top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

21 Haziran 2020 Yengeç Burcunda Güneş Tutulması

21 Haziran 2020 Güneş Tutulması (Yeniay) 0°Yengeç Burcunda


Her güneş tutulması bir yeniaydır. Her yeniay da bir başlangıç veya yeni bir konuyu gündemimize taşır. Bu bir tutulma olduğunda ise, bu çok daha büyük veya önemli bir adımdır. Çünkü o yeniaya eşlik eden ay düğümleri vardır. Ve bu her yeniay veya dolunayda gerçekleşmez. Ender gerçekleşen gökyüzü olayları daha önemli şeyleri gösterir.

Ay düğümleri eşik bekçileridir. Yaşamlarımızda önemli dönemeçlerde karşımıza çıktıklarını gözleriz. Bu nedenle tutulmalar hayatlarımızda önemli kararlar verdiğimiz zamanlara denk gelir. Bir şehirden taşınmak, önemli bir kariyer değişimi için uzun yıllar emek verdiğimiz bir şirketten ayrılmak, bir ilişkiyi bitirmek ya da evlenmek gibi. Bunlar üzerinde seçim şansımız olsa da olayların gelişimini izlediğimizde çok da bizim kontrolümüzde olmayan noktalar vardır. Yaşam bizi adım adım buraya yönlendirir.

Tutulmalar belirli bir aile grubuna dahildir. Bu gruplar saros döngüsü olarak anılır. Bu Güneş tutulması 137. saros ailesinden. Bu saros döngüsüne aiy bir önceki tutulma 10 Haziran 2002 yılında yaşandı. Ondan önceki de Mayıs 1984 yılında gerçekleşti.


Aynı derecede gerçekleşen tutulma ise 21 Haziran 2001 yılında oldu. Bu tutulma dünyada 11 Eylül saldırılarını tetikleyen bir dinamik olarak karşımıza çıktı. Amerikanın haritasında Güneş ve Mars 'ı tetiklediği için önemli bir saldırı yaşadılar. Şimdi aynı nokta tetiklendiğinde bu saldırının perde arkasına dair konular gündeme gelebilir. Merkür 'ün bu tutulmada geri harekette olması nedeniyle geçmişle ilgili konular gündemi meşgul edecektir.

Bireysel yaşamlarınızda ise dönüp bu tarihlere bakmakta fayda var. Yaşamınızla ilgili verdiğiniz önemli kararlar almışsanız şimdi benzer kararları tekrar sorgulayabilirsiniz. Yaşınız bu tarihler için çok genç olabilir. Ozaman ailenizin o tarihlerde yaşamlarında nasıl bir süreçten geçtiklerini öğrenin. Belki önemli bir taşınma, yer değişimi yaşamışlarsa benzer konuları şimdi siz yaşıyor olabilirsiniz.

Eski metinlerde İstanbul Yengeç burcu ile temsil ediliyor. Bu nedenle bu tutulmada gözler İstanbul 'a çevrilebilir. Tutulma haritasında tam tepe noktada bir Uranüs olması dolayısıyla yönetici konumundaki kişiler, belediye başkanları da sürpriz gelişmelerle gündeme gelebilirler.


Tutulmaya eşlik eden sabit yıldız bazı skandalları da gündeme taşıyabilir. Kişilerin özel yaşamları, evleri, aileleri ile ilgili konularda gerekli mahremiyete özen göstermeleri önemli olacaktır. Merkür retrosu nedeniyle bilginin yanlış ellere ulaşması, iletişimde hatalar, bilgi ve haberlerin yanlış iletiminde sorunlar gündeme gelebilir. Eski defterler açılabilir.

Yengeç burcu ile temsil edilen yerler: Çin, Doğu Horasan, Cenova, Cezayir, Hollanda, İskoçya, İstanbul, Milano, Prusya, Tunus, Venedik, York, Wittenberg, Kuzey ve Batı Afrika, Paraguay, Deptford, Manchester, Rochdale, New York, Berne, Kadiz, Cenova, Lubeck, Magdeburg, Milano, Stockhol


0° Yengeç burcunda sıkça duyacağımız isimler: Donald Trump , Prens William, Leonardo Di Caprio

Nemli veya yağmurlu bir hava yaşayabiliriz. Ortaçağ astroloğu William Lilly bu tutulma için; "meyvelere gelen zarar, onları yemekten meydana gelen hastalıklar, deniz savaşlar, uzak ve tehlikeli yolculuklar olabilir." demiştir.

