top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Güneş Mars Kavuşumu 8/10/2021

Güneş Mars her iki yılda bir aynı dereceye gelir. Bu bizler için iki yıllık bir döngünün başlangıcıdır. Bir önceki kavuşum 2019 yılında Başak burcunda yaşandı. Karşımıza çıkan konular hep Başak sembolojisi ile bağlantılıydı. Başak 'ın temsil ettiği konular ana gündemimiz oldu; çalışma düzeni ve ofisler, hijyen, sağlık, günlük rutinler.





Terazi neleri temsil eder; bunla ilgili bir yazı paylaşmıştım. Orada daha detaylı var. Kısaca; ilişki ve ortaklıklar, adalet, davalar, avukatlar, sanat, moda, mimarlık, estetik, kadınlar, danışmanlıklar ana konularımız arasında. Diplomasinin önümüzdeki yıllarda çok daha fazla önem kazanacağını söyleyebiliriz.


Merkür 'ün bu kavuşuma eşlik ettiğini anımsayalım. Burada eğitim, iletişim, haberleşme, gazeteciler ve çocuklar çok fazla gündemde olacaktır. Ancak geri planda kalmaları çok olası. Çocuklarla ilgili bazı davalar da bu iki yıl öne çıkabilir. Eski konular, eski davalar, geçmişe dönük konularla ilgili davalar önem kazanabilir. Gizli konuların ortaya çıkması veya daha önce yapılan işbirliklerinin duyulması da olasıdır.


Bireysel yaşamlarımızda tüm ikili ilişkilerimiz çok daha önemli olaraktır. Bir ortaklık veya dava önümüzdeki iki yıl yaşamınızı işgal edebilir. Bir danışmanlık almaya başlayabilirsiniz. Bir sanat dalına meyledebilir ve eğitim almaya başlayabilirsiniz. Mars ve Güneş en son 2006 yılında Ekim ayında 29° Terazi 'de gerçekleştirdi. Belki bu tarihte attığınız önemli adımlar size bir fikir verebilir. Bu yıl kavuşum 15° Terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu derecelerde İkizler / Kova ve Terazi 'de göstergeleri olanlar daha şanslı etkiler alabilir. Koç / Yengeç ve Oğlaklar için ise bazı stresler olasıdır. Belki bir miktar rekabet artabilir.


Geçtiğimiz Başak burcundaki kavuşumun 2019 yılından sonra hayatınızda nasıl bir değişime yol açtığını anımsamaya çalışın. Pandemiden en çok hangi konularda etkilendiniz?


Koç burçları bunu muhtemelen ofis yaşamları ve sağlıkları konusunda yaşadılar. Belki hizmet aldığınız kişiler ya da yanınızda çalışanlar pandemiden daha çok etkilendi. Şimdi daha çok ilişki ve ortaklıklar gündeminizde olacaktır. Bazılarınız bir dava süreci yaşayabilir. Belki eşinizin yaşamında önemli başlangıçlar gündeme gelebilir.


Boğa burçlarının çocukları belki de pandemiden daha fazla etkilendiler. Ya da hobi olarak yaptığınız bir etkinlik ya da spor aksadı. Bu yıl biraz daha çalışma arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz önem kazanmaya başlıyor. Belki biraz sağlığınızla ilgilenmeye başlayacaksınız. Böbrekleriniz ya da beliniz özen istiyor olabilir. Çalışanlarınızla davalık olmadan arabulucularla sorunları çözmeye çalışın.


İkizler burçları geçtiğimiz yıl daha çok yer değişimi ve aileleri ile ilgili bir değişim yaşamış olabilirler. Belki pandemiden siz değil de aileniz daha fazla etkilenmiş olabilir. Bu yıl ise daha çok çocuklarınızla olan ilişkileriniz önem kazanacak. Belki hayatınıza yeni birisi girebilir. Yeni bir hobiye başlayabilirsiniz. Bir sanat eğitimi çok olası.


