlayacak her ilk adım sizi canlandıracaktır. Rekabet enerjinizi ise kendinizle yarışmak için kullanın, her profesyonel sporcu gibi.


Boğa Burcu: Başkalarının elindekileri alması en büyük motivasyon kaybınızdır. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; toprakla ve doğayla temas etmek sizi tekrar şarj etmeye yetebilir. Yine de kendinize "anlık molalar" yaratın. Yaşamdan keyif almak sizin için önemli. Sadece o anın farkında olmak ve sahip olduklarınız için şükretmek sizi tekrar ayağa kaldıracaktır. Bir bahçeniz olması ya da bir bitki ile ilgilenmek sizi şarj edebilir.


İkizler Burcu: Yanlış anlaşılmalar ve rutin bir hayat en büyük motivasyon kaybınızdır. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; merak ettiğiniz bir konu hakkında birşeyler okumak sizi tekrar şarj edecektir. Rutinin dışına çıkmak, belki bir saat erken işten çıkmak bile size yetebilir. Yeter ki farklı birşeyler olsun. Elbette birileri ile konuşmak, olanları anlatmak da yaşam enerjinizi yükseltir. Ancak dikkat, dedikodu bu dinamiğin sağlıksız kullanımıdır. İletişim üzerine etkinlikler, kitap fuarları, kısa yolculuklar sizi tekrar şarj eder.


Yengeç Burcu: Duygusal olarak kendinizi bastırmak zorunda kalmak en büyük motivasyon kaybınızdır. Etrafınızda böyle insanlar olması, insanların birbirine destek olmadığı ortamlar sizin için çok iç karartıcı olabilir. Fazla "profesyonel" ortamlar ve kariyer mücadeleleri sizin için korku filmi gibi mi? Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; sığınabileceğiniz güvenli bir yeriniz olsun. Aşina olduğunuz yer ve insanlarla bir arada olun. Birilerinin bakımını üstlenmek sizi şarj edecektir. Bunu sağlıklı yapabileceğiniz gönüllü faaliyetlerin içinde yer alabilirsiniz. Bir kabileye ihtiyaç duyduğunuz için de böyle organizasyonlar sizi tekrar ayağa kaldırabilir.


Aslan Burcu: Başka birinin gölgesinde olmak sizin için en büyük motivasyon kaybıdır. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; sahnede olun. tiyatroya gidin ya da en iyisi tiyatro eğitimi alın. Her tür sahne performansı sizi tekrar şarj eder. Ya da kendinizi gösterebileceğiniz alanlara yönelin. Çocuklarla vakit geçirin. Onlarla ilgili organizasyonlara dahil olun. Büyükler için olan oyunlara katılın. Biraz risk alın. Ofiste bir organizasyonun sorumluluğunu alın. Bir arkadaşınızın doğum gününü organize edin. Süslenin.


Başak Burcu: Karmaşa ve düzensizlik sizin için en büyük motivasyon kaybıdır. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; hizmet etmeye odaklısınız ancak bunun için köle olmanıza gerek yok. Bir konuda el becerilerinizi geliştirmek ve somut bir ürün ortaya koymak sizi terkrar canlandırabilir. Zanaatkarlık doğuştan gelen bir kabiliyetiniz. Egzersiz yapmak, sağlıklı beslenme ve uyku düzeninizi ayarlamak sizin için hassas bir konu. Kendinize verebileceğiniz en büyük hediye sağlıklı yaşam kampları olabilir.


Terazi Burcu: Yalnızlık ya da tartışmaların olduğu ortamlar sizin için en büyük motivasyon kaybı. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; ekipteki çatışmayı çözmek için arabuluculuk yapın. Birlikte hareket etmekten keyif aldığınız bir arkadaşınızla bir etkinliğe gidin. Bir müze gezin. Sanatsal bir etkinliğe katılın. Müzakere teknikleri eğitimi alın. Uzman olduğunuz bir konuda danışmanlık verin. Birilerine iyilik yapın. Özel bir gün için beklettiğiniz kıyafetinizi giyin. Görünümünüze zaman ayırabilmek için on dakika erken kalkın. Yatmadan yarın ne giyeceğinize karar verin.


