top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Transit Jüpiter Koç Burcunda

Jüpiter Koç Transiti

Büyük iyicil Jüpiter Mayıs 2022 - Mayıs 2023 tarihinde Koç burcunda yolculuk edecek. Jüpiter astrolojide şans ve fırsatlardan sorumludur. 12 Mayıs 2022 'de Koç burcuna geçiş yapacak. Her birimizin hayatında hızlı başlangıçlara imza atacak. Karşımıza çıkan şans ve fırsatlar ise son altı aydır yaşadıklarımızdan daha farklı olacak. 2011 - 2018 yılları arasında attığınız adımlar bu tarihlerde önem kazanacak.


Jüpiter Koç Burcuna Ne Zaman Geçecek?

Şans gezegeni büyük iyicil Jüpiter 11 Mayıs tarihinde Koç burcuna geçiş yapacak. 28 Temmuz tarihe kadar bu burçta yolculuğuna devam edecek. 8° Koç burcuna kadar ilerleyip duracak ve retro hareketine başlayacak. 11 Mayıs ile 28 Ekim arasında hayatımızın bir alanında hızlı ilerlemeler kaydedeceğiz. Bu ilerleme esnasında bazı konularda tecrübesiz olabilirsiniz. Yeni şeyler öğrenmeniz gerekebilir. Koç burcu girişimcidir, bu nedenle bu tarihlerde yeni iş fikirlerinin hızlıca ilerlediğini görebilirsiniz.


Jüpiter Koç Burcunda Ne Zaman Retro Yapacak?

11 Mayıs tarihinde Koç burcuna geçen Jüpiter 28 Temmuz tarihinde geri hareketine başlayacak. Jüpiter 28 Ekim tarihinde Koç burcunu terk ederek Balık burcuna geçiş yapacak. Mayıs 2022 'nin ilk iki haftasında atılan adımları anımsayın. Bu tarihte tekrar bu konular gündeme gelecektir. Belki kaçan fırsatlar için ikinci bir şans yakalayabilirsiniz. 24 Kasım tarihine kadar ikinci fırsatları iyi değerlendirin. 24 Kasım tarihinde Jüpiter Balık burcunun 28° 'sinden ileri gitmeye başlayacak ve 20 Aralık tarihinde Balık burcundan ayrılacak. Bu Balık burcunda bulunduğu son süreç olacak. Önümüzdeki 11 yıl bir daha Balık burcunda olmayacak. Bu nedenle bu tarihte karşınıza çıkan fırsatları iyi kullanın.



Jüpiter Koç 2022 - 2023

20 Aralık tarihinde tekrar Koç burcuna geçiş yapacak ve 16 Mayıs 2023 'e kadar bu burçta kalacak. Ateş grubu burçlar olan Koç, Aslan ve Yay burçları bu süreçten en çok faydalanacak burçlar olacaklar. Özellikle Satürn transiti nedeniyle uzun zamandır zorlanan Aslan burçları için ilaç gibi gelebilir. Elbette Koç burçları da 11 seneden bir gelen bir fırsatla karşılaşacaklar.

Jüpiter Transitleri kitapçığı (72 Sayfa) yayınlandı. Astrokronos Üyelik paketi alanlar kitapçığı Astroloji Kitapları sayfasından ücretsiz olarak okuyabilirler. Transit Jüpiter 'in doğum haritasındaki evlerden geçişi ve doğum haritasındaki tüm göstergelere açılarını içerir. Pratik olarak açıları bulmanızı sağlayacak tablo da eklenmiştir. Astroloji bilgisi gerektirmez. Doğum haritanızı çıkarmanız ve haritanızdaki göstergelerin hangi burçta olduğunu bilmeniz yeterlidir. Doğum haritası hesaplama sayfasından ücretsiz olarak haritanızı çıkararak göstergelerin hangi burç ve derecede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bir önceki Jüpiter Koç geçişi 2011 yılında olmuştu. Küresel olarak Arap baharını yaşamıştık. Ancak o tarihlerde elbette başka açılar da Jüpiter 'in yarattığı bu "bahar havasını" tetiklemişti. Bu sene bu kadar zorlayıcı açıları yok. Bu nedenle nispeten iyimser sahneler görmeyi bekleriz. Yine de Koç burcunun savaşçı ve ateşli enerjisini hafife almamak gerekiyor.


Neler olabilir; küresel olarak finans piyasaları açısından altının ons fiyatında bir artış beklediğimi daha önce de yazmıştım. Bunu 2023 yılında daha güçlü görecek olsak da 2022 yılında da ilk sinyallerini alabiliriz. Genel olarak daha cesur ve girişimci olacağımız kesin. Dijital varlık regülasyonunu hızlandıracak gelişmeler de görebiliriz.

