top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Venüs Retrosu ve Özdeğer Duygumuz



Neleri temsil eder; Yunan mitolojisinde Afrodit, Roma 'da Venüs, aşk ve güzellik tanrısı. Astrolojide; evlilik, aşk ve ilişkiler, sosyallik, diplomasi, tembellik, genç kadınlar, evlilik, estetik, iştah, para, alışveriş, sanat, müzisyenler, ressamlar, metallerde bakır, parfüm, mücevher, süs, renklerde yeşil ve beyaz, günlerden Cuma, dünya astrolojisine göre İslam, mekan olarak bahçeler, çeşmeler ve dans okulları Venüsle temsil edilir.


Bir kişinin haritasını incelerken alışveriş tarzı nedir, neyi sever, nelerden hoşlanır, ilişkilere yaklaşım tarzı nasıldır, uyum sağlama kapasitesi ve evlilik potansiyeli nedir bulabilmek için venüsüne bakarız. Bir kişinin gardırobuna bakarak onun hakkında çok şey söyleyebilirsiniz!


Venüs Retrosu Nedir?

Gezegenlerin bize göre yavaşladığı zamanlardır ve tıpkı bizden yavaş hareket eden bir aracın geri gidiyormuş hissi vermesi gibidir. Sembolize ettikleri konularla ilgili hayatlarımızda bazı aksamalara neden olur. Peki neden? Aslında özüne bakacak olursak olan biteni çözmek daha kolay. Geri gitmek gibi bir durum sözkonusu değil. Karşıdaki gezegen yavaşlıyor. Oysa biz ona ayak uyduramıyor ve aynı hızda ilerlemeye devam ediyoruz. Burada tek yapmamız gereken biraz yavaşlamak. Karar alırken, insiyatif kullanırken acele etmemek. Ancak geri gittiğini sandığımız gezegen sanki onun sembolize ettiği konuları kaçırıyormuşuz hissi verir. Biz de daha çok üstüne gitmeye çalışırız. Sorun geri giden gezegende değil, bizim o konudaki dinamiklerimizdir.


Gelin Doğum anındaki Venüs Retrosuna bakalım;

Doğum haritasında Venüs 'ün geri harekette bulunması kişinin ilişkiler ve sosyallik alanında bazı sorunlar yaşamasına neden olur. Sevgi alma verme ile ilgili sorunlar kişinin sosyal yaşamını baltalayabilir. Kendine verdiği özdeğerin düşük olması, güzellik, aşk, estetik, uyum, denge gibi değerlerin önemsizleşmesi söz konusudur. Kimi zaman kendilerine özen göstermezler ve nasıl göründükleri ile pek de ilgilenmezler. Kimi zamansa abartılı bir makyaj ya da aksesuar kullanımı olabilir. Kişi için bu değerler standart normlardan farklıdır. Sosyal etkinliklere dahil olmak kişi için başkalarına oranla zordur. Değer duygusu ve parasal konular birbirleri ile paralellik gösterirler. Elbette finansal göstergeler bundan ibaret değildir. Farklı faktörler kişinin finans durumu ve potansiyeli hakkında bilgi verir. Yine de retro haldeki bir venüs, bize kişinin finansal konularda da zorlanmalar yaşayabileceğini gösterir. En azından neyi hakedip etmediği ile ilgili tereddütleri olacaktır. Bulunduğu burç ve aldığı açılar bu durumu şekillendirse de özünde kişi zarar görmüş bir değer duygusunu nedeniyle sorunlar yaşamaktadır. Kişinin kendisine verdiği değer duygusunu arttırmak, kendisini sevebilme kapasitesini geliştirmek önemli bir adımdır. Şimdi geri hareket esnasında, doğum haritasında retro bir venüse sahip olanlar süreci daha rahat atlatma potansiyelleri vardır. Çünkü bu enerjiyle uzun zamandır yaşamaktadırlar. Hatta bu süreci olumlu geçirdiklerine de şahit olabilirler.


