top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Doğum Haritasında Para Göstergeleri ve Yükselen Burçlara Göre Analiz


Doğum haritasında finansal göstergeler için bir çok parametre incelenir. Örneğin Şans Noktası ve Finans Noktası incelenmesi gereken parametrelerdir. Bu noktalar yükselen derecesi baz alınarak hesaplandığı için şimdilik gözardı edelim. Çünkü bunun için doğum saatinin kesin olması gerekiyor.

Biz öncelikle doğum haritasında "Para Evi" olarak bilinen 2.evi inceleyelim. Bu yükselen burcunuzdan bir sonraki burca denk gelir. Yani yükselen burcunuz Akrep ise ozaman 2.eviniz bir sonraki burç olan Yay burcudur. Şimdi öncelikle yükselen burcunuza göre ikinci eviniz ne anlama geliyor buna göz atalım; 2.Evin yöneticisinin hangi evde olduğuna bakarak para kazanmak için hangi alanları kullandığınızı öğrenebilirsiniz. Her burç için yönetici yorumda verilmiştir. Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Yükseleni Koç Burcu Olanlar; ikinci eviniz Boğa burcudur, yöneticisi Venüs 'tür. Boğa keyfine ve rahatına düşkün bir burçtur. Paralarını en çok kendi keyifleri için harcayabilirler. Bu nedenle kişi daha çok sanat, moda, tasarım, danışmanlık, mimarlık gibi konulardan para kazanabilir. Ancak Venüs haritada zarar görüyorsa ozaman para kazanma konusunda kişi tembellik edebilir ya da kolay yoldan para kazanmaya çalışabilir. Zorunlu giderlerini karşılayamazken lükse para harcayabilir. Kişinin yaptığı işten keyif alıyor olması önemlidir. Aksi durumda kişi para kazanma konusunda tembel ve isteksiz davranabilir.


Yükseleni Boğa Burcu Olanlar; ikinci eviniz İkizler burcudur, yöneticisi Merkür 'dür. İkizler iletişim yeteneği güçlü bir burçtur ve kıvrak bir zekası vardır. Bu kişiler para kazanmak için daha çok bu yeteneklerini kullanacaktır. Ticarete atılmaları olasıdır. Yazar, şef-amir, muhasebeci ya da gazeteci olabilir. Nasıl para kazanacağını düşünmek kimi zaman onu kazanmaktan daha önemli olabilir. Çabuk zengin olma motivasyonu vardır. Ancak Merkür zarar görmüşse boyundan büyük işlere kalkabilir. Aynı anda birden fazla işi yapmaya kalkabilirler. İki işten para kazanmaları da mümkün. Ancak önceliklerini iyi saptaması gerekir. Sıkılıp bırakmazsa projeleri başarılı olur.


Yükseleni İkizler Burcu Olanlar; ikinci eviniz Yengeç burcudur, yöneticisi Ay 'dır. Kişinin ruh hali para kazanma ve harcama motivasyonlarını etkiler. Parasal konularda çok hassas olsalar da bunu dışarıya belli etmezler. Eğer Ay zarar görüyorsa para kazanamama ya da olan parasını kaybetme korkuları olabilir. Para kazanamadıklarında kendilerini güvensiz hissedebilirler. Aile işi ya da emlaktan gelir elde edebilirler. Otellerden, perakende işlerden, gıdadan para kazanabilirler. Başkalarına destek olabileceği işlerde daha başarılı olurlar. Toplumla temas halinde olabilecekleri ya da kendi duygu ve düşüncelerini topluma açıkladıkları işlerden para kazanabilirler. Bazen çok tedbirli bazense çok bonkör olabilirler. Para kazanma ve harcama konusunda hızlı ve değişken bir dinamikleri vardır.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Yükseleni Yengeç Burcu Olanlar; ikinci eviniz Aslan burcudur, yöneticisi Güneş 'tir. Haliyle para kazanmak kişi için bir gurur meselesi olabilir. Güneş, yaşam enerjimizi temsil ettiğinden bu kişilerin yaşam enerjisi para kazanma dinamikleri ile doğru orantılıdır. Kazancı iyiyse yaşam enerjisi de artar, geliri azaldıkça canlılığını yitirir. Yaratıcılığı sayesinde gelir elde edebilir. Kendisini gösterebileceği ya da yönetici konumunda çalışacağı işlerden para kazanabilir. Kendisine olan güveni sayesinde harcadığı emek ve zaman için iyi yüksek bir fiyat ister. Ancak Güneş zarar görüyorsa ozaman hakettiği parayı istemekte zorlanır.


