top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Jupiter Kova Burcunda (2020 Aralık / 2021 Aralık)

Jüpiter 19 Aralık tarihinde Kova burcuna geçiş yaptı. 14 Mayıs tarihine kadar hızlı bir değişime eşlik edecek. Daha önce 1997 ve 2009 yıllarında Kova burcundaydı. Dönüp bu tarihlere bakarsanız size bir fikir verebilir. Hayatınızda hangi konularda şans ve fırsatlarla karşılaştığınızı, hangi konularda gelişim şansı yakaladığınızı anımsamaya çalışın. Sosyal çevreniz değişmiş olabilir. Belki de daha teknolojik konularda bilgi kazanmanızı sağlayacak süreçler yaşamış olabilirsiniz. Gelecek vizyonunuz değişmiş olabilir. Veya hayata daha insancıl bakmanızı sağlayacak alanlara çekilmiş olabilirsiniz. Konu her ne olursa olsun sürecin sonunda artık daha az dogmatik, daha bilgili ve daha hümanist birine dönmüş olabilirsiniz.

Bu yıl ise bu gelişmeleri biraz mecburen yaşamak durumunda kalabiliriz. Zorunlu teknolojik değişimler, daha adil paylaşım, her anlamda daha hümanist ve modern olanı mecburen deneyimlemek durumunda kalacağız. Geçtiğimiz yıl yaşanan süreç hepimize gelecekle ilgili planları yenilemesi gerektiğini hatırlattı. Büyük kavuşumla birlikte 600 yıllık yeni bir döngüye adım attık. Bu döngüde bilim ve teknoloji, sosyal haklar, eğitim ve iletişim, yolculuk ve diğer alanlarda köklü bir yenilenme yaşanacak. Sürece direnç gösterenler için şartlar zorlayıcı olabilir. Değişime adaptasyon için esneklik ve tarafsız bakış açısı önümüzdeki bir yıl boyunca bizlere yardımcı olacak. Yay burcundaki tutulmanın da bu geçişlere eşlik ediyor olması Aralık 2020 'yi önemli bir milat haline getiriyor. Mayıs 2020 'ye geldiğimizde hızdan başımız dönebilir. Karşınıza çıkacak olan fırsatları iyi değerlendirin. Kendinizi yenilemekten ve revize etmekten çekinmeyin.

14 Mayıs tarihinde bir süre Balık burcuna geçen Jupiter, 28 Temmuz 'da tekrar Kova burcuna dönecek. 29 Aralığa kadar hepimize ikinci bir şans sunacak. Mayıs Temmuz arasında ise Satürn ile aynı burçta olmadığı için vadettiği bolluğu misli ile dağıtacaktır. Su elementinde göstergeleri olanlar için oldukça bereketli bir zaman olacaktır.

Jüpiter 'in Kova burcuna giriş haritasında yükselende İkizler burcu yer alıyor. Bu haritanın Türkiye için çıkarıldığını unutmayalım. Farklı ülkelerde bu harita değişecektir. Kuzey düğümün yükselen burçta gelişme fırsatlarını yakalayabileceğimizi gösteriyor. Ancak burada Merkür 'ün Güneşe çok yakın olduğunu unutmayalım. Bu en azından bölgesel açıdan hala önemli baskıların olduğunu gösteriyor. Kuraklık önümüzdeki süreçte önemli bir sorun yaratabilir. Bölgemiz açısından özellikle uluslararası alanda yeni teknolojik gelişmeler, uzaktan eğitim konuları, gümrük ve hava sahası, teknolojik yenilikler oldukça ön planda olacaktır.

Jupiter Kova

Ocak 1997-Şubat 1998

Ocak 2009 - Ocak 2010


2021 'de Jupiter 'in Önemli Geçişleri

17 Ocak 2021 - Jupiter Uranüs Kare Açı

14 Mayıs 2021 – Jupiter Balık Burcunda

28 Temmuz 2021– Jupiter Kova Burcunda (R)

29 Aralık 2021 – Jupiter Balık Burcunda


2021 'in diğer önemli günlerini tablolar sayfasından görebilirsiniz.

Burç Yorumları

Koç Burcu: Yeni bir sosyal çevreye giriş yapabilirsiniz. Ya da bir meslek grubuna dahil olabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili zorlu bir süreci geride bırakıyorsunuz. Özellikle Ocak ayında maddi bir sıçrama yapabilirsiniz. Önümüzdeki bir yıllık süreçte en şanslı olduğunuz zaman bu ay olacaktır. İyi değerlendirin.


Boğa Bucu: Kariyerinizle ilgili yeni bir sürece geçiş yapıyorsunuz. Mesleğinizde sorumlulukların arttığı bir zaman olacaktır. Ocak ayında önemli harcamalar yapmanız gerekebilir. Kendinize yatırım yapacağınız bu süreci iyi değerlendirin. Sizin için mesleki anlamda önemli bir çıkış olabilir.


