top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Geleneksel Astrolojide Burç Tanımları

Bugün Terazi burcunda bir yeniay var. Gelin geleneksel astroloji bakımından yorumun nasıl farklı olduğuna bakalım.

Geleneksel astrolojide burçlar modern astrolojiden farklı yorumlanır. Önemli olan buradaki göstergedir. Burç sadece bu göstergeyi tanımlar. Eğer çocuk göstergesine bakıyorsanız ozaman Terazi 《az çocuk veren》 olarak tanımlanır. Eğer bir ülke olarak bakıyorsanız, ozaman 《Mısır》 'dır. Eğer bir kişi olarak bakıyorsanız ozaman bir 《sanatçı》 'dır.

Gelin 《Abu Ma 'shar》 'dan bugün gerçekleşecek yeniay ' ın olduğu Terazi burcu için verdiği tanımlara bakalım. Ve günümüze gelene dek bu tanımların nekadar çok evrildiğini görelim.

{Terazi burcu venusun yöneticiliğinde, 21.derecesi satürn 'ün krallığındadır. 19 derecesi Güneş 'in köle olduğu yerdir. Doğası sıcak ve nemlidir. Hava elementidir. Erildir. Az çocuk verir, bazen ikiz verir. Insan bedeninde beli temsil eder. Roma imparatorluğu, afrikanın üstü ve mısırın en üstüdür....}

Işte tam da bu yüzden harita bazlı yorumlar genel yorumların üzerine çıkar. Yeniay/dolunay derecesinde bir göstergenizin olup olmaması bu nedenle yorum yaparken çok önemlidir. Çünkü esas olan o derecede ne olduğudur. Ve bu göstergenin haritada neyi temsil ettiğidir. Eğer bu bir kariyer göstergesi ise, bu derecede bir 《arap noktasi | lot 》varsa ozaman sizin için Terazi burcunun temsil ettiği alanlarda bir işin habercisi olabilir.


Peki neden burçlar günümüze gelene dek bukadar farklı tanımlanmıştır. Aslında iki ayrı ekoldür. Üzerindeki yoğun baskı nedeniyle astroloji öngörü yapmaktan kaçınmış, yavaş yavaş varlığını sürdürebilmek için humanistik bir bakış açısını kabul etmeye başlamıştır. Astroloji bu nedenle öngörü yapmak yerine karakter analizi yapan bir formata dönmüştür.


Biri diğerinden iyi/kötü değildir. Ikisi de kullanılmalı ancak hedeflerinin ve tekniklerinin farklı olduğu bilinmelidir. Günümüzde modern astrolojini de kendine öngörü yöntemleri geliştirmiştir. Ancak nokta vuruşu tesbitler için yer/kişi/yön/zaman gibi, geleneksel astroloji tanımlarını ve yöntemlerini öğrenmek faydalıdır. Herzaman belirttiğim gibi en az üç yöntemde gördüğünüz bir öngörü tutarlı olacaktır.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


Kendi haritanızı daha yakından tanımak ve yeniay/dolunay 'ların sizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek için kendi astroloğunuz olmak ister misiniz? Kendim İçin Astroloji eğitimini inceleyin. Eğitim ve analiz seçeneklerinin yer aldığı Kronos Üyelik paketlerini de seçebilirsiniz.


Eğer profesyonel bir astroloji eğitimi almayı planlıyorsanız Geleneksel Astroloji eğitimine katılabilirsiniz.

bottom of page