Yükseleni Aslan Burcu Olanlar; ikinci eviniz Başak burcudur, yöneticisi Merkür 'dür. Kişi para kazanmak için aklını kullanacaktır. Analizler yaparak ve titiz çalışmaları sayesinde gelir elde edecektir. Hesabını iyi yapar. Nereye kaç para harcadığını iyi bilir. Kişi yaptığı işte nekadar dikkatli ve hatasızsa okadar iyi kazanır. Para kazanamadığında endişeli ve huzursuz olabilir. Ne iş yaparsa yapsın herzaman planlı ve metotlu olacaktır. Parasını en çok sağlıklı olmak için harcayabilir.


Yükseleni Başak Burcu Olanlar; ikinci eviniz Terazi burcudur, yöneticisi Venüs 'tür. Parasını en çok başkalarını memnun etmek için harcayabilir. Parfüm, mücevher ya da giyime çok para harcayabilir. Diplomasi ve sanat aracılığı ile para kazanmaları da olasıdır. Kişi parasal konularda başarılı olabilmek için mutlaka işini sevmelidir. Venüs haritada zarar görüyorsa ozaman para kazanma konusunda kişi tembellik edebilir ya da kolay yoldan para kazanmaya çalışabilir. Zorunlu giderlerini karşılayamazken lükse para harcayabilir. Kişinin yaptığı işten keyif alıyor olması önemlidir. Aksi durumda kişi para kazanma konusunda tembel ve isteksiz davranabilir.


Yükseleni Terazi Burcu Olanlar; ikinci eviniz Akrep burcudur, klasik yöneticisi Mars modern yöneticisi Pluto 'dur. Kazancı sabit bir gelirden çok dönemsel yüksek karlar üzerinedir. Ya da büyük kuruluşlarda çalışabilir. Kişi başkalarının da kazanacağı bankacılık, sigorta gibi işler sayesinde gelir elde edebilir. İnsanlığa fayda sağlayacak projeler ya da grup çalışmaları kişinin gelirine destek olur. Dürüstlükten ödün vermesi kişinin gelirini baltalayabilir, kumar ya da illegal işlerden zarar görebilir.


Yükseleni Akrep Burcu Olanlar; ikinci eviniz Yay burcudur, yöneticisi Jupiter 'dir. Kişi finansal konularda daima büyük düşünür. Aşırıya kaçma eğilimi yüksek riskler almasına neden olabilir. Elbette bu kazanma ve harcamada da aşırıya kaçabileceğini gösterir. İşini iyi yaptığına inanır. Bu kendisine olan güveni sayesinde hakettiğini alır. Kazancını arttıramadığında iyimserliğini yitirebilir. Kazancı arttıkça bunu başkalarına dağıtmaktan da çekinmez. Eğer Jupiter haritada güçlüyse ozaman kişi için de bolluk garantidir, ancak zarar görüyorsa ozaman müsriflik ve hayalperestlik daha olasıdır. Kendisine doğru hedefler belirleyerek ve içsel ödüller vererek bu zararı bertaraf edebilir.


Yükseleni Yay Burcu Olanlar; ikinci eviniz Oğlak burcudur, yöneticisi Satürn 'dür. Nekadar iyimser ve bonkör olsa da kişi gelirleri konusunda endişeli olabilir. Parasız kalmakla ilgili bir gizli bir korkusu olabilir. Ya da nekadar iyi kazanırsa kazansın kişiye yetmeyebilir. Elbette parayı kazanma ve harcama konusunda içsel bir suçluluk duygusu da yaşıyor olabilir. Başkasından destek istemek yerine kendi kazancı ile yetinme çabasında olabilir. Ucuzluktan alışveriş yapmak, en uygun olanı almak peşinde olabilir. Eğer Satürn haritada zarar görüyorsa daha ucuza aldığını düşünürken aslında daha çok para harcıyor olabilir. Hesabını iyi yapamaması ve bu konuda gerçekçi olmaması onu mali olarak zor durumda bırakabilir. Eğer Satürn güçlü durumda ise ozaman kişi parasal konularda sorumluluk sahibidir.