Akrep Burcu: Kendinizi aciz hissettiğiniz durumlar sizin için en büyük motivasyon kaybıdır. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; Bir arkeoloji tutuna katılın. Bulunduğunuz bölgenin en eski tarihini araştırın. Soyağacınızı araştırın. İnsan psikolojisi üzerine bir makale hazırlayın. Semboloji ya da kriptografi öğrenin. Bir polisiye öykü yazın. Gönüllü bir araştırmaya dahil olun. Finansal konularda araştırma yapın. Geçen yıl en çok kar getiren yatırım aracını araştırın.


Yay Burcu: Dört duvarın arasında kalmak sizin için en büyük motivasyon kaybıdır. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; hemen bir tura katılın. Eğer bunu yapamıyorsanız bir seminere yazılın. İş yerinde eğitim talebinde bulunun. En azından bir fuara gidin. Kendinize bir kişisel gelişim kitabı alın. Yeni bir dil öğrenin. Bir felsefe derneğine de gidebilirsiniz. Bir blog yazmak, yolculuklarınızı anlatmak sizi tekrar hayata bağlayacaktır. Önemli olan hayat tecrübenizi paylaşmaktır. Henüz bu yola çıkmamış olanları eğitmek için birşeyler yapın. Farklı kültürlerle temas kurabileceğiniz etkinlikleri kaçırmayın. Festivaller ve fuarlar tam sizin için.


Oğlak Burcu: İşsiz kalmak ya da desteklenmemek sizin için en büyük motivasyon kaybı. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; mesleki bir etkinliğe katılın. Hemen bir hedef seçip bunun için bir strateji belirleyin. Sizin için önemli olan bir hedefiniz olması ve buna ulaşmak için somut adımlar atmaktır. Kendinize kısa vadeli hedefler belirleyerek başlayın. Enerjiniz yükseldikçe daha büyük hedeflere ilerleyin. Bir satranç turnuvasına katılın. Kendinize bir kart bastırın. Tecrübesine saygı duyduğunuz kişileri ziyaret edin. Kariyer planlaması için bir uzmandan destek alın.


Kova Burcu: Bulunduğunuz ortama uyum sağlamak sizin için en büyük motivasyon kaybı. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; rutinin dışına çıkın. İşe gittiğiniz yolu değiştirin. Uyku saatlerinizi yeniden ayarlayın. Bir teknoloji fuarına katılın. İleri teknolojileri araştırın. Bilgilerinizi yenileyin. Yaptığınız işi modernize edin. Yeni teknik ve yöntemler deneyin. Başkalarından farklı bir yaşam için küçük değişiklikler yapın.


Balık Burcu: İnce hesaplar ve bitmek bilmeyen detaylar sizin için en büyük motivasyon kaybı. Bunun farkında olun ve yaşam enerjinizi yükseltmek için şunları deneyin; gönüllü bir dernekte görev alın. Sosyal sorumluluk projelerine dahil olun. Bir dans kursuna katılın. Sanatsal bir konuda eğitim alın. İlham ve sezgilerinizi kullanabileceğiniz alanlara yönelin. Bir konsere gidin. Meditasyon yapın. Yüzün eğer yapamıyorsanız en azından deniz kenarında bir yürüyüşe çıkın. Tatil için kalabalık sahiller yerine inziva etkinliklerini tercih edin.


Organize olmakta zorlanıyor, yaşam hedefleriniz konusunda yön kaybı yaşıyorsanız gelin sorularınızı birlikte yanıtlayalım. Kısa Danışmanlık alarak sorularınızı iletin. 30 dakikalık bireysel seanslar online yapılmaktadır. Seans kaydı görüşme sonrasında iletilir. Buradan randevu alabilirsiniz.


Şu yazılar da ilginizi çekebilir;

Bunlar da ilginizi çekebilir;


bottom of page