top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

19 Kasım 2021 - Boğa Burcunda Ay Tutulması

Akrep Boğa aksındaki tutulmalar başlıyor. Sabit burçlardaki tutulmaların etkileri uzun sürelidir. Bu nedenle 19 Kasım tarihindeki tutulmanın etkisi uzun bir sürece yayılacağı için yavaş ama sağlam adımlar atmaya özen gösterin.


Bu tutulmada en riski olan şey tutulmanın kavuştuğu sabit yıldız. Algol özellikle geleneksel astrolojide kötücül görülmüştür. Ancak Medusa 'nın Bizans 'da kılıç kabzalarına ve kaidelere ters bir halde işlendiği görülmektedir. Böylece Medusa 'nın kötülükleri uzak tutacaklarına inanmışlardır. Elbette Algol gibi zorlu bir yıldızı kötülüklerden koruyan bir tılsım gibi düşlemek zor. Vahşetle bağlantılı görülen Algol 'ün etkin olduğu bir tutulmanın içinde her zaman bir mücadele olduğunu unutmamak gerekiyor. Önemli olan verdiğiniz savaşta gözlerinizin kararmaması.


David Beckham 'ın yükseleni, Donald Trump ve Woody Allen 'ın tepe noktası, Brian Eno 'nun güneşi, Mick Jagger 'ın ayı Algol ile kavuşmaktadır. Bahşettiği gücün farkında olun.


JFK 'in Jupiteri, Diana 'nın Venüs 'ü, Dali 'nin Marsı da algol ile kavuşumdadır. Elbette tek bir kavuşumun olayların tamamını açıklamak için yeterli olmadığının bilincinde olun.


2002 Kasım ayında bu tutulmanın bir benzerini yaşadık. Aynı derecede gerçekleşse de bu sefer tutulmaya eşlik eden bir Uranüs var. Haliyle öngördüğümüz şeylerin beklediğimizden çok farklı olması muhtemel.


Türkiye açısından 2001 krizinin ardından gelen bir süreçti. AKP 'nin tek parti iktidara geldiği seçim bu tutulmanın eşliğinde gerçekleşti. Haliyle Türkiye için önemli tutulmalardan birini yaşayacağız.


Bireysel yaşamlarınızda da 2002 Kasım ayı sonrasında yaşamınızda değişen adımları anımsamaya çalışın. Size az da olsa bir fikir verecektir.


Koç burçları geçtiğimiz yıldan beri eğitim ve yolculuklar konusunda önemli bir geçiş yaşadılar. Bunun son aşamasını Aralık ayında gözleyebiliriz. Artık maddi konuların daha çok önem kazandığı bir sürece geçiş yapıyoruz. Bu süreçte gelirlerinizi korumaya ve ortak gelir, sigorta, vergi ve kredi gibi konularda dikkatli adımlar atmaya çalışın. Özellikle meslek grupları, dernekler ve sosyal çevrenizle olan sorunlar sizi zorlayabilir. Kendi kazançlarınız ise gelişmeye açık alanınız olacaktır. İş hayatınızda bir değişim ise bu tutulma zamanında olasıdır.


Boğa burçları gelir gider dengesi konusunda ciddi sınavlar verdiler. Belki kapatmanız gereken son bir ödemeniz kalmış olabilir. Mümkünse Aralık ayında yeni bir kredi çekmeyin. Bu yıl ise ilişki ve ortaklıklar ana konunuz olacak. Mümkünse önemli sözleşmeler yapmadan önce neyi kabul ettiğinize dikkat edin. Kariyer konusunda artan sorumluluklar sizi belki de bir yer değişimine itebilir. Eğitim ya da uluslararası konularda bir değişim ise bu tutulma zamanında çok olasıdır.


İkizler burçları ilişkiler konusunda gerçek bir testten geçmiş olabilirsiniz. Belki de bir yer değişikliği yapmak zorunda kaldınız. Partnerinizle aranızda bir mesafe sorunu yaşamış olabilirsiniz. Bu sürecin artık yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Muhtemelen Aralık sonrasında bu konu artık geride kalacak. Şimdi ise daha çok sağlığınızla ilgilenmeniz gerekecek. Veya eşinizin işi bu yıl ana konunuz olabilir. Hukuki konular, yurtdışı ya da seyahat engelleri ise sizi esas zorlayacak alan olacaktır. Bu tutulma zamanında maddi konularda özellikle eşinizin iş yaşamıyla ilgili bir değişim olasıdır.


Yengeç burçları geçtiğimiz yıl işler istediğiniz gibi gitmemiş olabilir. Ancak ruhsal olarak başladığınız noktada olmadığınızın siz de farkındasınızdır sanırım. Belki çalıştığınız işyeriniz değişti. Veya iş arkadaşlarınızdan bir yaprak dökümü yaşandı. Konu ne olursa olsun bu faslı artık kapatıyoruz. Önümüzdeki süreçte çocuklarınız daha öncelikli olacaktır. Belki sosyal yaşamınız da bundan etkilenebilir. Sizi esas zorlayacak konu ortak gelirler, vergi ve kredi gibi konular olacaktır. Bu tutulma esnasında ise ilişkiler konusunda bir değişim çok olasıdır.


Aslan burçları geçtiğimiz süreçte belki gelecek planlarınızı yenilediniz. Belki de çalıştığınız firma artık yavaş yavaş sizi desteklemeye başlamış olabilirsiniz. Artık yavaş yavaş kariyerinizde gelişme göstermeye başlayabilirsiniz. Yönetim kademesinin desteğini almaya başlayacağınız bir sürecin başındasınız. Kariyer değişimi bir yer değişikliğini de tetikleyebilir. Sizin için esas zorlu alan ilişki, ortaklık ve sözleşmeler olacaktır. Bu tutulma esnasında ise çalışma koşullarınızda bir değişim çok olasıdır.


