top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Koronavirüs 'ün Astrolojik Analizi

Corona virüsü, ilk kez Çin 'in Vuhan kentinde kendini gösterdi. Aralık ayından bu yana tüm dünyayı etkisi altına aldı ve sonunda Dünya Sağlık Örgütü pandemi olarak ilan etti.


Tek bir ülkeyi etkileyen bir konu için ülkenin kuruluş haritasını kullanabiliriz. Şimdi ise karşımızda bir çok ülkeyi etkileyen bir dinamik var. Bu nedenle dünya astrolojisinin tekniklerine dönerek giriş haritalarını kullanıyoruz.*


Özellikle Türkiye üzerindeki etkisini görebilmek için diğer şehir ve ülkeleri nasıl etkilediğini inceleyelim;


İlk Vuhan 'da çıktığı için 2019 Koç giriş haritasına bakalım. Koç giriş haritaları bir yılın genel etkisini bizlere verirler.




Bu haritaya baktığımızda, Balık burcunun yükseldiğini görüyoruz. Aksların değişken olması şartların dengesizliğini gösteriyor. Halkın genel sağlığını gösteren 6.evin yöneticisi Güneş. Bu Güneşin Koç burcuna giriş haritası olduğu için Güneşin burada bu evi yönetiyor olması önemlidir. Aynı zamanda Kiron ile kavuşuyor olması genel olarak yılın en önemli konusunun tüm dünyada hastalıklar olacağını söyleyebiliriz. Yükselen üzerindeki retro Merkür ve Neptün ise yanlış karar ya da geç açıklamaları akla getiriyor.











Şimdi hem 2019 aralık ayından önceki Terazi giriş haritasını hem de Oğlak giriş haritasını inceleyelim. Hastalığın çıkışı ve yayılmasını bu haritalarda takip edelim;





Eylül haritasında 6.evin girişi öncü bir burç olan Yengeç, yöneticisi Ay ise 6.evde. Durağan haldeki Satürn ile karşıt. Güneş ise 8.eve yerleşmiş. Güneşin bulunduğu ev, odak noktasının ne olduğunu gösterir. Bu hem ekonomik konuları hem de ölümcül vak'aları gündeme getiriyor. Oğlak burcuna giriş haritası bu konuda daha fazla fikir veriyor.



29 derece Balık burcunun yükseldiği haritada şartlar fazlasıyla dengesiz. 29 derece 'nin geç kalınmış bir dinamiği vardır. Güneş ise tam tepe noktasında. Tüm dünyanın gözlerinin buraya çevrilmiş olmasını gösteriyor. Yükselen yöneticisi Jüpiter 'in düştüğü Oğlak burcunda olması ve Güneş 'e fazla yakın. Bu nedenle halkın genel durumunun iyi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Güneşe çok yakın bir gösterge hasta birisi gibidir. Eğer bu gösterge gitgide Güneşe yaklaşıyorsa durumu ağırlaşır. Eğer uzaklaşıyorsa, iyileşeceğine dair umutludur. Burada Jüpiter, zamanla Güneş 'e yaklaşacak. Bu nedenle halk karamsar. Burada Güney Düğümün de olması nedeniyle kayıplar olasıdır. Ay dünya astrolojisinde "halkı" temsil eder. Bu haritada hem düştüğü Akrep burcunda hem de 8.ev girişinde. Üstelik Akrep burcunun yöneticisi Mars çok güçlü konumda. Tüm bunlar yıkıcı etkiyi gözler önüne seriyor.


Görüldüğü gibi Vuhan haritasında aksların 29 derece oluşu, geç kalmış bir etkiyi ifade ediyor. Anaretik dediğimiz 29 derece, öngörülemez ve yıkıcı bir etkiye de sahiptir. Bu bile başlı başına Aralık 2019 'daki kış giriş haritasında majör bir sağlık sorununa dikkat çekiyor. 2020 haritasına bakalım,




Halkın genel göstergesi Ay 8.evde. Burada, yükseleni yönetiyor olması ayrıca önemlidir. Vuhan halkı için 2020 'nin de çok parlak olmadığını söyleyebiliriz. Elbette Güneş 'in akslar üzerindeki ay düğümlerine açıları da düşündürücü. Elbette bu derecenin 2019 Aralık ayındaki tutulma derecesi olduğu, bu tutulmanın da Corona virüsü için tetikleyici bir zaman olduğunu anımsamak gerek. Ben bu süreci Vuhan için toparlanma tekrar ayağa kalkma zamanı olarak görmeyi diliyorum.












Şimdi gelin İtalya haritasına bakalım;




İtalya 2019 Koç giriş haritası, yılın genelini bize verecektir. Sağlık konularını ifade eden 6.evin girişinde bir Uranüs görüyoruz. Burada ASC yöneticisi Mars 'da yer alıyor. Üstelik zarar gördüğü Boğa burcunda. Tepe noktası yöneticileri ifade eder. Burada Başak burcunun yöneticisi Merkür retro ve Balık burcunda. Üstelik Merkür Neptün ile kavuşumda. Açıkçası geç alınmış kararlar bu haritada da göze çarpıyor. Bu göstergelerin 4.evde yer alması, ülkenin sınırları ile ilgili kararları almakta gecikildiğini ifade ediyor olabilir.












