top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

1.Ev Konuları ve Gezegenler 1.Evde

Birinci Ev – Hayatımız

Harita sahibinin yaşamı, bedeni, yetenekleri, mizacı, fiziksel ölümü, kimliği, bıraktığı ilk intiba, yaşam kalitesi, motivasyonu, eylemleri, mesleği, kişinin içinde bulunduğu şartlardır.


Doğumunun nasıl olduğunu da gösterebilir. Yükselen derecesi helenistik dönemden bu yana bir haritadaki en önemli göstergedir.


Firmicus ‘a göre kişiliğin temel taşıdır. Abu Ma’shar ‘a göre başlangıçlar da bu evin konusudur.


Lilly bu evdeki göstergelere göre fiziksel özellikleri şöyle tanımlamışır; “Bu evdeki Satürn, Mars, Kuzey Ay Düğümü yüzdeki veya ev sınırında yer alan burcun simgelediği vücut kısmındaki bir lekeyi gösterir. (İşaret, leke veya ben) Tanımlardan gördüğümüz gibi kişinin belirgin fiziksel özellikleri ve onu tanımlayan diğer dinamikler bu evle ilgilidir.

Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.



Yükselen burçlarla ilgili kısa tanımları inceledikten sonra bu evde bulunan göstergeleri inceleyin. Bu göstergeler yani gezegenler ve ışıklar, kişi ile ilgili derin bilgileri sunacaktır. Yükselen burcunuz hassas bir Yengeç olabilir, ancak birinci evdeki bir Satürn size bu hassasiyeti göstermede engel olacaktır. Ya da uyumlu bir Terazi burcu olabilirsiniz, ancak tam da yükseleniniz üzerine denk gelen bir Mars sizi gergin ve stresli birisi haline getirebilir. Aşağıdaki bilgileri de dahil ederek yükselen burcunuzu tekrar değerlendirin.



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


Güneş 1.Evde

İlk bakışta neşeli ve pozitif bir izlenim bırakırlar. Kendisine güvenen ve saygı görmek isteyen birisidir. Kendisine destek verecek kişileri etrafına toplar. Kişiliği güçlüdür, insanları etkileyebilir, başarı yakalama şansı yüksektir. Otoriter olma ihtimali vardır. Lider, yaratıcı ve saygındır. Başkalarının dikkatini çeker. Brad Pitt 'in haritasına bakın, Güneş birinci eve yerleşmiş. Soğuk ve ciddi bir duruş veren Oğlak burcundaki stelyuma rağmen yükselendeki Yay burcuna yerleşmiş yay ona daha sıcak ve neşeli bir imaj vermiştir.




Ay 1.Evde

Kişi duygularıyla hareket etmeye meyilli olabilir. Duygularını saklamakta zorlanabilir, hemen yüzüne yansıyabilir. Başkalarının ihtiyaçlarına duyarlıdır. Objektif olmakta zorlanabilir. Karşı taraftan da onu onaylamasını bekler, önemsenmek ister. Aidiyet ihtiyacındadır. Toplumu memnun edecek şeyleri hisseder. Anneden, kadınlardan, aileden, toplumdan destek alır.



Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Merkür 1.Evde

Sözleri ve fikirleri ile dikkat çeker. İnce ve genç bir görünüm verir. Kendisini güçlü bir şekilde ifade edebilir. Hitabet yeteneği vardır. Öğretmen olabilir. Gazetecilik, iletişim, tanıtım gibi alanlarda meslek sahib olabilir. Konuşurken ellerini kullanabilir. Günlük yaşamı yoğun ve hareketli olabilir. Meraklı, öğrenme arzusunda, popüler, becerikli ve bilgili biri olabilir. Doğum haritasında Merkür ile ilgili yazılara buradan ulaşabilirsiniz.


Danışmanlık alarak hem doğum haritanız hem de gelecekle ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.


Venüs 1.Evde

Kişiye güzel ve estetik bir görünüm verir. Yanaklarında gamzeleri olabilir. Sakin bir tavrı vardır. Sanatçı olabilir. Daha çok insan ilişkilerinin ön planda olduğu ya da estetik bir alanda çalışmayı tercih edebilir. Naziktir, fiziksel olarak hoş ve çekicidir. Yaratıcıdır, sosyal ve sanatsal konularda yeteneklidir. Estetik ve uyuma özen gösterir.


