top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Denebola Sabit Yıldızı

Denebola sabit yıldızı astrolojide şanssız bir etkiye sahiptir, talihsizliğin ve rezaletin habercisi olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle hem karakter hem de figürdeki konum açısından Regulus 'a karşıttır. Ptolemy 'ye göre Denebola, Satürn ve Venüs doğasındadır.

Hızlı yargılama, umutsuzluk, pişmanlık, halkın utancı, doğadaki unsurlardan gelen talihsizlik ve öfkeye dönüşen mutluluk verir ve harita sahibini asil, cüretkar, özdenetimli, cömert ve diğer insanların işleriyle meşgul yapar. [ Robson, s.160-161.]


Ebertin 'e göre bu yıldızın Uranyen bir doğası vardır. Heyecan verici ya da şok edici bir etkiye sahip olabilir. Bu biraz hangi gösterge ile kavuştuğuna ve kavuşum yaptığı göstergenin açılarına bağlıdır. Olumlu çalıştığında reform ve ilerleme fırsatı sunabilir.


Güneş Denebola Kavuşumu

Tehlikeyle gelen onur ve terfi, toplum içinde rezillik ve sonunda yıkım, hastalık, ateşli ve akut rahatsızlıklar. [Robson, s.161.]


Doğum haritasında Güneş Denebola kavuşumu varsa; kariyerde yüksek şeref kazanmak için yeteneklerini geliştirebilirler. Servet ve iyi şans bir olasılıktır. Herhangi bir kaygı genellikle kişinin kendi düşüncesizliğinden kaynaklanır ve iyi kontrol edilmediği takdirde faydalar nadiren kalıcı olur. (Joseph E. Rigor)


Doğum Haritasında Güneş Denebola Kavuşumuna Örnek - Amy Winehouse

Doğum haritasında Güneş Denebola kavuşumuna Ay Düğümleri kare açı yaptığında alkol zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdi. Doğum haritasında Güneş Denebola kavuşumuna retro konumdaki bir Merkür de eşlik ediyordu. Alkol tek sorunu değildi, zihinsel sorunlar muzdarip olduğu bir diğer konuydu. Güneş kavuşumu olan Oliver Stone ve Prens Harry için bu yıldız daha olumlu çalışmıştır. Genelden farklı bir bakış açısına sahip olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.


Ay Denebola Kavuşumu

Sıradan insanlar arasında onur ve terfi ancak nihai rezillik ve yıkım, hayati organın şiddetli hastalığı, körlük ve göze zarar, kazalar, hizmetçiler aracılığıyla kayıplar, ev içi kavgalar, partnerden geçici ayrılma. [Robson, s.161.]


Doğum haritasında Ay Denebola kavuşumu varsa; Kamu işleriyle ilişkilendirilen yüksek onur ve terfi. Kişi, tartışmalı kişilerle ilişki kurmaktan kaçınmalı ve tartışmalı konulardan uzak durmalıdır. Bu, siyasi, sosyal veya kişinin ailesiyle ilgili olabilir ve kolayca çözülemeyen hoş olmayan durumlar yaratabilir. Bu bağlantıya sahip bazı kişiler, istenmeyen kişilere veya istenmeyen ortaklara yönelme eğiliminde olabilir. Kişiler, sır saklamayı öğrenmelidir. Türbülans olasıdır. (Joseph E. Rigor)


Doğum Haritasında Ay Denebola Kavuşumuna Örnek - Bill Cosby

Bill Cosby doğum haritasında Ay Neptün kavuşumu ilerletilmiş Merkür ile kavuştuğunda cinsel saldırı iddiaları gündeme geldi. Neptün çoğu zaman skandalları gündeme getiren bir göstergedir. Denebola kavuşumu kişiye başarı ve ün getirebilir. Ancak kişinin düşüncesizce yaptığı hataların nasıl bir yıkıma yol açtığını bu haritada görebiliyoruz. (Not: Bill Cosby 'nin doğum saati için ikinci bir alternatif de 00:30 olarak verilmektedir.) Serena Williams Ay Denebola kavuşumu içi bir diğer örnektir.



Denebola olumlu çalıştığında dünyayı farklı bir bakış açısıyla gördüğü için keşfetme veya icat etme yeteneğini de işaret edebilir. Yükselen ile kavuşum için Charles Dickens, Tom Hanks örnek verilebilir. Tepe noktası kavuşumunda Bruce Lee ve Joe Biden karşımıza çıkar. Göstergeyi olumlu çalıştırmak için temsil ettiği konuları sağlıklı kullanmak ve uyarılarına dikkat etmek gerekiyor. Bu noktada elbette doğum haritasında kavuşum yaptığı göstergenin de asalet olarak güçlü olması mühim. Akslarla yapılan kavuşumlar ise her zaman dikkatli incelenmelidir. Bu dereceye yapılan açılara, yöneticisinin bu noktayı görüp görmediğine bakabilirsiniz.


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



Temel ve Orta Seviye Astroloji Eğitimi hem astrolojiye yeni başlayacaklar için hem de başka ekolleri öğrenmiş ancak geleneksel teknikleri de merak edenler için hazırlanmıştır. Bu astroloji eğitimi uzaktan eğitim şeklindedir ve süre sınırı yoktur. Kendi hızınızda öğrenir ve dilediğiniz konuyu tekrar edebilirsiniz. Doğum haritası üzerinden de gelecek tahmini yapmanızı sağlayabilecek isabetli tekniklerin de dahil olduğu bir eğitimdir. Bu eğitim içeriğini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Ünlülerin Doğum Haritaları

bottom of page