top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Ay Düğümleri İkizler / Yay Aksında



2018 Kasım ayından bu yana Yengeç/Oğlak aksında olan ay düğümleri artık burç değiştiriyor. Ay düğümlerinin geçiş yaptığı burç bize tutulmaların yaşanacağı burçları da gösteriyor. 5 Mayıs 2020 de kuzey ay düğümleri İkizlere, güney ay düğümü ise Yay burcuna geçiş yapıyor ve 23 Aralık 2021 'e kadar bu burçlarda yolculuk edecek. Benzer bir süreci Aralık 2001 – Kasım 2003 arasında yaşadık. Dönüp o tarihlerde olan olayları anımsamaya çalaışın. Böylece size bu süreçle ilgili bir fikir verecektir. Önümüzdeki ilk tutulma 5 Haziran 2020 ‘de 15° Yay burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulmasıdır.


Bu süreçte İkizler ile temsil edilen konularda olumlu gelişmeler ve yeni adımlar atılması beklenir. Yay burcu ile temsil edilen konularda ise bazı konuların geride kalması mümkündür. Bu elbette bir eğitimin tamamlanması, bir projenin bitmesi anlamında da çalışabilir.


Küresel anlamda Yay burcu ile temsil edilen sektörler için sıkıntılı bir süreç olabilir. Bunlar; turizm, ithalat-ihracat (özellikle ithalat), yabancı dil gerektiren işler, akademisyenler, outdoor sporlar, basın-yayın, uluslararası hukuk, dil kursları, dini mekanlar, gümrük, havalimanları, kitap basmak, kişisel gelişim, üniversiteler.


İkizler ile temsil edilen alanlarda ise gelişim fırsatları yakalanabilir; her anlamda mobil olabilmek, çevirmenler, gazeteciler, satışçılar, kargocular, kuryeler, iletişim yeteneği gerektiren işler, yurtiçi turizm, otobüs işletmeleri, bilgi teknolojileri, bilgiyi kullanan ve/veya yayan her alan, makaleler gibi kısa yazılar.


Ay düğümleri bu süreçte diğer göstergelerle de açılar yapacak. 6 Ocak tarihinde Neptün ile bir kare açı yapacak. Bu açı yanılgılara açık bir zamanı gösteriyor. Küresel anlamda salgın konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Bireysel anlamda da önemli kararlar vermek açısından çok uygun olmadığının farklında olalım. Ardından Jupiter ve Satürn ile üçgen açı yapacak. Bu oldukça olumlu bir göstergedir. Özellikle uluslararası konularda teknolojiden faydalanmak gündeme gelebilir. Elbette havayolu firmaları, uluslararası konular, turizm ile ilgili alanlarda yeni gelişmeler de gündeme gelebilir. Bu gelişmeler, yaşanan sektörel sıkıntılar için alınacak olası önemler olabilir. 18 Mayıs tarihinde 2021 tarihinde ise Kiron ile olan uyumlu açısı sayesinde aşı çalışmalarında önemli işbirliklerinin gündeme gelmesi beklenir.


Burçlar olarak kısaca özetleyecek olursak;


Koçlar için gelişim şansı dil eğitimi, bilgiye ulaşmak, yazmak, okumak, bilgisini arttırmak olacaktır. Bu süreçte kardeşler-kuzenler, komşularla gibi yakın çevresinden destek alabilir. Mesleği ile bağlantılı olarak iletişim - diksiyon eğitimlerinden fayda sağlayabilir. Tanıtım, reklamcılık, satış gibi alanlarda eğitimler alabilir. 2017 Aralık ayından beri Satürn transiti nedeniyle zorlanmış olabilirsiniz. Şimdi hem Satürn 'ün Kova burcuna geçişi hem de Ay düğümlerinin ve tutulmaların burç değiştirmesi sizler açısından destekleyici olacaktır.


Boğalar için gelişim şansı daha çok maddi konularda olacaktır. Maddi gelirlerini arttırmak için işbirliklerine girebilir. Satış, reklamcılık, tanıtım alanında işbirliklerinden destekler gelirlerini arttırmada yardımcı olabilir. Bu dönemde kendi değerine yatırım yapmasını sağlayacak bilgiye ulaşabilir. Bu süreçte Uranüs burcunuzda hareket ediyor. Bu bazı sarsıcı değişimleri de beraberinde getirecektir. Teknolojiden olabildiğince faydalanmak, mobil ve hızlı olabilmek sizler açısından önemli bir gelişim adımı olacaktır. Bu yazı ilginizi çekebilir.


ikizler daha çok kendi başına hareket edebileceği alanlarda gelişim şansı yakalayabilirler. Bu süreçte eş ya da ortaklıklarda sorunlar gündeme gelebilir. Daha fazla eşe destek olma süreci olabilir. Eğer şimdiye dek eşten destek almaya alışmışlarsa şimdi daha çok karşı tarafa destek vermek gereken bir zamana geçiş yapabilirler. Özellikle Yay burcunda gerçekleşecek ay tutulmaları civarında evlilik ve ilişkiler hassas olabilir. Yay burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması civarında ise eril figürler açısından zorlu bir dönem olabilir.