Başak burçları hem aile hem de kariyer konusunda önemli sınavlar verdiler. Belki iş yoğunluğu nedeniyle ailenize yeterince vakit ayıramamış olabilirsiniz. Şimdi yavaş yavaş bu süreci geride bırakıyorsunuz. Eğitimler ya da yolculuklar bu yıl ana gündeminiz olacak. Eğer yurtdışı ile bağlantılı bir süreciniz varsa ilk sonucu bu tutulma zamanında alabilirsiniz. Bu dönemde esas zorlu süreci iş arkadaşlarınızla ya da yanınızda çalıştırdığınız personelle yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte sağlığınız özen istiyor. Çocuklarınızla ilgili konularda ise bazı değişimler bu tutulma zamanında gündeminizi meşgul edebilir.


Terazi burçları eğitim ve yolculuklarla ilgili önemli bir süreci geride bırakıyorsunuz. Belki yurtdışı ya da hukuki bir konuyla uğraşmak zorunda kaldınız. Şimdi bu yıl maddi konularda önemli bir dönüşümden geçeceksiniz. Gelir gider dengesini iyi kurmanız gerekiyor. Bu tutulma zamanında bunun farkına varabilirsiniz. Özellikle çocuklarla ilgili sorumluluklarınız bu dönemde sizi maddi konularda önemli kararlar almaya itebilir. Bu tutulma zamanında belki bir yer değişikliği fırsatı yakalayabilirsiniz. Veya ailenizden destek alma şansı yakalayabilirsiniz.


Akrep burçları geçtiğimiz süreçte maddi konularda önemli bir testten geçmiş olabilirsiniz. Belki gelirleriniz artsa da masraflar da aynı oranda artmış olabilir. Veya bir istikrar sağlamakta zorlanmış olabilirsiniz. Şimdi bu süreç yavaş yavaş geride kalıyor. Şimdi ilişki ve ortaklıkla ilgili önemli bir dönüşümden geçeceksiniz. İmzaladığınız sözleşmelere dikkat edin. Eş ya da ortakla daha fazla işbirliği yapabilirsiniz. Önümüzdeki yıl esas zorlu süreci ev, aile ve yerleşimle ilgili konularda yaşayabilirsiniz. Bu tutulma zamanı yakın çevrenizde bir değişim fırsatı yakalayabilirsiniz. Veya kardeşlerden ya da kuzenlerden destek alabilirsiniz.


Yay burçları için zorlu yıllardan birisiydi. Yavaş yavaş bu karanlık zamanları geride bırakıyorsunuz. Kendinizden çok ödün vermeniz gereken, belki destek bulmakta zorlandığınız bir 1,5 sene geçirdiniz. Şimdi yavaş yavaş iş arkadaşlarınızdan destek alacağınız bir sürece geçiş yapıyorsunuz. Belki personel artışı, yeni bir ofis ya da iş hayatında olumlu gelişmeler bekleyebiliriz. Esas zorluk yaşayacağınız alan ise daha çok yakın çevrenizle ilgili konular olacaktır. Belki kardeş ya da kuzenlerinizin yaşamında zorlu süreçler olabilir. Bu tutulma zamanında ise maddi konularda değişim şansı yakalayabilirsiniz.


Oğlak burçları geçtiğimiz yıl iş yerinizde önemli değişimler yaşadınız. Belki bazılarınız için şirketinizin büyüdüğü, işlerin arttığı veya ofisinizi biriyle paylaşmak durumunda kaldığınız bir süreç oldu. Dinlenme fırsatı bile bulamamış olabilirsiniz. Şimdi bunlar geride kalıyor. Yavaş yavaş işleri bir düzene oturtmaya başlayabilirsiniz. Şimdi ya çocuk sahibi olarak ya da yeni bir ilişki yüzünden sosyal yaşamınızda köklü bir değişim yaşayabilirsiniz. Bu tutulma zamanında karşınıza bununla ilgili önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Esas zorlu süreçse daha çok maddi alanda yaşıyorsunuz.


Kova burçları geçtiğimiz yıl sosyal çevrenizde bir değişim yaşamış olabilirsiniz. Şimdi kariyeriniz ve ailenizle ilgili önemli değişimler gündeme geliyor. Evden çalışmaya başlayabilir, bir nedenden dolayı taşınmak zorunda kaldığınız için işinizi değiştirmeniz gerekebilir. Belki yönetim kademesinde önemli değişimler yaşayabilirsiniz. Konu ne olursa olsun üzerinizdeki sorumluluklar artıyor. Bu tutulma zamanında dinlenme fırsatı yakalayabilirsiniz.


Balık burçları belki geçtiğimiz yıl iş nedeniyle zorlanmış olabilirsiniz. Belki de bir süre evden çalışmak zorunda kaldınız. Şimdi yavaş yavaş bu süreç geride kalıyor. Ya yeni bir eğitim ya da yolculuklar önümüzdeki yıl ana konunuz olacaktır. Bu tutulma zamanında sürpriz bir yolculuk planı yapabilirsiniz. Üstelik arkadaşlarınızdan gelecek desteklere de hazır olun. Belki bir sosyal çevre değişimi de kapınızı aralayabilir. Sizi esas zorlayacak olan yaşayacağınız ruhsal değişim olacaktır. Hayata biraz daha gerçekçi bakmaya başlayabilirsiniz. Okült konuların karanlık alanına kaymamaya dikkat edin.


2022 yılı için yıllık analizde indirim vardır. kronos30 kodu ile indirimden faydalanabilirsiniz. Üyeler ise tüm hizmetlerden %40 indirimle faydalanabilirler.





Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page