Yükseleni Oğlak Burcu Olanlar; ikinci eviniz Kova burcudur, klasik yöneticisi Satürn modern yöneticisi Uranüs 'tür. Para kazanma konusunda herzaman yeni fırsatları kollayabilir. Parayı serbest çalışarak elde etmek isteyebilir. Kişi parayı bir özgürlük aracı olarak görebilir. Nekadar temkinli olsa da sözkonusu para olunca düşüncesizce ya da öfkeyle harcayabilir. Elinde para tutmakta zorlanabilir. Yaratıcı ve farklı işlerden para kazanabilir. Zamanlama hatası nedeniyle para kazanma fırsatlarını kaçırabilir. Tuzağa düşmemeye çalışırken tehlikeli adımlar atabilir. Teknolojik konulardan ya da bir ekiple birlikte çalışabileceği işlerden para kazanabilir.


Yükseleni Kova Burcu Olanlar; ikinci eviniz Balık burcudur, klasik yöneticisi Jupiter modern yöneticisi Neptün 'dür. Kişi parasal konularda fazla fedakar ve verici olabilir. Parasının sınırlarını belirleyemezse nereye nekadar harcadığını hesaplayamaz. Gelen gider. Bu nedenle hesabını iyi yapmalıdır. Ruhsal konulardan, ilham ve yaratıcılık gerektiren işlerden, başkalarına destek verebileceği, özveri ile çalışabileceği konulardan para kazanır. Kişinin iyi para kazanması için yaptığı işin ruhunu ve hayallerini beslemesi gerekir. Kazandığı parayı da daha çok zorunlu giderler yerine hayalini kurduğu şeyleri gerçekleştirmek için harcayacaktır. Neptün haritada zarar görüyorsa kişi finansal konularda kendini kandırmaya meyilli olabilir. Dolandırıcılığa karşı da dikkatli olmalıdır.


Yükselen Burcu Balık Olanlar; ikinci eviniz Koç burcudur, yöneticisi Mars 'tır. Kişi parasal konularda mücadelecidir. Ancak bu aynı zamanda kişiyi düşüncesizce para harcamaya itebilir. Eğer Mars zarar görmüşse ozaman para kazanma konusunda sabırsız olabilir. Aceleci tavırlar maddi kayıplar yaşatabilir. Eğer Mars haritada güçlü ise ozaman kişi kendi parasını kazanmak için insiyatif alan birisi olacaktır. Teknik konular, metaller kişinin yaptığı işin bir parçası olabilir.


2.evinizi yöneten göstergenin haritanın hangi evinde olduğuna bakın. Eğer doğum haritanızı bilmiyorsanız bu linkten nasıl çıkaracağınızı öğrenebilirsiniz.


2.evin yöneticisi 1.evde: Kişi kişisel yetenekleri sayesinde para kazanır. Kişi için finansal güvence önemlidir. Başkalarına kıyasla parasal konularda şanslı olabilir, para kişiye bir şekilde ulaşır.


2.evin yöneticisi 2.evde: Kişi kendi parasını kendisi kazanır, başkalarına bağlı değildir. Maddi açıdan bağımsız olabilmesi kişi için önemlidir.


2.evin yöneticisi 3.evde: Eğitim, iletişim, taşımacılık, haberleşme gibi alanlardan para kazanabilir. Aynı şekilde kazancını da bu gibi konular için harcayabilir. Kardeşleri finansal olarak desteklemek durumunda olabilir.


