top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

14 Aralık Yay Burcunda Güneş Tutulması



Bir önceki ay tutulması biliyorsunuz İkizler burcunda gerçekleşti. Bir ay tutulması olduğu için haliyle orada bir kapanan fazdan bahsediyorduk. Güneş tutulması ise bir başlangıç enerjisi. Ama bir taraftan da geri planda Güney Ay Düğümü olduğu için burada aslında hem bir başlangıç var hem de bir fazın kapanması var. Bir bitirme sürecinin başlangıcından bahsedebiliriz belki. Ya da geçmişle bağıntılı bir konu karşımıza çıkacaktır.

Kişiler, tutulma zamanında genelde yaşamsal bir karar aşamasına gelebiliyor. Güney düğüm bir yeniden yapılandırma ihtiyacını getirir karşımıza. Kuzey düğüm birazcık daha biriyle beraber olmak, bir araya gelmek olarak karşımıza çıkar. Güney düğümde ise ayıran, tek başına hareket etmeyi gerektiren, bir yerden bir kişiyi ayırıp başka bir yere getiren bir dönemi getiriyor. O yüzden de burada bazı ayrışmalar bekleriz.


Burç Yorumlarına Bakacak Olursak;

Koç Burcu: Eğitim hayatınızla ilgili yeni bir sürece başlayabilirsiniz. Mezuniyet süreciniz başlayabilir. Eğitmenleriniz değişebilir. Uluslarası bir kurumda çalışıyorsanız yöneticileriniz değişebilir. Eğer hukuksal bir süreciniz varsa artık bu konuda bazı kararlar çıkabilir. Yenigirişimlerde ise hukuki konularda titiz davranın.


Boğa: Maddi konularda yaşanacak bu tutulmada baazı masraflar yapmanız gerekebilir. Veya beklediğiniz ek ödemelerde bazı kesintiler uygulanabilir. Bir borcunuzu kapatabilirsiniz. Ya da daha önce yaptığınız bir çalışmanın ödemesini gecikmeli de olsa almaya başlayabilirsiniz.Yer değişimini tetikleyebilecek bazı konular da gündeme gelebilir.


İkizler: Burcunuzda gerçekleşen tutulmalar sizi ilişkiler konusunda önemli kararlar almaya itiyor. İlişkinizle ilgili yeni bir sürece adım atabilirsiniz. Belki önceden tanıştığınız bir partner adayı karşınıza çıkabilir.İlişki ve ortaklıklarla ilgili konularda bu yıl önemli bir değişim yaşıyorsunuz. Bu tutulmayla yeni bir çevreye adım da atabilirsiniz.


Yengeç: İş hayatınızda yeni bir değişim gündeme gelebilir. Belki bir ofis değişimi ya da hizmet aldığınız kişilerde bir değişim yaşanabilir. Eğer kurumsal bir iş yaşamınız varsa belki iş arkadaşlarınızdan ayrılanlar olabilir. Veya bir ara kademe yönetici göreve başlayabilir.


Aslan: Aşk hayatınızda yeni bir sürecin ilk adımları atılabilir. Eskiden tanıdığınız birisi yaşamınıza dahil olabilir. Partnerinizle bir yolculuğa çıkabilir ya da bir süre mesafe olarak uzakta olmanız gerekebilir. Veya keyifli bir eğitime başlayabilirsiniz.


Başak: Ev ya da yer değişikliği gündeme gelebilir. Ailenizle ilgili önemli kararlar vermek durumunda kalabilirsiniz. Bir ev kredisi ya da miras konusu gündeme gelebilir. Eğer geçtiğmiz ay bir iş değişimi gündeme gelmişse şimdi bunun için taşınmanız gerekebilir.


Terazi: Bir görüşme ya da mülakata katılabilirsiniz. Bu süreçte ulaşımla ilgili bazı zorluklar olabilir. Kardeş ya da kuzenlerinizle ilgili bazı sıkıntılar gündeme gelebilir. Bu dönemde partnerden destek alabilirsiniz. Süreç nekadar gerilimli olsa da yaşanan zorluğu hafifletecek koşullar mümkündür.


Akrep: Maddi konularda yaşanacak bu tutulma sizin açınızdan bazı masraflar doğurabilir. Veya bazı gelir kalemlerinizde azalmalar olabilir.Bazı sözleşmelerin sonlanması mümkündür. Yeni hizmet alımları veya yeni personeller bu süreçte destekleyici olabilir.


