top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

İleri Seviye Eğitimi Proje Ödevi - Bill Gates ve Evlilik Tarihi

William Henry "Bill" Gates 28 Ekim 1955 yılında ABD’ nin Washington eyaletinde bulunan Seattle şehrinde doğmuştur. Amerikalı girişimci, yazılımcı, yazar, yatırımcı ve iş adamıdır.

Gates, Microsoft şirketinin kurucularındandır ve şu anda şirketin teknik danışmanlığını yapmaktadır.


1 Ocak 1994 tarihinde Melinda Ann French ile evlenmiş ve üç çocuk babasıdır. 1987 yılında bir fuarda tanıştıktan sonra çıkmaya başlıyorlar. Evlilikleri 27 sene, birliktelikleri 34 yıl sürmüştür. 3 Mayıs 2021 ‘de ortak yaptıkları bir açıklama ile boşanma kararı almışlardır.


2000 yılında eşi Melinda Gates, Bill&Melinda Gates vakfını kurmuştur. Vakıf Bill Gates ve Melinda Gates tarafından yönetilen sıtma, açlık gibi küresel sorunları çözmeyi amaçlayan kâr amacı gütmeyen bir vakıftır. Amerika'nın ise en büyük varlığa sahip vakfıdır.


Gates, hayır işlerine daha çok zaman ayırmak istediği için Microsoft'un başkanlığından Mart 2020'de istifa etmiştir.


Doğum anındaki haritası



Doğum anındaki harita, potansiyellerimiz hakkında bilgi verir. Evlilik konusu ile ilgili Gates’in potansiyeline bakmak istediğimizde ilk bakacağımız yer 7. Ev’dir. 7. Evin Oğlak burcu ve yönetici gezegeninin Satürn olduğunu görmekteyiz. Satürn de 5. Evde Akrep burcunda Venüs ile kavuşumda olduğunu görüyoruz.


Bu burç, ev ve gezegen yerleşimleri ile evlilik için rahatlıkla “geç ya da mantık evliliği” gerçekleştirmesi yüksek diyebiliriz. Evlendikten sonra da eşiyle ortak bir şirket kurabileceğini öngörebiliriz.


Venüs Satürn açıları sıklıkla karşımıza yaş farkı olan partnerleri getirebiliyor. Bill Gates ve Melinda arasında 9 yaş fark var. Aşağıdaki haritada içteki harita Bill Gates ‘in doğum haritası, dıştaki ise Melinda ‘ya aittir. Melinda ‘nın doğum saati belli değil. Bu nedenle yükselen derecesini bilmiyoruz. Doğum haritasında Venüs Mars kavuşumu vardır. Bu iki göstergenin kavuşumuna Satürn uyumlu bir açı yapıyor. İki harita da benzer patterni yakalıyoruz. Bu genelde çift haritalarında sıklıkla karşılaştığımız bir dinamiktir. Her ikisinin de ay düğümlerinin İkizler/Yay aksında olduğunu buraya not edelim.



Profeksiyon tekniğine göre her yıl yükselen burç derecesini bir burç ilerletiriz. Bu bize o yılın genel şeması ile ilgili bilgi verir. Yükselen derecesi hangi burca kaymışsa, bu burcun yöneticisi o yıl gerçekleşecek olaylarla ilgili söz sahibidir. Bu nedenle o yıla ait öngörü yapmadan önce yılın yöneticisini belirleriz. Hem doğum haritasındaki durumu hem de diğer tekniklerde bu göstergeyi kontrol ederiz. Evlilik tarihi olan 1 Ocak 1994 yılına bakalım;

Bill Gates 28 Ekim 1955 doğumlu, her yıl için bir burç kaydırdığımızda 28 Ekim 1993 – 28 Ekim 1994 arasında yükselen burç Başak olur. 28 Ekim 1994 tarihinden sonra ise yıl yöneticisi Venüs olacaktır.

