top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Tutulmalar Yengeç Oğlak Aksında



“İçimde olan her neyse, beni yenmek için orada olan şeyden daha güçlüdür.” Caroline Myss

İnsanoğlu kontrol edemediği herşey gibi tutulmalardan da korkmuştur. Önümüzde duran yaşamda iyi manevralar yapabilme kabiliyeti geliştirmekten ötesi aciz insanı aşan bir olgu. Doğayı, hayatı, geleceği kontrol edebilme dürtüsü insanı hep cezbetmiştir. Çünkü bilinmeyene kendisini bırakabilecek bir noktaya erişmek zordur. Yaşamı kontrol ederek kendi acizliğini aşabileceğini düşünür. Tam da bu nedenden dolayı işte "tutulmalar" bizi ürkütür. Tutulmalar aslında birer yeniay ve dolunaydır*. Ancak bu kez ay düğümleri de aya ve güneşe eşlik eder. Ay düğümleri aslında "eşik bekçileri" dir. Hayatınızdaki dönüm noktalarıdır. Bazıları üzerinde söz sahibi değilizdir. Kimisi bir jenerasyonu etkiler, kimisi doğa olaylarını etkiler ve orada yaşayan herkesin yaşamına dokunur, kimisi bizi hiç etkilemeden yanımızdan geçer gider.

Güneş tutulmaları birer yeniaydır. Her yeniay gibi bir başlangıcı ifade eder. Ona eşlik eden gösterge Güney Ay Düğümü ise burada bir arınma fazının başladığını söyleyebiliriz. Özellikle son 1,5 yılda Kova burcunda olan Güney Ay Düğümü bu alanda bazı ayıklamalar yaptı. Kova burcunda göstergeleriniz varsa bu gösterge neyi temsil ediyorsa artık yaşamınızdan çıkmış olabilir. Daha fazla kendinize dönmenize neden olan olaylarla karşılaşmış olabilirsiniz. Bazı dönemlerde ise Aslan burcunda tutulmalar oldu. Ona da Kuzey Ay düğümü eşlik etti. Kovanın tam karşısındaki Aslan burcu ego ile çok bağlantılıdır. Kuzey Ay Düğümü bu alanda olduğu için biraz daha kendinize dönmeniz, biraz daha gururlu davranmanız, biraz daha sahnede olmanız, kimilerinin yaşamında ise aşkın/çocukların/sahnenin/riskin öne çıkması çok olası. Bazıları ise bir ekibe liderlik etmek durumunda kalmış, kendilerinin yönetme kapasitelerini gözlemiş olabilirler. Bu tutulmalar sabit burçlarda oldu ve Güney Ay Düğümü tarafında olan tutulmalar çoktan yapılması gereken ve uzun zamandır adım atmadığımız konular olabilir. Kuzey ay düğümü ise gelişme eksenini gösterdiği için burada bazı şeylerin ortaya çıkması, görünür olması uzun zaman alacaktır. Etkileri yavaş ama kalıcıdır.

Şimdi ise önümüzde Yengeç / Oğlak aksındaki tutulmalar var. Bunlar mevsimleri başlatan öncü burçlarda olan tutulmalar. Bahardan yaza ve kışa giriş anları. Gecenin ve gündüzün en uzun olduğu zamanlar. Öncü burçlarda birşey sizi arkadan iter. Yaşam sizin hazır olup olmadığınızla ilgilenmez. Hazırlıksız yakalandığınız bir kış ya da tadını çıkaramadan biten bir bahar sonrası gelen yaz gibidir. Koşullar bir bahar kadar kolay ve keyifli olmayabilir. Yaşam bu kez daha sert davranır. Meyvenin olması için yaza, toprağın verimi için kışa ihtiyaç vardır.

Yaşam da böyledir, zor zamanlarda eksilirsiniz. Eksilen şey toprağınızın verimi artsın diyedir. Hayat bir dolu kaptır. Yeni birşeyler koyabilmeniz için tutulmalar birşeyleri azaltır. Sonraki tutulmalar yenilerini ekler. Biz hep kazanma ve kaybetme derdiyle çalkalanırken yaşam durur sadece, kap hiç değişmez. Hamurumuz aynıdır.

Tutulmalar neyi başlatır ya da bitirirse bilin ki bu yeni bir döngüyü başlatacak bir adımdır. Kendinizi hazır hissetmediğiniz bir dinamiğin içinde bulabilirsiniz. Birileri ya da birşeyler sizi itebilirler. Sizi buna mecbur bırakabilirler. Eğer geride bırakmak durumunda olduğunuz bir alanla karşılaşırsanız burası başka bir kapıya doğru sizi itiyordur. Önünüzdeki dinamikleri iyi gözleyin. Şimdi roller coaster zirvesine doğru ilerliyoruz. Çok yavaşladık, 2019da ise çok hızlanacağız. 2018 retroların olduğu bir yıldı, çok yavaştı ve sordu durdu, ateş burçlarında bir merkür retrosu ile "bunu istediğine emin misin?" dedi, mars retrosu "yapabilir misin?" dedi, venüs retrosu "peki bunlarla mı?" dedi. Şimdi 2019 "sen bilirsin" demek için yaklaşıyor.

Karşınızda her ne olursa olsun bunun sizin yaşam dinamikleriniz için olduğunu ve tutulmalarla tetiklenen konuların bizi aşabileceğini unutmayın. Bazen aciz olduğunu kabul etmek ve yaşama akması için izin vermek karşınıza daha verimli toprakları getirebilir. Bu elbette kendimizi bırakmak demek değildir, bu yaşamın nefes alıp vermek kadar doğal bir döngüsü olduğunu kabul edebilmektir.

Daha detaylı analiz için "Bir Yıllık Transiti Analiz" talep edebilirsiniz. Ya da yılın genel durumunu anlamak için "Doğum Günü Analizi" talep edebilirsiniz. Her ikisini birlikte almak isterseniz ikinci analiz indirimlidir.

bottom of page