top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Başlayan Herşey Biter_Uranüs Boğada Retro



URANÜS BOĞA BURCUNDA GERİ HAREKETTE ( Ağustos 2018 / Ocak 2019)

Zaman, bir asıra zar zor sığan yaşamlarımızla bize nekadar doğrusal gelse de aslında döngüseldir. Astrolojik olarak benzer paternleri tekrar tekrar yaşarız. Haritamızdaki her gösterge belli gezegenlerle defalarca tetiklenir. Biz her seferinde yeni birşey daha öğreniriz kendimize ve hayata dair. Öğrenmemekte direnenler hep aynı şeyi yaşamaktan muzdariptir. Algısı yüksek olanlarsa çözümü içeride ararlar. Kendilerinde keşfettikleri defoyu düzeltecek öğretileri didiklerler. Kendilerini yontmaya başlarlar. Gökyüzünde bir çok gezegenin geri harekette olduğu bu süreçte dışarda bir yanıt bulmak zor. Kendini sorgulama ya da içe dönüşlerle çözüm aramak mümkün. Uranüs de geri giden gezegenler arasına katıldı. Uzun bir süre de geri harekette olacak. Ancak bu geri gidiş uzun bir süreye yayılsa da çarpıcı olabilir. 6 Kasıma kadar #Boga 'dan #Koç 'a geri gidecek ve belki 7 sene öncesine dönüp gözatmanız gerekecek. Gezegenlerin sembolleri, keşfedildikleri döneme göre şekillenir. Uranüs keşfedildiğinde dünya bir özgürleşme ve isyan sürecindeydi. Aydınlanma ve fransız devrimi, bir çağı kapatıp yeni bir çağı başlattı. Dünya, yıkılmaz denilen olguların yerlebir oluşuna tanıklık etti. Özgürlük ve aydınlanma hümanist fikirlerle başladı ama kanlı sonuçlarla bitti.

Uranüs tahmin edilemeyen ve kontrolü zor olaylarla ilgilidir. Yıldırım gibi bir etkisi vardır. Nezaman ve nereye düşeceğini öngörmek neredeyse imkansızdır. Fırtına öncesindeki gergin atmosferin patlak verdiği ilk an gibidir, psikolojik olarak bir çılgınlık halidir. Ortayaş krizi ya da ergenlikle bağdaştırılır. Kişinin kendisini keşfetme, baskıya ve otoriteye isyan etme, kendinden başka her fikre 《 önce hayır deme 》 dürtüsü vardır.

Uranüs önümüzdeki 7 yıl Boğa burcunda. Astrolojide bir göstergenin kendi yönettiği burçta olması ya da yüceldiği burçta olması önemlidir. Yönettiği burçta olması, kral ve kraliçenin kendi ülkesinde olması gibidir. Yaptırım gücü vardır, kendine güvenir ve rahattır bulunduğu yerde. Yüceldiği burçta olmak ise, kralın has misafiri gibi olmaktır. Dilediği kadar şımarabilir. Kral asaletinden ödün vermezken misafir her türlü kaprisi yapabilir. Boğa, Venüs yönetiminde bir burçtur. Huzur ve dinginlik ister. Ay ise bu burçta yücelir. Ay, haritamızda kişinin kendisini güvende hissetmek istediği yeri gösterir. Boğa ise en istikrarlı ve sakin burç olarak Ay'ın tüm talebini sonuna dek karşılar. Kralın misafiri gibi onu şımartır. Ay, kendi yönettiği #Yengeç burcunda bile bukadar rahat değildir. İşte tam bu nedenle Boğa, dinginliğin, güvenin ve sakinliğin sembolüdür.

Bir Boğayı sağlam ensesinden ve yere bir okadar sağlam basan duruşundan tanırsınız. Aslında yere basmıyordur, adeta kök salmıştır. Toprakana ile arasında, biz diğer insanlardan farklı bir çekim kuvveti vardır sanki. Nekadar derine inerse kökleri, toprağa nekadar sıkı tutunursa, kendisini okadar güvende hisseder. Şimdi Uranüs bu burca gelerek o Boğanın kök saldığını 《düşündüğü》 zeminin bir çöl kumu olduğunu hissettiriyor. Tutamadığı, sahip olamadığı toprağa kök salamadıkça huzursuzlaşıyor. Hiç alışkın olmadığı bu yapı güvensizlik ve panik hissine neden olabilir. Hayatınızda bir alanda sağlam/garanti olanı yitirdiğinizi sanmaya başlamışsanız durun. Tıpkı bir boğa gibi. Boğa dinginliğini 5 duyusu ile sağlar. Tıpkı 《 dingin savasçıdaki 》 gibi şimdi, burada, bu andan ibaret olduğunu bilir. Bir koku, bir ses ve bir dokunuşun tadını almaya odaklıdır. Dün ve yarınla boğuşmaz. Sahip olduğu her ne varsa, ona ait olmayandan iyidir. Oysa şuan, değişim kapıdadır. Yıldırım gibi önüne düşen her ne ise, nesiller boyunca şehrin meydanında duran koca çınarı sarsar. Bu sarsıcı deneyim yüzünden onu dinginleştiren meziyetleri yitirebilir.

Şimdi Uranüs bir süre geri giderek önümüzdeki 7 sene boyunca sürecek bir fırtına ile gelmeye hazırlanıyor. Bu geri gidiş sürecini fırtına öncesi gerilimin artması gibi düşünün. Boğa'nın ilk derecelerinden Koç'a geçtiğinde gelen ses, hayatınızda nelerin değişmesi gerektiğini gösterecektir. Boğa'nın atladığı konu, ve onu bu huzursuzluğa iten şey, değişim korkusudur. Hayatta olduğu gibi kalmasını istediğiniz alana yıldırım gibi bir değişim düşerse bilin ki başka türlü oturduğunuz koltuktan kalmayacağınız içindir. Eğer değişime direnmez ve gereğini yerine getirirseniz, özgürleşme ihtiyacınızı kendi içinizde çözerseniz dışarıda daha az sarsıcı deneyimler yaşarsınız. Boğa'nın tam karşısında #akrep burcu vardır. Bu aks için #game filmini izlemenizi öneririm. Krizler sizi yaşamın içine atacak değişimlerin başlangıcı olabilir. Önemli olan, doğanın özünde değişim olduğunu unutmamaktır. Sorunlar büyümeye başladığında hiç bitmeyecek gibi gelir, güzel şeylerinse bir gün bitmesinden endişe ederiz. İnsanoğlu kendisine dert edecek birşeyler herzaman bulmuştur. Oysa doğada herşey döngüseldir. Hiçbirşey sonsuza dek sürmez, sorunlar da öyle...

bottom of page