Yeniay/Tutulma haritasını aşağıda görebilirsiniz.




Bu tutulmayı bireysel yaşamlarımızda önemli başlangıçlar için kullanabiliriz. Bu nedenle dünya astrolojisi için yapılan yorumlar sizde korkulara neden olmasın. Tutulmalar güçlü enerjilerdir. Bunları yaratıcı bir alana aktarabilmek önemlidir. Elbette her zaman her konuda kontrol sahibi olamayız. Yine de öncü bir burçta gerçekleşen bu tutulma için aşağıdaki konuları yaşamınıza sağlıklı bir şekilde aktarmayı deneyebilirsiniz.

Ev, aile ve yerleşim konularında yeni bir başlangıç gündeme gelebilir. Bu Güneş tutulması Yengeç/Oğlak aksında meydana gelen tutulmalardaki son güneş tutulması olacak. Bu nedenle 2018 Temmuz ‘dan beri gündeminizi meşgul eden konularla ilgili son dönemeç diyebiliriz. Merkür retrosu olması nedeniyle bazı gecikmeler ya da tekrarlar gündeme gelebilir. Eğer bu zamanda ev ve yerleşim konusunda önemli evraklara imza atmanız gerekirse bir uzmandan destek almak faydalı olabilir. 2018 Temmuz ayından sonra otorite konumundaki kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelmişse şimdi bunlarla ilgili konular tekrar değerlendirilebilir.

Bu tutulmaya Merkür eşlik ettiği için kardeşler, kuzenler, yolculuk, eğitim, araç, telefon ve diğer teknolojik aletler de bu tutulmadan etkilenebilecek konular arasında yer almaktadır.

Merkür elbette komşuları da temsil eder. Bu nedenle ev almayı düşünüyorsanız komşularınızın kim olduğuna dikkat edin. Eski bir mekana geri dönebilir, eski tanıdıklarınızla bir araya gelebilirsiniz.

Özellikle öncü burçların ve/veya su elementi burçların ilk derecelerinde göstergeleriniz varsa bu yeniaydan direk etkilenebilirsiniz. (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak, Akrep, Balık)

0° Yengeç burcunda eğer;

Güneşiniz varsa, bu hayatınızdaki baba, patron gibi önemli bir otorite figürü ile ilgili bir başlangıcı işaret eder. Kadın haritalarında eşi de tanımlar. Erkek haritalarında kişinin kendisi de olabilir.

Ayınız varsa, o zaman evinizle, ailenizle ilgili önemli konular gündeme gelir. Bir taşınma ya da ev alımı gündeme gelebilir. Burada Merkür 'ün geri gittiğini unutmayın.

Merkür 'ünüz varsa, önemli bir eğitim, sınav konusu gündeme gelebilir. Merkür geri gittiği için eski bir eğitime geri dönüş yapabilirsiniz. Belki daha farklı bir teknik, yöntem ya da eğitmen deneyebilirsiniz.

Venüs 'ünüz varsa ilişki konuları gündeme gelebilir. Evlenecek olanlar varsa imzayı 12 Temmuz tarihinden sonra atmayı öneririm. Elbette iki ayrı şehirde düğün/nikah yapma durumunuz varsa Merkür retrosundan etkilenmeyebilirsiniz.

Mars 'ınız varsa eski bir dava gündeme gelebilir. Bir operasyon geçirmişseniz bunun tekrarı gündeme gelebilir.

Jupiter 'iniz varsa uluslararası ya da akademik konulara geri dönüşler olabilir. Belki de yarım bırakılmış bir eğitime devam etme kararı alabilirsiniz.

Satürn varsa, daha önce problem yaşadığınız bazı konuları çözmeniz gerebilir.