İkizler Burcu: Yeni bir eğitime başlamış olabilirsiniz. Bu eğitim sizin açınızdan destekleyici olsa da zaman zaman çok yavaş ilerlediğini hissedebilirsiniz.Ocak ayında bazı fırsatlar karşınıza çıkacaktır. İyi değerlendirmeye çalışın. Aksi durumda Şubat ayında bazı engellerle karşılaşabilirsiniz.


Yengeç Burcu: Maddi konularda yeni bir sürece geçiş yapıyorsunuz. Sizin için bir sıçrama zamanı olabilir. Harcamaların da artacağı bu süreçte önemli yatırımlar da olasıdır. Ocak ayındaki şansları iyi değerlendirin. Zira Şubat ayı nispeten daha durgun bir zaman olacaktır.


Aslan Burcu: Aşk hayatınızda yeni bir sürecin ilk adımları atılabilir. Eğer bir süredir sorunlar yaşadığınız bir ilişkiniz varsa bitirme kararı da alabilirsiniz. Ama bu yavaş ama sağlam ilerleyecek bir birlikteliğin de kapısını aralayabilir. Ocak ayında oldukça keyifli ve şanslı zamanlar yaşayabilirsiniz. Ancak Şubat ayına dikkat. Özellikle kariyer konusunda bir krizinle karşı karşıya kalabilirsiniz.


Başak Burcu: İşteki yoğunluk nedeniyle eviniz ya da ilenizle çok fazla ilgilenemiyor olabilirsiniz. Bu süreci iyi değerlendirin. İş için desteklendiğiniz bu zamanı iyi kullanın. En çok destek alacağınız alan ise iş arkadaşlarınız olacaktır. Belki online yapabileceğiniz bir iş fırsatı da yakalayabilirsiniz. Ocak ayında özellikle akademik ya da uluslararası alandan gelen destekleri iyi değerlendirin. Şubat ayında bu konularda bazı aksilik ya da gecikmeler yaşayabilirsiniz.


Terazi Burcu: Ev ve ailenizle ilgili ağır sorumlulukları geride bıraktınız. Çocuklar ve aşk hayatınızla ilgili çok şanslı bir zamana geçiş yapıyorsunuz. Eğer bir ilişkinin ilk adımlarını Ocak ayı gibi atarsanız sabırlı olun. Bu ilişkinizi daha ciddi bir noktaya dönmesi için önünde uzun bir zaman olacak.Yeni bir hobiye aynı sürelerde başlayabilirsiniz.


Akrep Burcu: Yeni bir eve taşınabilir ya da kendi evinize yatırım yapmaya karar verebilirsiniz. Belki Ocak ayında sürpriz bir fırsatla da karşılaşabilirsiniz. Bu süreci iyi değerlendirin. Aksi durumda ilerleyen süreçte zaruri bir taşınma karşınıza çıkabilir. Taşınacağınız ev şehirden uzak olabilir. Belki yeni bir sosyaş çevreye geçiş de yapabilirsiniz.


Yay Burcu: Eğer aracınızı yenilemek istiyorsanız önümüzdeki bir yılı iyi değerlendirin. Mayıs ayına kadar ya da Ağustos ayından sonra bu konuda önemli kararlar verebilirsiniz. Ocak ayında karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirin. Aksi durumda daha zaruri değişimlere gitmeniz gerekebilir. İş hayatınızla ilgili önemli gelişmeler de bu süreci tetikleyebilir.


Oğlak Burcu: Maddi konularda önemli gelişmelere adım atıyorsunuz. Bu konuda özellikle şanslı bir Ocak ayı var. Riskli yatırımlar ve borsa konusunda da şanslı olabilirsiniz. Ancak bu fırsatları iyi değerlendirin. Şubat ayında bukadar şanslı olamayabilirsiniz. Bu nedenle özellikle borsa ve diğer riskli yatırımları iyi değerlendirin.


Kova Burcu: Şanslı bir yıla geçiş yaptınız. Ancak bir yanda da önemli sorumluluklar almış olabilirsiniz. Ani bir yer değişimi gündeme gelebilir. Belki kendi evinizi almaya karar verebilirsiniz. Bu süreci iyi değerlendirin. Sık yer değişimi yaşadığınız bu süreçte kalıcı adımlar atmakta zorlandığınızı düşünebilirsiniz. Ancak önemli başlangıçlar için temkinli olun. Fazla cesur adımlar ağır sorumluluk getirebilir.


Balık Burcu: Yeni teknolojiler öğrenmek durumunda kalıyor olabilirsiniz. Bu öğrendilleriniz uzun vadede size destek olacaktır. Mayıs ayına kadar hazırlık süreciniz yoğun olabilir. Mayıstan Ağustosa kadar olan zamanda ise çok daha şanslı olacaksınız. 2022 ise sizin seneniz olacak.


Bunlar da ilginizi çekebilir

bottom of page