Yengeçler açısından zorlu bir iki yıl geride kalıyor. Yengeç/Oğlak aksındaki tutulmaları geride bırakıyorsunuz. Her nekadar ay düğümlerinin bu geçişi sizlerin burcuna direk bir açı yapmasa da en azından zoru atlatmış olmak belirgin bir rahatlama sunacaktır. Bu süreçte tek başınıza çalışmak durumunda kalabilirsiniz. Çalıştığınız firma küçülmeye gidebilir. İş arkadaşlarınızdan ayrılanlar olabilir. Ya da çalıştığınız ofis, mekan olarak değişebilir. Eğer burcunuz Yengeç ise, İkizler burcunda Merkür / Venüs gibi iç gezegenlere sahip olabilirsiniz. Haritanızı bu nedenle kontrol etmeniz önemli. İkizlerde göstergeleriniz varsa bu göstergelerin temsil ettiği alanlarda olumlu gelişmeler yakalayabilirsiniz.


Aslanlar açısından aslında bu geçiş oldukça destekleyici. Ancak tam karşıt burcunuza geçiş yapan ve yaklaşık 3 yıl boyunca burada yolculuk edecek Satürn nedeniyle zorlanabilirsiniz. Bu zaman aralığında özellikle çocuklar ve yaşamın eğlenceli alanlarında bazı zorlanmalar gündeme gelebilir. Eğer bir çocuğunuz varsa eğitim nedeniyle yanınızdan ayrılabilir. Bir partneriniz varsa aranıza mesafe girebilir. Hobi olarak yaptığınız bazı aktivitelerden ödün vermenizi gerektirecek değişimlere hazır olun. Yeni bir sosyal çevre ile keyif aldığınız aktiviteler de değişebilir. Bu yazı ilginizi çekebilir.


Başaklar için değişim zamanı geldi. Özellikle ev ve aile ile ilgili bazı konuları geride bırakabilirsiniz. Bu bir iş değişimi nedeniyle yer değişimini gündeme getirebilir. İş hayatınızdaki sosyal yoğunluk nedeniyle ailenize yeterince zaman ayırmanız mümkün olmayabilir. Bu süreçten aynı zamanda ilişkiler ve ortaklıklar alanı da etkilenebilir. Her nekadar Satürn burcunuzla uyumlu olduğu alandan uzaklaşsa da Uranüs hala burcunuza destek veriyor. Hayatınızda değişimin daha kolay ve dengeli olduğunu gözleyebilirsiniz.


Teraziler için zorlu bir iki yıl geride kalıyor. Şimdi hem Satürn hem de ay düğümlerinin olumlu etkisini hissetmeye başlıyorsunuz. Özellikle eğitim ve e-ticaret gibi konularda olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yakın çevreden, kardeş ve kuzenden destek almak bu süreçte zor olabilir. Bu zaman aralığında daha çok sizin onlara destek olduğunuzu görebilirsiniz. Desteği daha çok başkalarından, size uzak kişilerden, eşinizin kardeşlerinden alabilirsiniz. Bu kişilerle işbirliklerinden avantaj sağlayabilirsiniz. Özellikle Jupiter 'in de Kova burcuna geçeceği Aralık 2020 sonrasında daha olumlu bir zamana geçiş yapacaksınız.


Akrepler açısından daha çok krediler, borçlar, primler, tazminat ve nafaka konuları ön planda olacak. Burada ortak gelirler alanında kuzey düğümün geçişi nedeniyle daha çok ortak gelirlerden kazanç sağlama imkanı yer alıyor. Bu süreçte elbette masrafların artması da olasıdır. Yine de maaş ya da kendi gelirleriniz haricindeki tüm gelirlerde gelişme şansı yakalayabilirsiniz. Bu süreçte kredi alımlarında dikkatli olmanızda yine de fayda var. Zira tam karşıda kendi gelirlerinizi gösteren alanda bir güney düğüm olması elbette harcama ve giderlerin arttığını gösteriyor. Cebinizde bir delik olduğunu düşünebilirsiniz. Bu yüzden bu süreçte neye nekadar harcadığınızı iyi kontrol edin. Bir yandan da Satürn 'ün zorlayıcı etkisi nedeniyle karamsarlık ve ekstra sorumluluklar ortaya çıkabilir. Yaşam enerjinizi yükseltmenin yollarınızı arayın. Bu yazı ilginizi çekebilir.