Mars 1.Evde

Daha çok kızıl bir görünüm verir. Yapılı, sporculara özgü bir fiziği vardır. Sıcaklık ve kuruluğun neden olduğu fiziksel sorunlar yaşayabilir. Elbette bu aynı zamanda yanlış kullanımlarında kavgacı bir yapıya da neden olabilir. Eğer kendisini dışarı ifade edemeyen bir burçta ise sakin görünümün altında gergin ve stresli bir insan karşımıza çıkabilir. Doğum haritasında Mars ile ilgili yazılara buradan ulaşabilirsiniz.


Jüpiter 1.Evde

Kilo almaya meyilli bir görümü vardır. Saçlar düz ve kısmen beyazlıkları olabilir. Açık tenlidir. Daha çok karaciğerle ilgili sorunlar yaşayabilir. İyimser ve neşeli bir yapısı vardır. Jüpiter zarar görmüyorsa şanslıdır. Hekim, hakim ya da tüccardır. Zengin ya da saygın birisi olarak anılabilir. Akademisyen, eğitmen ya da bir konuda uzman olabilir. Kıvanç Tatlıtuğ 'un haritasında 1.evinde Jüpiter vardır. Haritasındaki etkisi ve kariyer analizini buradan okuyabilirsiniz.




Satürn 1.Evde

Kişinin doğumu geç ya da zorlu veya sorunlu olmuş olabilir. Kişi fiziksel sorunlar ya da rahatsızlıklar yüzünden engellenebilir. Burada Satürn temsil ettiği burcun konularında rahatsızlıklara neden olabilir. İlk izlenim soğuk, mesafeli ya da ciddi olabilir. Zayıf, kemikli ve kambur bir görünüm verebilir. Hareketler yavaş ve donuktur. Beden soğuk olabilir. Diş, kemik, deri ile ilgili şikayetleri olabilir. Daha çok mühendislik gibi teknik konulara yönelebilir. Olumlu anlamda sorumluluk sahibi, dayanıklı ve disiplinlidir. Planlama yeteneği güçlüdür.


Uranüs 1.Evde

Sıradışı ve kendine özgü birisidir. Zamanın ilerisindedir, dünyada olan biten şeyleri öğrenme arzusundadır. Az bulunan şeyleri seçer, insanları kendisine hayran bırakabilir. Keşifçidir, yeni teknolojiler ilgisini çeker, zihinsel kapasitesi ve farkındalığı yüksektir. Otoriteyi eleştirebilir. Alternatif sunmaya meyillidir. Özellikle elektronik olmak üzere teknik ve mühendislik alanlarda başarılıdır. Farklı olma arzusunu yönetebilmesi gerekmektedir. Bu dürtüyü yaratıcı bir alanda kullanabilirse daha dingin ve istikrarlı bir yaşam sürebilir. Aksi durumda iniş çıkışlar kişiyi yıpratabilir.


Neptün 1.Evde

Duyarlıdır, sezgileri güçlü olabilir. Ancak dışarıdan etkilenmeye açıktır, kolay kandırılabilir. Hayalci, dalgın ve unutkan olabilir. İdealisttir, dünyayı görmek istediği gibi görür, gerçeklerden kaçabilir.


Pluto 1.Evde

Kişi kontrollü ve azimlidir. Başkalarının psikolojisini anlamakta yeteneklidir. Başkalarını etkilemekte ve yönetmekte yeteneklidir. Derin ve yoğundur. Dayanıklıdır. Çaba göstererek dönüşüm yaratabilir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Boş Evlerin Yorumlanması üzerine makaleye ve soru cevap videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Daha fazlasını öğrenmek için mini programlara kayıt olabilirsiniz.

Ünlülerin Doğum Haritaları



Kaynaklar:

Öner Döşer - Astrolojide Temel Kavramlar

Max Heindel - The Message of the Stars

Julius Firmicus Maternus - Mathesis

Ptolemy - Tetrabiblos



bottom of page