top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Merkür Aslan Burcunda

Doğum Haritasında Merkür Aslan Burcunda


Doğum haritasında Merkür Aslan burcunda olduğunda daha çok hitabet yeteneği ve riskli kararlar olarak karşımıza çıkar. Bu söylemleriyle veya fikirleri ile birilerine ilham olabilme kapasitesidir. Karşımıza çıkan isimler arasında bir çok politikacı var. Bunlardan birisi de Obama. Doğum haritasında Merkür 'ü Aslan burcunda. Tam karşısında ise Kova burcunda Jupiteri var. Kova ve Aslan yönetmek ve yönetilmekle ilgilidir. Jupiter 'in Kova burcunda olması aslında inandığı etik değerlerin daha hümanistik olduğunu gösteriyor. Aslan her zaman yönetici, kral ya da lideri gösterir. Kova ise bir kraldan çok meclisten fikir birliği ile çıkacak bir karardan yanadır. Bu ikisinin karşıtlığı aslında onu ister istemez liderliğe doğru itmiş olmalı. Kimi zaman ise inancına ters düşen kararlar almak zorunda kaldığını gösteriyor.

"Orta sınıf ailelerin, bir milyoner için yapılan vergi kesintisinin bedelini çocuğunun okul parasıyla ya da ev taksitleriyle ödemesini reddediyorum." Barack Obama

Gelin ve yemin töreni gününe bakalım. Güneş, Merkür ve Jupiter kavuşumu, Obama 'nın Merkür-Jupiter karşıtlığını tetikliyor. Elbette diğer ilerletme tekniklerinde de bu derece tetiklenmekte. Bu nedenle bu tarihte Obama 'nın sözleri önemli bir ana imza atıyor.



Merkür 'ü Aslan burcunda olan diğer politikacı ve liderlere bakalım. Birbirlerinden görüşleri farklı olsa da tarihte iz bırakan fikirlere/sözlere sahip olduklarını söyleyebiliriz. Nelson Mandela, Napolyon Bonapart, Marine Le Pen, Bill Clinton, François Hollande, George W. Bush, Fidel Castro, Benito Mussolini

Transit Merkür Aslan Burcunda

Merkür Aslan burcunda asalet sahibi değildir. Bu nedenle de bu burçtayken Merkür 'ün temsil ettiği konularda güçlü başlangıçlar beklemeyiz. Ancak bu geçiş esnasında yapacağı açıları dikkate almak gerek. Destekleyici açılarda önemli avantajlar yakalanabilir. Bu transit esnasında özellikle iletişim konusunda buyurgan tavırlar sorunlara neden olabilir. Aslan sabit ve ateş elementi olduğu için bu süreçte dürüst konuşmalar dikkat çekecektir. Ancak dozu iyi ayarlamakta fayda var.





Bu geçişte yeteneklerinizi ve yaratıcılığınızı öne çıkacak eğitimlere katılmakta fayda var. Başlayacağınız eğitimler farklı etkiler yoksa beklediğinizden uzun sürebilir. Yolculuklar daha keyfi nedenlerle olabilir.


Bu geçiş esnasında atacağınız adımlarda fazla risk almak gibi bir ihtimal vardır. Eğer haritanız zaten risk almaya meyilliyse lütfen bu süreçte temkinli olun. Elbette bu geçiş esnasındaki açılar da sonucu değiştirebilir. Önemli bir süreçten geçiş yapıyorsanız astroloji danışmanlığı alabilirsiniz.

2022 Merkür Aslan Transiti

19 Temmuz 2022 tarihinde Merkür Aslan Burcunda olacak. 4 Ağustos tarihine kadar da bu burçta kalacak. Bu süreç içerisinde şans gezegeni Jüpiter 'den destek alacak. Ancak sürprizler gezegeni Uranüs ve sorun çıkartmakla meşhur olan Satürn ile zorlu açılar yapacak. Haliyle bu ayın sonunda önemli testlerden geçeceğimizi söylemek yanlış olmaz.

Bu geçişin burcunuza etkisini Temmuz Ayı Burç Yorumları 'ndan okuyabilirsiniz.


23 Temmuz tarihinde Astroloji 101 Eğitimi başlıyor. 3 günlük bu atölyede katılımcıların doğum haritaları üzerinden kök sorunları ve çözümlerini konuşacağız.


Merkür Jüpiter Üçgen

( Temmuz 23, 2022, 20:52 ) Yeni yerler keşfetmek ya da yeni şeyler öğrenmek için uygun bir zaman. Bu süreçte bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Ya da kendinizi farklı kültürler hakkında bir belgesel izlerken de bulabilirsiniz. Ya da bir seminere, fuara ya da eğitime katılabilirsiniz. Esas mesele, size vizyon katacak ve ufkunuzu genişletecek bir alana yönelmenizdir. Şuan ayrıntı gerektiren işlerde dikkatiniz dağılabilir ve hata yapabilirsiniz. Eğer buna mecbursanız bir kişinin daha yaptığınız işi kontrol etmesini sağlayın.

Merkür Mars Kare

( Temmuz 26, 2022, 22:12 ) Aldığınız bazı haberler sizi sinirlendirebilir. Bu süreçte daha objektif değerlendirmeler yapmaya özen gösterin. Bir haber sonrasında harekete geçmeniz, yola çıkmanız da diğer olasılıklardan biridir. Bir planınızın iptal olması da gündeme gelebilir.

Merkür Uranüs Kare

( Temmuz 29, 2022, 00:15 ) Zihinsel gerginliğin arttığı bir zaman. Ağzınızdan çıkanlara dikkat edin. Ani kararlar almak için hiç uygun bir zaman değil. Şimdi zihninizi sakinleştirebilmenin bir yolunu bulmanız lazım. Zihninizin yaratıcılığı üst seviyede, ve çok hızlı çalışıyor. Bu süreci yeni fikirlerinizi not etmek, yeni şeyler öğrenmek için de kullabilirsiniz. Dinginlik zamanlarında tekrar bu fikirlere dönüp baktığınızda daha uygulanabilir bir norma getirebilirsiniz. Kardeşler ve kuzenlerle ilgili şaşırtıcı sürprizler olabilir. Ani ve beklenmedik gelişmeler sözkonusu olabilir. Ani yolculuklar gündeme gelebilir. Elektronik aletlerle ilgili pek şanslı bir zamandan geçmiyorsunuz.

Merkür Satürn Kare

( Temmuz 31, 2022, 09:05 ) İletişim ve yolculuklarla ilgili bazı aksilikler ya da gecikmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte karamsar olmamaya özen gösterin. Kardeşlerle/yakın çevre ile iletişimde zorlanabilirsiniz. Kendinizi ifade edemediğinizi, engellendiğinizi düşünebilirsiniz. Aynı zamanda eğer atılacak imzalar, başvurular, evraklar varsa bu süreç bu konularda bazı gecikmelere ve aksiliklere yol açabilir.


Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Örnek Harita Yorumları ile öğrendiğiniz temel bilgilerin nasıl yorumlandığını öğrenme şansı yakalayabilirsiniz. Programlar sayfasından pratik astroloji eğitimlerini inceleyebilirsiniz.



Bunlar da İlginizi Çekebilir;


Ücretsiz doğum haritası hesaplamak ve yükselen burcunuzu öğrenmek için Doğum Haritası Hesaplama sayfasını kullanabilirsiniz.

Ünlülerin Doğum Haritaları

bottom of page