01 Ocak 1994 tarihinde Yıl Yöneticisi Merkür ‘dür. Doğum haritasında Terazi burcundadır.



Profeksiyonu ay bazında da ilerlettiğimizde aşağıdaki harita karşımıza çıkar. Artık ASC Başak burcundan çıkmış ve yavaş yavaş Terazi burcuna geçiş yapmıştır. Bu da ilişkiler konusunda bize daha fazla ipucu verir. Aşağıdaki haritada içteki harita Bill Gates ‘in doğum haritası, dıştaki harita ise Profeksiyon haritasıdır. İlk olarak profeksiyondaki yıl yöneticisinin Kuzey Ay Düğüm üzerine geldiğini görmekteyiz. Evlilikle ilgili konularda sıklıkla gözlediğimiz parametrelerden birisi de ay düğümleridir.




Oğlak burcunun yöneticisi Satürn’dür. Satürn doğum haritasında 7. Evin yöneticisidir. Profeksiyonda Satürn ve Venüs kavuşumu Natal haritanın 7.evine ulaşmışlardır.

Bu görünümlerden yola çıkarak bu yıl gündemin ilişkiler, ortaklıklar ve evlilikler üzerine olabileceğini söyleyebiliriz.


NATAL + SECONDARY PROGRESS + TRANSİT

İkincil ilerletim haritalar olay bazlı çalışır. Venüs, Gates’in evlendiği yıl 7. Evinden geçiyor. 01.01.1994 yılında yani evliliğin gerçekleştiği tarihte transit Venüs İkincil Progress Venüs ile exact açı yapmakta ve Venüsü tetiklemektedir . Yıl yöneticisinin yaptığı açılar herzaman önemlidir. Burada Transit Merkür ‘ün de tetikleyici olacak bu açıya eşlik ettiğini görüyoruz.


Ayrıca Oğlak burcunda transit gezegenlerin( Güneş+Merkür+Venüs ve Mars) kavuşum yapmış olması evlilik vurgusunu gözler önüne seriyor.



Merkür+Güneş+Venüs =Evlilik (etkin formül)

Doğum haritasındaki yedinci evin yöneticisi Satürn o yıl transit Kova burcundadır. İkincil ilerletmede burası 7. Eve denk gelir. Bu Gates için evlilik arenasında sorumluluk alma zamanını göstermektedir.


NATAL+SOLAR RETURN

Güneş dönüşü haritasına baktığımızda Venüs yönettiği Terazi burcunda ve doğum haritasında 4. Evde bulunan Merkür ile kavuşum halindedir. Ayrıca bu açıya Juno ve Jüpiter eşlik etmektedir. Juno ‘nun 4. Evden geçişi Gates’in bu yıl aile ortamı fikrine bağlı olduğunu bize gösterir.

IC yani dip noktanın da Ay düğümleri ile aynı dereceye geldiğini görüyoruz.





NATAL+13 KASIM 1993 GÜNEŞ TUTULMASI AKREP BURCUNDA 21°

13 Kasım 1993 yılında akrep burcunda bir güneş tutulması gerçekleşiyor. Tutulma anı doğum haritasında 5. Ev de bulunan Venüs kavuşumlu Satürn ile aynı dereceydi. Aşk ve ilişkiler beşinci evin konularından biridir. Burada yer alan Satürn aynı zamanda 7. Evin yöneticisi olduğu için evlilik konuları için de önemli bir tetikleyici oldu. Umutlar evi ile aşk evini bir araya getiren tutulma ve diğer haritalardaki göstergeleri bir arada düşündüğümüzde 1.1.1994 yılında gerçekleşen evliliğin tesadüfi olmadığını görmekteyiz.





3 Mayıs 2021 ‘de birlikte yaptıkları bir duyuru ile ayrılık kararını açıkladılar. Önümüzde 5° Yay burcunda bir ay tutulması yaşanacak. Dönüp baktığımızda evlilik anı haritasında ay düğümlerinin bu derecede olduğunu görüyoruz. Merkür retrolu bir sonraki Güneş tutulması ise 19° İkizler burcunda gerçekleşecek. Bu derecede Bill Gates ‘in Kuzey Ay Düğümü var. 10 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşcek Güneş tutulmasında bu ayrılık kararı ile ilgili daha fazla şey duyabiliriz.


İleri Seviye Proje Ödevi - Projeyi Sunan; Ebru Aydın 04.05.2021

Düzenleme: Ebru Tansoy

bottom of page