2.evin yöneticisi 4.evde: Ailevi işlerden kazanç sağlayabilir. Aileden kalan imkanlar, gayrimenkul, arsa, toprak ya da tarım gibi işlerden kazanç elde edebilir. Emlakçılık, inşaat, peyzaj da kişinin kazançları arasında olabilir. Evden çalışması mümkündür, iş ortamını ev ortamına çevirmesi mümkündür, avantaj sağlayabilir. İlerleyen yaşlarda ailesini maddi olarak desteklemesi mümkündür. Hayatının son dönemlerinde maddi açıdan güvencede olabilir.


2.evin yöneticisi 5.evde: Geçimini çocuklar ve gençlerle ilgili işlerden, artistik ve sanatsal işlerden, eğlence endüstrisinden, sportif aktivitelerden elde edebilir. Hobi olarak başlanan işlerden para kazanabilir. Riskli yatırımlardan kar elde etmesi sözkonusu olabilir ancak diğer göstergeler kontrol edilmelidir.


2.evin yöneticisi 6.evde: Geçimini başkalarına hizmet ederek kazanabilir. Maaşlı bir işte çalışabilir. Sağlık sektörü veya hayvanlarla ilgili işlerden kazanç elde edebilir. Kazanç elde etmek için çok çalışması gerekebilir. Harcamaları çok olabilir. Gereksiz harcamalar konusunda dikkatli olmalıdır. Kendi işini yapması durumunda parası çalışanlara ya da hizmet aldığı kişilere gidebilir.


2.evin yöneticisi 7.evde: Ortaklıklardan ya da başkalarına birebir hizmet verilen işlerden para kazanır. Avukatlık / Doktorluk / Psikoloji / Astroloji gibi mesleklere yatkın olabilir. Gelirinin çoğu eşten gelebilir. Eşi aynı zamanda iş ortağı olabilir. Kontratlar, davalar, duruşmalar, anlaşmalar kişinin finansal yaşamında büyük yer tutar.


2.evin yöneticisi 8.evde: Başkalarının maddi imkanlarını yönetmesi mümkündür. Ortaklaşa işlerden kazanç elde edebilir. Geçiminin önemli bir kısmı eş/aile/kredi-borç gibi alanlardan kaynaklanabilir.


2.evin yöneticisi 9.evde: Gelirini uluslararası konular, akademik konular, üniversite, yayıncılık, dış ticaret ya da yolculuklardan kazanabilir. İnternet üzerinden gelir elde etmesi mümkündü. Bilgisini ve tecrübesini uzaktaki insanlarla paylaşarak gelir elde edebilir. Parasını da benzer şekilde eğitim, seyahat ve ruhsal gelişimine harcayabilir.


2.Evin Yöneticisi 10.Evde: En önemli finansal geliri kariyeri sayesinde olabilir. Önemli pozisyonlarda çalışabilir ya da kendi işini yaparak kazanç elde edebilir. Eşinin ailesinden gelen imkanlar da kazanç kaynağı olabilir.


2.evin yöneticisi 11.evde: Geçimini sağlamadaki en büyük destekçileri sosyal çevresi/arkadaşları/meslek grupları/dernek ve kulüplerdir. İyi bağlantıları olan insanlardan yardım alabilir. Hayır işlerine de para vermesi ya da kaynaklarını paylaşması muhtemeldir. Haritadaki diğer göstergeler de destek veriyorsa kaliteli bir yaşam sürmesi muhtemeldir.


2.Evin Yöneticisi 12.Evde: Kişi kapalı alanlarda çalışabilir. Maddi anlaşmalarını gizli ve özel tutabilir. Geçimini nasıl kazandığını başkalarından gizleyebilir. Sağlık, hastane, hapishane gibi alanlardan kazanç elde edebilir ya da bu alanlara para harcayabilir. İhtiyaç sahibi kişilere yardım ederken bunu gizlemeye özen gösterir.



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



Kendim İçin Astroloji eğitimine katılarak haritanızı tanımaya başlayabilirsiniz


Bu eğitim astroloji eğitimine giriş içindir. Adım adım size kendi haritanızı yorumlayabilmeyi öğretir.




Şu yazılar da ilginizi çekebilir;


  • Kaynaklar

Max Heindel - The Message of the Stars

Jeanne Avery - The Rising Sign: Your Astrological Mask


bottom of page