top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Asteroid Lilith Burçlarda ve Evlerde

Mitolojide Lilith, ilk olarak Sümer' de karşımıza çıksa da hakkında çok az bilgi bulunmakta. MÖ 1950lerde Sümer zamanından kalan rölyefde yanında iki baykuşla, kanatlı çıplak bir kadındır. Baykuşlar nekadar uğursuzluk sembolü gibi görülse de aslında karanlığı bilgi ile yenebilme yeteneklerinden dolayı kahinleri ve filozofları simgelemiştir. Ayaklarının kuş pençesi şeklinde olması nedeniyle hayvani bir yönü olduğu kabul edilir. Ancak Sümer mitolojisinde onu tanımayı sağlayacak çok fazla bilgi yoktur. İnanna 'nın başa çıkamayıp kardeşinden yardım istediği karanlık bir yanı olarak gözlenir.

Ardından Yahudi inancında karşımıza çıkıyor ve Havva 'dan önce Ademle birlikte yaratılan ilk kadın olarak anlatılıyor. Ancak Adem 'e boyun eğmeyi reddederek ondan ve cennetten kaçıp yeryüzüne iniyor. Geri dönmesi istendiğinde reddediyor. Geri dönmezse her gün 100 çocuğunun öldürüleceği söyleniyor, ancak Lilith yine de geri dönmüyor. Her gün doğan bütün çocuklarını öldürülen lilith, bir intikam yemini ediyor. Tüm hamile kadınlara ve yeni doğan çocuklara musallat olacağını söylüyor. Tanrı da yalnız kalan ve çok üzülen Adem için kaburgasından Havva 'yı yaratıyor. Havva sonuçta erkeğinin bir parçasından yaratıldığından ona tabi olur. Lilith, Adem ve Havva 'nın cennetten kovulmasından önce cenneti terk ettiği için ölümsüzdür.

Asteroid Lilith, kadın haritasında "edilgen kadın rolünü" reddettiği alanı gösterir. Burada tüm tehditlere rağmen kendi yolunuza gitmeniz mümkündür. Bir erkek haritasında ise ona karşı çıkan kadını tanımlayacaktır.

Lilith, intikam yemini nedeniyle astrolojide de kin ve intikamla da bağdaştırılmıştır. Aynı zamanda bastırılmış öfke ve aşk üçgenlerini sembolize eder. Diğer sembolik anlamları ise; reddetme, rekabet, eleştiri ve büyük kararlardır. Olumlu anlamda kişinin "kendi yolunu seçeceği" alanı göstermektedir.

Rekabet anlayışınız nasıl? Kimlerle, hangi konuda ve nasıl rekabet ediyorsunuz? Başkalarını en çok hangi konuda eleştiriyorsunuz? Neyi, neden reddediyorsunuz?

Asteroid Lilith 'in hangi burçta olduğuna bakın. Bu size eleştirilerinizi, rekabetinizi ve nasıl intikam aldığınızı gösterecektir. Bunu hayatınızın en çok hangi alanında yaşadığınızı bilmek isterseniz Lilith 'in ev yorumlarını inceleyin.

Doğum haritanızda Lilith nerede öğrenmek için 1930 / 2029 yılları arasındaki liste çalışma notunda yer almaktadır. Lilith burç ve ev yerleşimlerine göre yorumun da yer aldığı çalışma notunu buradan indirebilirsiniz.


Bu yazılar da ilginizi çekebilir;

Doğum haritasında evlilik göstergeleri, evlilik zamanı ve sinastri haritalarını yorumlamada temel ilkeler anlatılmıştır. İlişki Astrolojisi mini programa kayıt olduğunuzda süre sınırı olmadan eğitim materyallerine erişebilir, dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.


Temel seviye astroloji biliyor ve Sinastri Haritası Yorumu öğrenmek istiyorsanız bu eğitim sizin için daha uygundur. Bu eğitim içinde 20 çiftin haritası incelendi. Bu ilişkilerden bazıları için gerçekten toksik kelimesini kullanabiliriz. Bazısı ise gerçekten yıllara meydan okuyor. Hangi açı ve yerleşimlerin bunlara neden olduğunu yaşayan örneklerle görebiliyoruz. Kitaplardaki ezbere bilgilerin ötesine geçmenizi sağlayacak bu haritalar sizi çok şaşırtacak.




Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



bottom of page