top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Doğum Haritası Yorumu - Jon Krakauer

Jon Krakauer (Nisan 12, 1954)


Amerikalı dağcı ve yazar. En çok bilinen kitabı In To The Wild, Sean Penn 'in yapımcı ve yönetmenliği ile sinemaya uyarlanmıştır. Jon, 1996 yılında Everest Tırmanışı felaketinden sağ kurtulanlardan birisidir. Onu dağcılıkla erken yaşta tanıştıran kişi ise babasıdır. 1976 'da Çevre Çalışmaları bölümünden mezun oldu. 1977 yılında eski bir dağcı olan eşiyle tanıştı ve 1980 yılında evlendiler.


Everest felaketinde zirveye ulaşmış ve kamp alanına dönmeyi başarmıştır. Ancak grup lideri de dahil olmak üzere ekibin 4 üyesini kaybetmişlerdir. 12.evinde yay burcundaki Mars ona bu kayıpları getirmiştir. Doğum haritasındaki Mars sınır dışındadır yani bize sıradışı sonuçlar getirebilir. İleri seviye için bir not düşelim aynı yıllarda ikincil ilerletmelerdeki Mars geri gitmek üzere durmuştur. İlerletilmiş Marsının doğum haritasındaki iyicil ve güçlü Venüs ile olan açısı onu bu felaketten sağ kurtarmıştır. Venüs 'ün 9.evi yani yurtdışını temsil eden konuları yönettiğini de anımsayalım.



Mezun olduktan sonra balıkçı ve marangoz olarak yarı zamanlı çalışmıştır. Tam zamanlı bir yazar olabilmek için yarı zamanlı işlerini bırakmış ve gazeteci olarak meslek hayatına devam etmiştir. Daha çok dağcılık üzerine yazdığı yazıları National Geographic Magazine 'de yayınlandı. 1992 yılında yayınlanan Eiger Dreams kitabı, 1982/1989 yılları arasında yayınlanan makalelerinden bazılarını içerir.

Yükselen burcu Oğlak onu zirvelere çeken bir gösterge olmuştur. Tepe noktasındaki Satürn de bize aynı dinamiği verir. Mars hem ASC 'nin yücelme yöneticisi hem de tepe noktasının klasik yöneticisi konumundadır. Yay burcu ekstrem sporlar yapan kişilerde sıklıkla karşımıza çıkar. 12.ev ise kapanıp çalışmak ya da derin araştırmalar açısından sıklıkla gözlediğimiz bir göstergedir. Babasının, aslında onun bir hekim olmasını arzu ettiğini de burada anımsatalım. Mutsuz bir hekim olabilirdi. Veya sınır tanımayan doktorların arasına katılabilirdi. Kendi yolunu çizmesi bu noktada önemli bir seçim olmuştur. Hem kuzey düğüm 1.ev hem de Koç burcu teması tekrar ediyor.

9.evin yöneticisi Venüs Boğa burcundadır. Boğa her ne kadar parayı aklımıza getirse de doğaya olan bağlılıkları güçlüdür. Neptün ve Boğa burcu sıklıkla çevre alanında çalışanlarda karşımıza çıkıyor. Ancak Neptün kimi zaman fazla idealist bir tavrı karşımıza çıkabiliyor. Neptün 'ün olduğu alanda bir konuyu somutlaştırmak da zordur. 9.ev yöneticisinin MC 'ye karşıt yaptığını da gözden kaçırmayalım, bu sıklıkla mesleği bırakmayı/değiştirmeyi getirebiliyor. Neptün ve tepe noktasını gören Balık burcu yarı zamanlı da olsa balıkçı olarak çalışmasını getirmiştir. Marangozlarda ya da meslekte ellerini kullanan zanaatkarlarda sıklıkla karşımıza çıkan bir parametredir.

Şans noktasının 8.evde olmasını iki noktada değerlendirebiliriz. Hem hayatta kalma konusundaki şansını hem de başkalarının hikayeleri / yaşamları üzerinden yakaladığı fırsatları gösterir.

Tepe noktasının Akrep olması karşımıza non-fiction yazar olarak çıkmasını sağlıyor. Aksi durumda Merkür Balık ve Neptün bize bir şair de getirebilirdi. Jupiter İkizleri sıklıkla basın yayın ve radyo-TV alanında gözlüyorum. Aynı Jupiter onu lise yıllarında tenise de yöneltmiştir.

bottom of page