Yaylar için zor bir zaman aralığı olabilir. Şartlar çok da sizin kontrolünüzde değil. Bu süreçte eş ya da ortağın eli daha güçlü diyebiliriz. Kendinizden ödün vermeniz gereken bu zaman aralığında daha çok işbirliklerinden fayda sağlayabilirsiniz. Bir yer değişimi ya da kariyer değişimi de gündeme gelebilir. Elbette yönetici gezegeniniz Jupiter 'in çok da rahat olmadığı ve Pluto ile birlikte hareket etmek zorunda kaldığı bu süreçte bir miktar zorlanıyor olabilirsiniz. Uzunca bir süredir Neptün 'ün de burcunuza yaptığı açı nedeniyle hareket etmek sizler için güç bir hal almış olabilir. Bu yıl yaşamınızda artık çürümüş yapıların uzaklaştığını gözleyebilirsiniz. Satürn 'ün burcunuzla uyumlu açıda olduğu önümüzdeki 3 yıllık süreçte daha köklü ve kalıcı adımlar atabilirsiniz.


Oğlaklar için zorlayıcı zamanlardı. Şimdi Satürn burcunuzdan ayrıldıktan sonra bir miktar rahatlamış olabilirsiniz. Yine de burcunuzda önemli kavuşumlar gerçekleşti. Mars Satürn kavuşumunun ardından bir de Jupiter Pluto kavuşumu sizler açısından dönüm noktası olabilecek olayları başlatmış olabilir. Yaz aylarında tutulmalar hala Yengeç/Oğlak aksında devam edecek. Yay İkizler aksında başlayacak olan tutulmalar ise daha çok iş arkadaşlarından ve yanınızda çalışan kişilerden alacağınız desteği gösteriyor. Bu süreçte çalıştığınız şirkette personel sayınız artabilir. Daha çok iletişimin ve işbirliklerinin arttığı bu zaman aralığında esneklik kabiliyeti geliştirmeniz önemli rol oynayacaktır. Eğer Güneşiniz Oğlak burcunda ise doğum haritanızda Yay burcunda göstergelerinizin olup olmadığını kontrol edin. Yay burcunda yer alan göstergelerin temsil ettiği konularda bazı şeyleri geride bırakmanız gerekebilir.


Kovalar için artık önemli kısıtlamaların gündemde olduğu 3 yıllık önemli bir döngüyü yaşıyorsunuz. Ay düğümlerinin değişimi ile sosyal çevrenizde de bazı ayıklamalar gündeme gelebilir. Sosyal çevrenizin azaltmak ve odağınızı daha fazla çocuklarınıza vermek durumunda kalabilirsiniz. Sosyal izolasyondan en çok etkilenecek gruplar arasında olabilirsiniz. Bu süreçte çocuklarınızla olan iletişimden ve onlarla yapacağınız iş birliklerinden fayda sağlayabilirsiniz. Eğer Güneşiniz Kova burcunda ise üzerinizde yoğun bir baskı hissetmeniz mümkündür.


Balıklar için önemli değişim zamanlarından birisi. Kariyer ve yerleşim konularında değişimler yaşanması olasıdır. Bir işi bırakmak, yöneticilerin değişmesi, yurtdışı bağlantılı işlerde bazı aksaklıklar gündeme gelebilir. Bu zamanda ailenize ve kendi özel yaşamınıza daha çok zaman ayırmanız destekleyici olacaktır. Şimdi aileden destek almaktan çekinmeyin. Bu size yeni bir gelişim şansı sunacaktır.


Eğer haritanızın gelecek tutulmalardan nasıl etkileneceğini merak ediyorsanız buradan bireysel seans randevusu alabilirsiniz.

Bu yıl gerçekleşecek tutulma tarihleri ve dereceleri

5 Haziran 2020 – Ay Tutulması – 15 Yay

21 Haziran 2020 – Güneş Tutulması – 0 Yengeç

5 Temmuz 2020 – Ay Tutulması – 13 Oğlak

30 Kasım 2020 – Ay Tutulması – 8 İkizler

14 Aralık 2020 – Güneş Tutulması – 23 Yay


Tüm tutulma tarihlerini ve dereceleri Tablolar sayfasından görebilirsiniz.


Şu yazılar da ilginizi çekebilir;

Yayın tarihi: 03.05.2020

bottom of page