Yengeç burçları, pandemiden daha çok yakın çevreniz, kardeş ve kuzenleriniz etkilenmiş olabilir. Belki de eğitim yaşamınız sekteye uğradı. Ya da pandemi nedeniyle yolculuklarınız aksadı. Bu yıl ise daha çok ailenizle olan ilişkiniz daha fazla özen istiyor. Bir ev tadilatına başlayabilirsiniz. Bu kimi zaman terapi desteği alınan zamanları gösterir. Bu iki yıllık süreci derin bir değişim için kullanabilirsiniz.


Aslan burçları geçtiğimiz sene daha çok maddi konularda bir değişim yaşamış olabilir. Belki pandemi nedeniyle finansal hayatınızda bir değişim gerçekleşti. Şimdi daha çok kardeşleriniz, yakın çevreniz önem kazanıyor. Onlarla ilişkileriniz veya bir iş ortaklığınız önem kazanabilir. Eğitim hayatına geri dönmek, bir eğitime başlamak, bir danışmanla ya da eğitmenle birlikte çalışmak çok olasıdır.


Başak burçları geçtiğimiz süreçte pandemiden direk etki almış olabilirsiniz. Yapmayı düşündüğünüz tüm planları askıya almak zorunda kalmış olabilirsiniz. Şimdi ise daha çok maddi konularda yeni bir süreç başlıyor. Belki eğitmenlik bu süreçte bir olasılık olabilir. Ya da eski bir projeye geri dönüş yapabilirsiniz. Sanattan para kazanmaya başlayabilirsiniz.


Terazi burçları geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle belki de çok zorlandılar. Gizli düşmanlıklara maruz kalmış olabilirsiniz. Kendinizi çok yalnız ya da depresif hissetmiş olmanız da mümkün. Şimdi yeni projelere adım atabilirsiniz. Belki yeni bir ilişki ya da ortaklık başlayabilir. Bir yarım bıraktığınız bir sanat eğitimine geri dönüyor olabilirsiniz.


Akrep burçları geçtiğimiz iki yıl sizden çok arkadaşlarınız pandemiden etkilenmiş olabilir. Belki sosyal yaşamınız değişmek zorunda kaldı. Şimdi bu sene biraz daha kendi başınıza kalmayı tercih edebilirsiniz. Biraz daha yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Bu süreç derin bir terapi için iyidir. Rüyalarınız çok canlanabilir.


Yay burçları geçtiğimiz iki yıl sizin için kariyer anlamında oldukça zorlu geçmiş olabilir. Pandemiden daha çok iş hayatınız etkilenmiş olabilir. Belki aileniz de sizden daha fazla etkilendi. Şimdi bu yıl yeni bir sosyal çevreye giriş yapıyorsunuz. Belki eski bir eğitime geri döndünüz. Bir dernek, meslek grubu ya da organizasyonla ilişkileriniz önümüzdeki iki yıl önem kazanacak.


Oğlak burçları geçtiğimiz iki yılda yasal konularla ilgilenmek zorunda kalmış olabilirsiniz. Pandemi sizi en çok yolculuklar ya da eğitim konusunda etkilemiş olabilir. Şimdi ise daha çok kariyerinizde önemli bir ortaklığın başlangıcı olabilir. İşiniz nedeniyle bir eğitime geri dönebilirsiniz. Yöneticilerinizle ilişkileriniz ise önümüzdeki iki yılın ana konusu olacaktır.


Kova burçları geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle daha çok kredi, vergi, sigorta ya da ortak gelirler konusunda etkilendiniz. Belki de destek alan ya da teşviklerden faydalanan sektörlerde çalışıyor olabilirsiniz. Önümüzdeki iki yıl ise ana konunuz eğitim ve yolculuklar olacaktır. Eski bir eğitime geri dönüyor olabilirsiniz. Yasal konular sizin için bu iki yıl önemli olabilir. Eğitmenlerinizle olan ilişkiniz ise bu yılın ana konusu.


Balık burçları pandemiden sizden çok eşiniz ya da ortağınız etkilenmiş olabilir. Elbette sonuç olarak bu sizi de etkilemiştir. Bu yıl ise daha çok maddi konularda önemli bir başlangıç yapıyor olabilirsiniz. Belki bir kredi, fon ya da destek alıyor olabilirsiniz. Kadınlar için verilen özel desteklerden faydalanabilirsiniz. Bir eğitim bursu alabilirsiniz.


bottom of page