top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Jupiter Pluto Kavuşumu ve 2008 Krizi İle Benzerlikler

2008 yılında Amerika 'da başlayan ve ardından küresel etki bırakan kriz aslında bugün bizleri bu noktaya getiren olayların başlangıcı diyebiliriz. Krizin yaşandığı sene Pluto, Oğlak burcuna geçiş yaparak ekonomiyi zorlamaya başladı.


Oğlak burcu olması dolayısıyla ilk inşaat sektörü bağlantısını gözledik. Dar gelirli kişilere verilen yüksek riskli krediler nedeniyle gelen iflaslar bankaları ilk zorlayan adım oldu. Önümüzde küresel ekonomide köklü bir dönüşümün son adımları var. Pluto Oğlak burcunu terk etmeden önce sistemin yozlaşmış taraflarını kesip atacaktır.


Pluto, en net ifadesi ile yıkım demektir. Metamorfozdur ve değişimden çok köklü bir dönüşümü anlatır. Bu dönüşüm de yozlaşma ile başlar. Ardından sancılı bir "herşeyi geride bırakma" dönemi yaşanır. Hayatta kalmak için kangren olan olan kolunuzu keser atarsınız. Artık tek kolla yaşamayı öğrenme süreci vardır. Geri dönüş yoktur.


Pluto, Oğlak burcunda önce Yay burcunda yer aldı. 20yy 'da Avrupanın göbeğinde Bosna soykırımı yaşandı. Tüm dünya kayıtsız bir şekilde bu vahşeti izledi. Yugoslavya bölündü ve haritaların değişmeye başladığı bir dönemi yaşadık. Yay kültürlerle ve dinle ilgilidir. Dağılan ülkelerin tekrar biraraya gelmesi artık sözkonusu değildir.



Oğlak burcuna geçtiğinde ilk Amerika 'da başladı. Amerika haritasına baktığınızda Yengeç burcunda yer alan yığılmayı göreceksiniz. 2008 yılında, tıpkı bu yıl olduğu gibi Jupiter yine Oğlak burcundaydı. 2008 Eylül ayına geldiğimizde Jupiter ve Pluto durağan konumdayken kriz patlak verdi.




İkizler burcu yükselen haritası Amerika için çalışan haritalardan birisidir. Merkür bu haritada yükselen yöneticisi konumunda olduğu için özellikle önemli. Şimdi Jupiter ve Pluto tam da Merkür 'ün karşısında kavuşum yapacaklar. Dünya astrolojisinde yükselen yöneticisi ülkenin ve halkın genel durumunu temsil eder. 30 Haziran ve 12 Kasım tarihlerinde bu açı iki kere daha tekrar edecek. Bu kavuşumun aslında varolan bir durumu gözler önüne sermesi olasıdır. Bu açının üç kez tekrarlanıyor olması ise dalgalı bir hareketi karşımıza getirecektir. Açının ilk gerçekleştiği zaman genel olarak etki tam anlaşılmaz ve hazırlıksız yakalanılır. Sonraki açılar farkına varma ve yüzleşme etkisi yaratır. İlk etkinin sonuçlarını gözlemiş olacağız.




Halihazırda Amerika üzerinde yaşanan tutulmalar etkisini sürdürdüğünü anımsayalım. Amerika için zorlu bir zaman çok daha önce başladı.


Jupiter Pluto kavuşumu doğum haritalarında büyük bir güç elde etmek demektir. Bill Gates, Mick Jagger, Gandhi, Johannes Kepler bu kavuşuma sahip kişiler. Jim Jones ise bu açıya sahip kötücül örneklerden birisi.


Eğer haritanızın önemli transitlerden nasıl etkileneceğini merak ediyorsanız buradan saatlik seans randevusu alabilirsiniz.


bottom of page