top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Rigel Sabit Yıldızı

Rigel sabit yıldızı astrolojide şanslı yıldızlar arasındadır. Ptolemy ve Lilly' ye göre Jüpiter ve Satürn doğasında olduğu söylenir. Ancak daha sonraki metinlerde Jüpiter Mars doğasına daha yakın olduğu söylenmiştir. Astrolojide ihtişam ve onur bahşettiği söylenir. Robson 'a göre "yardımseverlik, şeref, zenginlik, mutluluk, şan, şöhret ve yaratıcı veya mekanik yetenek verir."

Orion takım yıldızında Avcı'nın sol ayağında yer alır. Orion takım yıldızı için Robson Ptolemy 'den alıntı yapar. Ona göre Betelgeuze ve Bellatrix dışındaki parlak yıldızlar Jüpiter ve Satürn gibidir. Güçlü ve ağırbaşlı bir doğa, kendine güven, tutarsızlık, kibir, şiddet, dinsizlik, ticarette ve özellikle yolculuklarda veya yurt dışında refah sağladığı, ancak ihanet ve zehir tehlikesi verdiği söylenir. Romalılar tarafından sığırlara çok zararlı olduğu ve fırtınalara yol açtığı düşünülüyordu.


Rigel sabit yıldızı, Orion takım yıldızında Avcı'nın sol ayağında yer alır.
Rigel sabit yıldızı, Orion takım yıldızında Avcı'nın sol ayağında yer alır.

Rigel özellikle Güneş, Ay, Yükselen ya da Tepe Noktası ile kavuşumlarda büyük başarılar vadetse de büyük zorluklarla test edilme ve başarısızlıkları da beraberinde getiriyor. Bu noktada aslında Lilly 'nin de belirttiği Jüpiter Satürn doğası karşımıza çıkıyor. Satürn kişileri disiplin, istikrar ve kimi zaman başarısızlık korkusu ile sınayacaktır. Bu nedenle de Rigel 'in bahşettiği başarı ve onur devamlı olarak Satürn 'ün sınavı ile test edilmeye devam edecektir. Kazanılan başarının korunması için devamlı bir mücadele gerekmektedir.

Bu yıldız başarı potansiyeli verse de kimi zaman etik değerleri olmayan, bilgisiz kişileri de temsil ettiği söylenir. Rigel bu kişilere de kendine güven, zenginlik ve saygınlık kazandırabilir. Gösteriş için kabadayılık yapmak gibi bir gölge yanı vardır.


Rigel, Jüpiter etkisi nedeniyle askerlerin, politikacıların, avukatların ve din adamlarının haritalarında karşımıza çıkar. Rigel aynı zamanda iman tahtası olarak da bilinen göğüs kafesi kemiğini (Sternum) temsil eder.


Rigel DSC Kavuşumu

Görkemli, güçlü ve hükmeden doğa; şöhret. Kadınlar ya da evlilik yoluyla gelen zenginlik. Ortayaş civarında gelen bir zenginlik.

Rigel DSC Kavuşumuna Örnek - Sean Penn

Sean Penn bu kavuşum için iyi bir örnek. İki akademi ödülü sahibi başarılı bir oyuncu. Ancak popülerliğini kazanması Madonna ile yaptığı evlilik nedeniyle olmuştur. Evlilik tarihlerinde ilerletilmiş haritasında 7.ev ve 7.evin yöneticisi ile ilişkileri temsil eden Venüs arasında destekleyici açıları görmekteyiz. Doğum haritasının potansiyelinde olan tanınmayı da gerçekleştirmiştir. Haritasında aslında tanıma potansiyeli ve başarı şansı güçlü. Güneş Uranüs kavuşumuna Jüpiter 'in desteği var. Sean Penn 'in Amerikan yönetimine oldukça muhalif bir bakış açısı olduğunu da belirtelim. Yükselen üzerindeki Juno, ilişkilerin kişinin yaşamındaki önemli vurguyu bize veriyor. Burada Rigel 'in bize sunduğu detay, evlilik nedeniyle gelebilecek olan popülerlik. Ancak uyarıyı hatırlayalım; bu başarının devamı için kişinin çok çaba sarf etmesi gerekmektedir.

Güneş Rigel Kavuşumu

Açık sözlülük ve cesaret gözlenebilir. Kişinin öfkeli olabilir ancak gelip geçer. Bazıları küstah kişiler haline gelebilir, asi ve talepkar olabilirler. Kaygılı olmaları muhtemeldir. Sıkı çalışmayla kariyerlerinde büyük başarı kazanabilir. Zenginlik de mümkündür. Ama bazı aksiliklere ve üzüntülere maruz kalırlar.


Güneş Rigel Kavuşumuna Örnek - Prince

Müzisyen Prince bu kavuşuma güzel bir örnektir. Hem müziği hem de kendisi muhafazakar kesimi rahatsız etmiştir. Warner Bros ile yaşadığı sorunlar nedeniyle de kariyerinde ve kazançlarında ciddi düşüşler yaşadığı dönemler oldu.




Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



Temel ve Orta Seviye Astroloji Eğitimi hem astrolojiye yeni başlayacaklar için hem de başka ekolleri öğrenmiş ancak geleneksel teknikleri de merak edenler için hazırlanmıştır. Bu astroloji eğitimi uzaktan eğitim şeklindedir ve süre sınırı yoktur. Kendi hızınızda öğrenir ve dilediğiniz konuyu tekrar edebilirsiniz. Doğum haritası üzerinden de gelecek tahmini yapmanızı sağlayabilecek isabetli tekniklerin de dahil olduğu bir eğitimdir. Bu eğitim içeriğini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Ünlülerin Doğum Haritaları


bottom of page