top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

22 Eylül Ekinoks Haritası ve Sonbahar Gündemi

22 Eylül 16:31 'de Güneş Terazi burcuna giriş yapıyor ve resmen sonbahar başlamış oluyor. Bugünden itibaren geceler uzayacak ve gündüzler kısalmaya başlayacak. Mitolojik olarak bu karanlığı aydınlığa galip gelmesini anlatır. Güneş yani bilinç, irade ya da kral burada artık gücünü yitirmeye başlar. Bu nedenle Güneş Terazi burcunda rahat etmez. Koç burcunda yücelirken tam karşısındaki Terazi 'de depresyondadır. Öncü burca giriş haritaları bize bir sonraki mevsim dönüşüne kadar geçecek olan zaman hakkında bilgi verir. Yani Güneş Oğlak burcuna kadar olan zamanda dünya gündeminde hangi konuların olacağını bu haritalarla inceleriz.


Aşağıdaki haritayı inceleyerek bölgemizdeki gündemi anlamaya çalışalım.


Öncü burçlardaki gerilimli açılar hemen dikkat çekiyor. Yakın çevre ve komşularla gerginlikler ön planda. Türkiye açısından çocuklar ve eğitim konular, basın, gazeteciler de önemli gündem maddeleri arasında olacaktır. Ayırca maddi yaptırımlar gündeme gelebilir. Ayrıca ülkemiz açısından da gizli düşmanlıklar önemli bir risk barındırıyor.


Ekinoks haritasındaki Ay'a bakarak halkın durumunu inceleyebiliriz. Türkiye haritası ile birlikte baktığımızda Ay, Yay burcunda ve Antares sabit yıldızı ile kavuşumda. Antares savaş ve mücadele ile ilgilidir. Ancak Venüs ile olan uyumlu açı bize daha çok uyumlu ve barıştan yana olan bir halkı gösteriyor. Elbette 6.evde olması nedeniyle koşulların çok da iyi olmadığını söyleyebiliriz. Türkiye 'nin Mars 'ı ile olan uyumlu açısı ise asker ve diğer güvenlik güçlerine olan desteğini gösterir. Antares sabit yıldızı, 4 kraliyet yıldızından birisidir. Ülkemiz açısından bu derece yöneticiler nedeniyle önemli bir gösterge. Bu derece daha önce tetiklendiğinde Türkiye, Suriye 'ye  Fırat Kalkanı Harekatı 'nı başlatmıştı. Aşağıda bu harekatın açıklandığı anın haritasını görebilirsiniz. Ozaman bu derecede Mars ve Satürn kavuşmuştu. Şimdi aynı derecede bu sefer ay yer alıyor. Antares savaş konusunda önemli göstergelerden birisi. Bu nedenle önümüzdeki üç aylık süreç içerisinde Türkiye açısından en dikkat çekici konu bu olacaktır. Elbette burada Mars 'ın retro olduğunu unutmayalım. Bu yüzden uzunca bir süredir bu gerilimin biriktiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle bir şekilde içinde tekrarlar barındıracaktır. Bu gerilimin başlangıcının 28° boylamı nedeniyle olduğunu anımsamak gerek. Detaylara girmeden bu dereceye yakın bir nokta 35N 28E ekinoks haritasında da oldukça gerilimli bir noktada yer alıyor. Bu nedenle önümüzdeki süreçte ana gündemimiz oldukça belirgin. Haritada kırmızı ile belirtilen hatlar bu anlamda en belirgin alanlar. Ayrıca ülkenin doğusunda da Mars etkin gözüküyor. Burada da gerilimler ya da salgında artışlar gündeme gelebilir.


Pandemi ile ilgili olarak Türkiye için en riskli bölgelerinin mavi ile çizilmiş hatlar olabileceğini düşünüyorum. Bu bölgelerde ayrıca yeni kısıtlamalar ve önlemler de gelebilir.




Halkın durumu için iyi şeyler söylemek zor. Tekrar kısıtlamalar gündeme gelebilir. Kısa süreli sokağa çıkma yasakları gözlenebilir. 23 Eylül tarihinde Merkür Satürn kare açısı, ulaşım ya da iletişim konusunda bazı kısıtlamaların gündeme geleceğini gösteriyor. Ayrıca eğitim konusunda da bazı engeller ya da aksaklılar gündeme gelebilir. Çocuklara bu süreçte özen göstermek gerekiyor. 27 Eylül tarihinde Merkür Akrep burcuna geçtiğinde Mars ve Satürn ile olan gerilimi nispeten azalacak. Bu da 22 Eylül tarihinden beri süren gerilimi nispeten düşürecektir. 29 Eylül tarihinde ise Satürn ileri gidecek. 24 Ağustos tarihinde Mars ile yaptığı sert açı 30 Eylül tarihinde tekrar edecek.  Türkiye açısından bir öncekinde bir sel felaketi yaşadık. Ancak bu sefer daha çok rüzgarlardan gelebilecek risklerin daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

30 Eylüldeki bu sert görünümün bireysel etkisi için dönüp Ağustos ayındaki gündeminizi anımsarsanız bu konuların tekrar edebileceğini söyleyebiliriz. Bu daha çok bir konunun engellenmesi, durdurulması anlamına gelir. Eleştiriler ya da suçlamalar sözkonusu olabilir. Oğlak burcunda olması nedeniyle devlet, kurumsal yerler ya da bankalarla ilgili olabilir. Daha çok kariyer ya da maddi konular gündeme gelebilir.


bottom of page