Venüs Retrosunda ne yapılmaz:

Saç rengi değiştirilmez

Estetik operasyonlar yapılmaz

Evde dekorasyon yapılmaz

Taşınma, kiralama ev almak için uygun zaman değildir

Eve eşya alınmaz

Lüks alışverişler yapılmaz

Yeni bir ilişkiye başlanmaz

Eski sevgiliyle barışılmaz

Ortaklık yapılmaz

Arabuluculuk yapılmaz

Yeni bir kozmetik ürün kullanılmaz

Finansal yatırımlarla ilgili ani kararlar alınmaz

Borç para verilmez

Eski ve gecikmiş borçlar geri gelebilir, tereddüt etmeden alınız

İstenmeyen hamileleliklere karşı dikkatli olun

Hamileyseniz kendinizi yormayın


Ne Yapılır:

Gardrobunuzu toplayarak ve inceleyerek kendinize bir iyilik yapın!

Eski giysilerinizi tamir ettirin, yeni kombinasyonlar deneyin.

Giymediklerinizi artık bırakın!

Şekerden uzak durun

Böbreklerinize iyi bakın, bol su için

Başkalarından birşey talep etmek yerine kendinizin ilişkilerden neler beklediğini keşfetmeye çalışın

Kendinizi daha değerli hissettirecek şeyleri keşfetmeye çalışın

Eskiden danışmanlık aldığınız uzmanlarla tekrar görüşün

Finansal durumunuzu gözden geçirin

Para harcama dinamiklerinizi keşfedin

Eski para kazanma metodlarınızı tekrar deneyin

Dolaplarınızı toplayın, eski eşyalarınızı ayırın


Venüs retrosunun en sağlıklı kullanımı ise kendimize dönük çalışmalardır. Hepimiz için özdeğer duygusu iniş çıkışlar gösterir. Her duygu gibi gelip geçicidir. Bu nedenle özdeğer tanınması ve beslenmesi gereken bir duygudur. Görünümüzden, başarılarınızdan, yaşadıklarınızdan bağımsız bir şekilde varolabilmelidir. Değer duygunuza zarar veren ya da ket vuran parametreleri keşfetmek ve elemek en önemli adımdır. Bu sürecin ardından dış faktörlerden bağımsız bir şekilde besleyeceğiniz bir değer duygusu oluşturabilirsiniz.


Alkışlardan, övgülerden ve komplimanlardan etkilenmeden kendinize sorun;

  • doğduğum andan beri benimle olan yeteneklerim neler?

  • sadece burada olduğum için nasıl bir fark yaratıyorum?

  • herkes için zor ama benim için çok kolay olan şeyler ne?

  • hep eleştiri aldığım özelliklerim bana neler katıyor? (mesela istikrarsız olmakla eleştirilmem bana adaptasyon yeteneği getiriyor olabilir mi? ya da inatçılık, kararlılık kabiliyetimi de yanında mı getirir?)

  • herşeye rağmen neler başarabildim?

  • herşeye rağmen şimdi neler başarabilirim?

  • elimdekilerle yapabileceğimin en iyisi ne?

  • potansiyelimin en iyisi şuan mı?

  • yapabildiklerim bunlar, yapabileceğim neler var?


Kendi özünüzü ve değerinizi keşfetmek şuan yapabileceğiniz en doğru adım. Venüs retrosu sürecinde özünüze daha derinlere bakmak ve keşfetmek, değer duygusunu dışarıda aramaktan daha kalıcı ve verimli sonuçlar getirecektir. Ne finansal getiriler ne de başkasından sevgi ve onay beklemek özünüzü keşfetmenizi sağlayamaz. Oysa kendi değerinizi keşfettiğinizde yaşayacağınız değişim kozadan çıkmak gibidir. Hiçbirşey eskisi gibi olmaz!


Mucize Algının Değişmesidir.

(Bu makale, telif hakkına tabidir. Değiştirerek, tahrif edilerek veya izinsiz yayınlanamaz.)

bottom of page