Yükselen Koç burçları için Yengeç / Oğlak aksındaki tutulmalar ve Satürn 'ün Oğlak burcu geçişi ağırlıklı olarak kariyer, aile ve yerleşim konularında zorluklara neden oldu. Bu tutulma şimdi bu alandaki son dönemeç. Yine de ev ve aile ile ilgili önemli kararlar almanız gerekirse burada şimdilik geçici çözümler üretmek ve retronun geçmesini beklemek daha sağlıklı olabilir. Bu süreçte evinizdeki tamirat bekleyen alanlara yönelin. Eski şeyleri yenilemeye çalışın.

Yükselen Boğa burçları için Yengeç / Oğlak aksındaki tutulmalar nispeten destekleyici etkiye sahipti. Satürn 'ün Kova burcuna geçişi ile Mart ayından sonra zorlanmış olabilirsiniz. Özellikle kariyer alanında Mart ayında yaşanan bir kriz olmuşsa bu size yeni bir gelir kapısı olacak eğitim anlamına gelebilir. Bu tutulmayı sağlıklı kullanabilmek için eskiden hobi olarak yaptığınız bir konu ya da yaratıcı bir çalışmaya odaklanın. Buradan para kazanmak için daha önce aldığınız bir eğitimi tekrar alın veya bu konuda daha detaylı bilgi edinmeye çalışın.

Yükselen İkizler burcu için Yengeç / Oğlak aksı daha çok kendi gelirlerine odaklanmasını gerektirmiş olabilir. Bir süredir eşin gelirlerindeki önemli azalmanın sıkıntısını çekiyor olabilirsiniz. Önümüzdeki süreçte ilişkiler konusunda önemli sınavlar vereceğiniz tutulma serisi başlayacak. Bu süreçte kendi gelirlerinizi arttırmak için eski bir eğitimi tekrar edebilir, eski tanıdıklarınızla iletişime geçebilirsiniz. Merkür sizin göstergeniz olduğu için bu tutulma sizler açısından önemli. Kendinizi açıklamakta zorlandığınız bir tutulma olabilir.

Yükselen Yengeç burçları için önemli bir tutulma. Bir süredir ilişkiler konusunda önemli tecrübeler yaşadınız. Özellikle partnere destek olmak durumunda kalmış olabilirsiniz. Elbette onun yaşamındaki zorluklar nedeniyle daha çok işbirliği yapmanız gerekmiş olabilir. Merkür burcunuzda retro yapacağı bu tutulmada eski konular, eski tanıdıklar karşınıza çıkabilir. Bu tutulmayı sağlıklı kullanabilmek için eski yazılarınızı yeniden düzenlemeyi deneyin.

Yükselen Aslan burçları için çok görünür bir alanda yer almayan bir tutulma bu. Tutulmada sizin için mahremiyet önemli olacaktır. Ruhsal anlamda kendinizi beslemeniz, moralinizi ve yaşam enerjinizi yüksek tutmanız önemli. Sizin için hassas konuları başkaları ile paylaşırken lütfen temkinli olun. Bu alanı sağlıklı çalıştırmak için eskiden kontak halinde olduğunuz bir gönüllü grubun eğitimlerine dahil olun.


Yükselen Başak burçları için sosyal yaşamlarını yeniden yapılandırdıkları bir dönem yaşanmış olabilir. Son iki senedir bir dernek, grup ya da organizasyonun içinde yer almışsanız şimdi burada yönetici konumunda olanlarla ilgili önemli konular gündeme gelebilir. Otorite konumundakiler için zor bir tutulma olduğunu anımsatalım. Eğer sadece arkadaş çevrenizde bir değişim yaşamışsanız burada bazı eski defterlerin gündeme gelmesi olasıdır. Bu süreci sağlıklı yönetmek için gelecek planlarınıza destek olacak eski bir eğitime dahil olmaya çalışın.

Yükselen Terazi burçları için önemli bir kariyer kararı gündemde olabilir. Eski bir işe geri dönmek olasıdır. Yöneticiniz konumundaki biri varsa sarsıcı bazı haberler gündeme gelebilir. Eğer siz yönetici konumunda iseniz yaptığınız açıklamalara ve konuşmalara dikkat edin. Bu süreci sağlıklı atlatmak için eski bir işi tekrar değerlendirmek, eski kararları tekrar gözden geçirmek, eski iş başvurularını tekrar etmek ya da kariyeriniz için yarım bıraktığınız bir eğitime geri dönmek faydalı olabilir.