Yay: Burcunuzda gerçekleşen tutulma ile gözler sizin üzerinizde. İlişkiler konusunda önemli kararlar verebilirsiniz. Özellikle iş hayatınız ve evliliğiniz öne çıkıyor. Çocuklarla ilgili konular sizi önemli adımlar atmaya itebilir.Fiziksel olarak sağlığınıza özen göstermeniz gereken bir zamandasınız.


Oğlak: Bir süredir çalışma hayatınız ve bedensel sağlığınızla ilgilenmeniz gerekmiş olabilir. Şimdi daha çok dinlenmek isteyeceğiniz, biraz belki yalnız kalamaya ihtiyaç duyacağınız bir süreç olabilir. Belki evde yapılacak bir tadilatla ya da ailenizle ilgilenmeniz gerekebilir.


Kova: Eski bir sosyal çevreye geri dönüyor olabilirsiniz. Ya da çocuklarınız nedeniyle belki bir süre sosyal yaşamınız sekteye uğrayabilir. Ya da yeni bir çevreye taşınmak zorunda da kalmış olabilirsiniz. Kısa bir yolculuk yapmak ya da yeni bir araç almak zorunda kalabilirsiniz.


Balık: Size para kazandıracak yeni bir girişime başlıyor olabilirsiniz. Bunun için belki yeni bir işe giriş yaptınız veya yeni bir eğitimi tamamlıyor olabilirsiniz. Bu süreçte ya bir yer değişimi gündeme gelebilir veya daha fazla evde çalışmanızı sağlayacak bazı koşullar doğabilir. Veya farklı bir yere taşınma hazırlığına giriş yapabilirsiniz.



Güneş tutulmalarında daha çok yönetimle ilgili konular vardır. Yani yönetim kademesinde bir takım değişiklikleri bu tutulmada rahatlıkla bekleyebiliriz. Bir yöneticinin gitmesi ve yeni bir yöneticinin gelmesi olasıdır. Yeni gelecek olan yöneticinin açıkçası işlerin pek de parlak olmadığı bir zamanda geliyor olması çok olasıdır.


Daha önce 2001'de yaşanmış benzer bir tutulma. Dönüp 19 sene öncesine bakabilirsiniz. Bir sonraki de 2039 da gerçekleşecek. Yay burcu ile bağlantılı olduğu için yurtdışı İle bağlantılı her konuyu düşünebilirsiniz. Turizm zaten hali hazırda biliyorsunuz göstergelerin zayıf durumda olması dolayısıyla zor bir süreçten geçiyor. Yolculuk, turizm, yurtdışı ile ilgili konular, akademi, eğitim hayatı, eğitim almak vermek, basın yayın, hukukla ilgili konular özellikle hakimler, ithalat ihracat ile ilgili konular karşımıza çıkabilir.


Mars ile olan açısı nedeniyle yeni girişimler, harekete geçmek, sağlık konuları, sporla ilgili konular ön planda olacaktır. Daha çok bir girişim başlatmak ya da daha önceki bir girişimi tekrarlamak gibi konular ön plana çıkabilir. Saldırganlık provokatif bir tavrı da var o yüzden bunlar da ön planda olabilir. Burada daha çok açıkçası birazcık daha gizli saklı hareket etmeye meyilli olabilecek bir etki var.


Tutulma Yılancı takım yıldızındaki Ras Alhegue sabit yıldızı ile birleşiyor. Venüs Satürn karakterinde bir sabit yıldızı olması dolayısıyla hakkında çok iyi şeyler yazılmıyor. Genelde özellikle ilişkilerle ilgili konularda büyük sorunlar çıkarabilir ya da rahatsız edici bir şekilde biraz cinsel olarak sorun çıkarabilecek nitelikte bir şeylerle bağlantılı olabilir. Güney düğüm tarafı olması nedeniyle geçmişle bağıntılı bir konu olmasını bekleriz.

Tabii ki her zaman yılan sembolü İle bağlantılı olduğu için bir şekilde şifacılık ve iyileşme vaadinden bahsediliyor ama geri planında çok iyimser bir bakış açısı olarak görüyorum ben bunu. Finansal konular için iyi olarak görülmüş. Ama ilişki için açıkçası kötü bir süreç olarak karşımıza çıkıyor o yüzden belki şöyle düşünebiliriz; ilişkiler açısından biraz dikkatli olmak gereken bir güneş tutulması olabilir ama finansal konularda bir Güney düğüm tutulması olduğunu her zaman hatırlanmak koşuluyla belki daha iyi bir süreç olabilir.




Üye olarak siz de seminerlere katılabilirsiniz. Üyelik sayfasını buradan inceleyebilirsiniz.

Eğitimlere kayıt için astrokronos.com/etkinlikler sayfasını inceleyebilirsiniz.


bottom of page