Roma 'nın 2020 yılı giriş haritası daha da düşündürücü. Hem yükselen yöneticisi hem de Ay 12.evde. Burası kapalı kapıları ifade eder; hastaneler, hapishaneler gibi sizi bağlayan koşullardır. Haliyle karşımızda sokağa çıkma yasağı ile karşı karşıya bir İtalya var. 8.ev yöneticisi Venüs ile olan kare açısı ise hala dışarıda olmanın çok güvenli olmadığı bir zamanı ifade ediyor. Yani bu kararın isabetli olduğunu söyleyebiliriz.













Gelin şimdi İran 'ın Kum kendini inceleyelim;





Bu haritada akslar öncü, haliyle hızlı bir yayılmadan bahsedebiliriz. Güneş 'in ise 8.evi yönetiyor olması endişe verici. Ölüm olasılığı burada da karşımıza çıkıyor. Burada Ay 'ın 9.evde olması ise yurtdışı yolculukları akla getiriyor. 6.evin yöneticisi Merkür 'ün geri harekette olması ve Neptün ile kavuşması ise tedbir almada geç kalındığını ifade ediyor. Elbette 6.evin değişken burç olması da hastalığın istikrarsız bir süreç göstereceğini ifade ediyor.












Şimdi dönelim ve 2020 haritasını inceleyelim;







Yükselen yöneticisi Mars yüceldiği yerde Oğlak burcunda. Zarar gören Jupiter ile kavuşmuş durumda. Ve Jupiter haritada 8.evi yönetiyor. Haliyle karşımızda artan ölüm vakaları gündeme gelebilir. Güneş, haritada 5.evi yönetiyor konumda. 5.ev, çocukları, gençleri, okulları, senatörleri ve hükümet temsilcilerini ifade eder. Güneşin 12.evde olması ise, İtalya ile benzer bir şekilde sokağa çıkma yasaklarını akla getiriyor.












Gelelim Türkiye haritalarına;





Tıpkı İtalya gibi bizim haritamızda da Mars 6.evde. Bu yavaş yavaş ilerleyen bir hastalığı ifade ediyor. Bu nedenle az sayıda da olsa vakalar hafife alınmamalı. Önlemlerin uzun soluklu olması önemli olacaktır. Elbette Mars, İtalya için yükselen yöneticisi konumundaydı. Bu nedenle halkın genel sağlığını ifade eden bir konumdaydı. Bu nedenle bu göstergenin 6.evde zarar görmesi İtalya için yıkıcı oldu. Ülkemiz açısından baktığımızda yükselen yöneticisi Jüpiter kendi yönettiği burçta. Bu nedenle aslında nispeten güçlü konumda. Biz esas olarak maddi olarak zarar göreceğimiz bir süreçten geçiyoruz. Elbette Ay 'ın durumu incelendiğinde hijyen konusunda hassas olması önem arz ediyor. Ay 'ın 8.evi yönetiyor olması da yine de yıkıcılık riskini barındırmaktadır. Peki İtalya gibi bizim de sokağa çıkma yasağı getirilmesi riskimiz var mı gelin bunu inceleyelim;





2020 yılı haritasında Ay 12.evde yer alıyor. Bu tıpkı İtalya gibi bizim için de bazı kısıtlamalar gelebileceğini ifade ediyor. 8.ev yöneticisi Mars 'ın ise 11.evde yer alması nedeniyle esas riskin tüm meclis, dernek ve meslek grupları olduğunu düşünüyorum. Elbette borsa için büyük risk barındırmakta. Güneşin 6.evi yönetiyor olması nedeniyle de odak noktamızın sağlığımız olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.


5 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan Ay tutulması konuya bir açıklık getirebilir. Ülkemiz haritası üzerinde ilerletilmiş Jüpiter üzerinde gerçekleşecek. Ay tutulmaları bazı konuların sonlanması anlamına gelir. Ardından gerçekleşecek Güneş tutulması ise Türkiye 'nin Ay 'ına çok yakın derecede gerçekleşiyor. Kuzey düğüm tarafında gerçekleşecek bu tutulma yeni bir süreci de ifade ediyor. Elbette Satürn ile olan 150 lik açı bazı sürpriz kısıtlamaları da gündeme getirebilir.


Gerçek toparlanmanın küresel olarak Satürn Jupiter kavuşumunda olması mümkündür. Uzun zamandır söylediğimiz önemli bir konu var. Satürn, Pluto ve Güney Düğümün Oğlak burcuna toplanmasının kapitalizmin sonunu getirecek bir dinamiktir. Kapitalizm kolay kolay bitmez dense de ucuz iş gücü ile Çin 'de üretmenin, lojistik ile beslenen petrolün, hatta küreselleşmenin kısıtlanmaya başlamasını gözlüyoruz. Tüm bunlar 2020 Aralık ayında bizi başka bir faza taşıyacak. Umalım ki bu faza geçiş için kayıplar vermemiz gerekmesin.


bottom of page