Yükselen Akrep burçları için yasal konular önemlidir. Eğer uluslararası konularda çalışıyorsanız, eski müşterilerle tekrar irtibata geçebilirsiniz.Hukuksal konularda çok dikkat olun. Paylaşacağınız bilgilerin yasal bazı yaptırımları olup olmadığından emin olun. Eğitimi yarım kalmış kişiler için akademiye geri dönmek olasıdır. Yurtdışında olanlar için tekrar ülkeye geri dönüş bir diğer olasılıktır. Eğer turizm sektöründe çalışıyorsanız bu konuda da eski bağlantılarla tekrar biraraya gelmek mümkündür. Eğer bir yolculuğa çıkacaksanız evraklarınızı kaybetmemeye dikkat edin. Bu süreci sağlıklı şekilde kullanmak için kişisel gelişiminize yatırım yapmaya çalışın. Kariyerinize destek olacak, uzmanlaşmanızı sağlayacak bir alanda yarım bıraktığınız bir eğitime dönüş yapabilirsiniz.

Yükselen Yay burçları için gelir gider dengesi bir süredir önemli. Özellikle gelirlerde gecikmeler ve zorlanmalar son iki senedir gündemde olabilir. Burada ortak gelirler, miras, eşin gelirleri, tazminat, nafaka gibi konularda bazı önemli başlangıçlar gündeme gelebilir. Eğer bir kredi başvuru ya da atmanız gereken önemli bir imza gündeme gelirse bir uzmandan destek almak önemli olacaktır.


Yükselen Oğlak burçları için evlilik ve ortaklıkla ilgili bir süredir devam eden sorunlarla mücadele ediyorlar. Bu süreçte koşullar sizleri zorlamışsa ve kendinizden çok ödün vermek zorunda kalmışsanız eski kararlar tekrar gözden geçirilebilir. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmak için partnerle ilgili önemli kararlar vermeden Merkür retrosunun bitmesini beklemek daha sağlıklı olabilir. Yine de bu süreçte eski defterlerin açılması olasıdır. Bu eski defterler sizi bir karara itebilir.

Yükselen Kova burçları için Mart ayından sonra ilişkilerde dayanıklılık testi ilk sinyallerini vermiş olabilir. Bir süredir yanınızda çalıştırdığınız kişiler, iş yeriniz ile ilgili konular gündeminizi meşgul ediyorsa şimdi eski bir yere geri dönmek olasıdır. Eski iş yerinizle ilgili önemli gelişmeler ya da haberler alabilirsiniz. Bu süreci en sağlıklı atlatmanın yolu ofis değişimi düşünüyorsanız bunun için uygun bir yer araştırmak olacaktır. Bunun için eski tanıdıklarınızla irtibata geçebilirsiniz. Ya da daha önce çalıştığınız bir mekana geri dönebilirsiniz.

Yükseleni Balık burcu olanlar için daha çok çocuklarla ilgili konularda önemli kararlar gündeme gelebilir. Burada elbette bir Merkür retrosu da olduğu için eski sevgililer gündemi meşgul edebilir. Özellikle bir sosyal çevre değişimi yaşamışsanız belki tekrar eski kişilerle tekrar bir araya gelmek, onlarla ilgili haberler almak mümkündür. Eğer çocuklarınızla ilgili eğitim konularında önemli kararlar vermeniz gerekiyorsa Merkür retrosunda bir okul değişikliği çok sağlıklı olmayabilir. Bunun için retronun etkisinin geçmesini beklemek faydalı olabilir. Bu süreci sağlıklı geçirmek için eskiden hobi olarak ilgilendiğiniz bir konuda tekrar bir eğitim alabilirsiniz.


  • Tutulma üzerine yapılan online seminerin kaydı üyelere özel Seminer sayfasına eklenmiştir. Bireysel haritalarla ilgili analizler bu kayıttan çıkarılmıştır. Üyeler kaydı aşağıdaki linkten giriş yaparak izleyebilirler. Üye olmak isterseniz aynı linkten yeni üye kaydı açabilirsiniz. Gerekli talimatlar sistemden email olarak iletilecektir.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Hem doğum haritanız hem de önümüzdeki süreç hakkında Saatlik Danışmanlık alabilirsiniz.




bottom of page