top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Atalet ve Astroloji

Astrolojide Mars Nedir?

Astrolojide harekete gecme enerjisini Mars anlatır. Ancak kişinin hareket geçme süreci elbette Mars 'ın etkileşimde olduğu göstergelere de bağlıdır.


Astrolojide en çok merak edilen konulardan birisi özgür irade sorunudur. Yaşayacaklarımız bizim seçimimiz mi yoksa kadersel mi?


Astroloji size hava durumunu söyler, bir limandan hareket etmek üzere olan bir gemide kaptansınız. Fırtına haberini aldığınızda ne yapacağınız sizin nasıl bir kaptan olduğunuzda ilgili. Fazla gözü kara olabilirsiniz ve herkes limanda beklerken denize açılmayı seçebilirsiniz. Ya da okadar çok fırtına atlatmışsınızdır ki bu sizin için önemli bir uyarı değildir. Bunu dinlenmek için bir fırsat olarak da görebilirsiniz. Işte bu noktadan sonra secim sizindir. Elbette bu seçimleri de haritadaki karakterimiz doğrultusunda yapıyoruz. Işte bu noktada doğum haritasını efektif kullanmak, esas mucize burasıdır.

Bu noktada, bizim nasıl aksiyon aldığımız önemli bir parametre haline gelir. Olayları ve onların gerçekleşme zamanları üzerinde etkimiz olmayabilir. Ancak olaylar gerçekleştiğinde nasıl hareket ettiğimiz önemli bir parametredir.

Mars, sizin nasıl bir savaşcı olduğunuzu gösteren bir parametredir. Sorunlarla karşılaştığınızda bunlarla nasıl başa çıkacağınızı öngörebilmek için harakete geçme motivasyonlarınızı çözmek gerekir. Bulunduğu burç ve ev, kişinin genel olarak hangi konularda mücadeleye hazır olduğunu gösterir.

Ateş Elementi Burçlar olan koç, aslan ve yay burçlarında kişi daha çok risk almaya meyillidir. Her burca göre risk alma kapasitesi değişir. Koç burcunda henüz riski düşünmez bile, Aslanda riskin farkındadır ve bu kişiyi daha da kışkırtır. Yayda ise riskleri hafife almaya meyillidir. Kimi zaman fazla gözü kara harakete geçmek kişinin başına iş açabilir.

Eğer Mars toprak elementi burçlar olan Boğa, Başak veya Oğlak burcunda ise daha temkinli olma eğilimindedir. Ancak, Boğa bir alternatiftir. Çünkü Mars burada kararlı bir öfkeye dönüşebilir ve yıkıcı olabilir.


Eğer Mars hava elementlerinden birinde ise ozaman kişi daha çok sosyal yaşamla ilgili bir mücadele sergiler. Motivasyonlarını gerçekleştirmek için başkalarını harakete geçirir. Kendisine mücadelesi için bir ordu kurar.

Su elementinde bir Mars ise, daha duygusal motivasyonlu bir göstergedir. Burada Yengeç, Mars 'ın zarar gördüğü burçtur. Pasif agresif tavırlarla mücadele etmek çoğu zaman başarısız sonuçlar olarak karşımıza çıkar. Kendi yönettiği burç olan Akrepte ise daha gizli ama kararlı bir mücadele sergiler. Balık burcunda ise pes etmeye hazırdır. Olayları akışına bırakarak kazanmayı bekler.

Bu dinamikler bizim harakete geçmedeki ana motivasyonunuzdur.

Eğer kişinin haritasında Mars, Jüpiter/Satürn ya da Neptün 'den sert açılar alıyorsa ozaman ataletten bahsedebiliriz. Her birinin kisinin harekete geçmesini engelleme mekanizması ayrıdır.

Eğer jüpiter ile bir açısı varsa muhtemelen karşımızdaki esas sorun tembellik olabilir. Burada elbette bu gezegenlerin bulunduğu burç ve elementler önemlidir. Çünkü Jüpiter, eğer ateş eleminde ise bu kişiye fazla gözükara davranma duygusu verebilir. Ama bu çatışma toprak elementinde olursa ozaman karşımıza fazla temkinli olduğu için harekete geçemeyen birini getirir.

Eğer Neptün ile bir açısı varsa, ozaman kişi yön kaybı yaşayabilir. Fazla dağılabilir. Ataletin esas nedeni kişinin doğru adımı bir türlü belirleyememesidir.

Satürn ile Mars arasındaki açılar genel olarak zordur. Bu kimi zaman kişinin bir türlü istediği ivmeyi kazanamaması olarak görülür. Kişi koşmak isterken ayaklarına ağırlık bağlamış gibidir. Bu nedenle istediği ataleti yenebilmesi için kişinin ona yük olan etkenleri belirlemesi gerekir. Bu kimi zaman sorumluluklar ya da endişeler olabilir

Sizi harekete geçmekten alıkoyan ne?

Önce kendinize aşağıdaki soruları sorun;

  • Hayatımda ana sorunlar neler?

  • Yaşamımın hangi alanında öncelikli olarak çözmem gereken sorunlar var?

  • Son bir yıldır en çok hangi konularda sorun yaşadım?

  • Önümdeki bir yıl içinde neleri hedefliyorum? Bu hedeflere ulaşmam için nasıl koşullara sahip olmalıyım? Önümde beni bekleyen süreç bu hedefleri destekliyor mu?

Eğer bu soruların cevaplarından emin değilseniz gelin birlikte arayalım.



Bunlar da ilginizi çekebilir;


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.

bottom of page