Bu süreçte dikkatleri üzerlerine çekecek ülkeler; Azerbaycan, Filistin, İran, Almanya, Danimarka, Fransa, İngiltere, İsveç, Polonya, Suriye, İngiltere, Nepal, İsrail

Öne çıkacak meslek ve sektörler; girişimciler, fizik tedavi uzmanları, göz doktorları, sporcular, askerler, kolluk kuvvetleri, savunma sanayi

JÜPİTER KOÇ BURCUNDA BURÇ YORUMLARI


Jüpiter Koç Transitinin Koç Burcuna Etkisi

Her anlamda şanslı olduğunuz bir yıllık süreci gösterir. Önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Şans ve fırsatlar ayağınıza gelir. İlişkiler konusunda da şanslı bir zamandır. İyimser tavrınız başkalarının da ilgisini çekecektir. Bu süreçte ilişki ihtimalleri de artar. En büyük handikap rehavete kapılmak ve karşınıza gelen fırsatları iyi değerlendirememek olabilir. Bu süreçte kendinize olan güveniniz yükselecektir. Ancak bu kontrol edilmezse aşırı risk almaya neden olabilir. Sosyal anlamda çevrenize farkında olmadan kibirli bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Bu da bazı tepkilere neden olabilir. Bu süreci önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmek, tecrübenizi artırmak ve başkalarına bu bilgileri aktarmak için kullanabilirsiniz. Kilo alımı bu süreçte sıklıkla rastlanır. Yine de sağlık anlamında daha güçlü bir bünyeye sahip olursunuz. Rahatsızlıkların tedavisi için de destekleyicidir. Bu süreçte doğru hekim/tedavi şansı yakalanabilirsiniz.

Jüpiter Koç Transitinin Boğa Burcuna Etkisi

Şans gezegeni Jüpiter kontrolünüzde olmayan konuları temsil eden bir evdedir. Burası daha çok kapalı kapılar ardında yapılan konuşmaları, dedikoduları ya da bizim kontrolümüzde olmayan konuları temsil eder. Buradan geçiş yapan bir şans gezegeni, bizi destekleyen bazı kişilerden haberdar olmadığımız anlamına gelebilir. Bunlar akıl hocaları, yabancılar, eğitmenler olabilir. Bu aynı zamanda tek başına olmaktan daha çok keyif alacağınız bir süreci de gösterebilir. Yalnız olduğunuz zamanları kişisel gelişime, felsefeye, dil eğitimine ya da bir uzmanlık konusunda alacağınız yoğun bir eğitim sürecine ayırabilirsiniz. Bu dönemin güçlü bir hazırlık zamanı olduğunun bilincinde olun. Bu dönemde elbette dedikoduların da artma olasılığı vardır. Bu nedenle kiminle ne paylaştığınıza dikkat edin. Elbette bu süreci gönüllü çalışmalara destek vererek de değerlendirebilirsiniz. Partnerin/eşin sağlık sorunları varsa bunlarla ilgili olumlu gelişmeler olasıdır. Eşin işinde artış, terfi ya da çalıştığı firmanın büyümeye başlaması da olasıdır.

Jüpiter Koç Transitinin İkizler Burcuna Etkisi

Dernekler, meslek grupları ya da kulüplerden yana şanslı bir zamandır. Sosyal çevrenizin genişlediği bu süreç kariyer yaşamınıza da destek verebilir. Akademik çevreden, farklı kültürlerden arkadaşlar edinebilirsiniz. Bir grupla birlikte yurt dışı yolculuklar gündeme gelebilir. Kültür turları şimdi daha çok ilginizi çekebilir. Geleceğe daha iyimser ve umut dolu bakmanız olasıdır. Hedefleriniz büyümüştür. Kendinize ve yapabileceklerinize olan güveniniz tamdır. Jüpiter Balık sürecinde kariyerinizde hızlı bir ilerleme kaydetmiş olabilirsiniz. Şimdi bunun avantajlarını göreceğiniz bir süreç yaşayacaksınız. Eğer bazı şansları kaçırmışsanız üzülmeyin, sonbaharda Jüpiter kaçırdığınız fırsatları tekrar ayağınıza getirecek.

Jüpiter Koç Transitinin Yengeç Burcuna Etkisi

Kariyer konusunda üst yönetimin desteğini alacağınız bir zamandan geçiyorsunuz. Elbette tanınmak için de oldukça şanslı bir zamandasınız. Ancak dikkat edin, bu tüm gözler üzerinizdeyken hata yapmak istemeyeceğiniz bir zaman. Eğer kibirli davranır ve başkalarına üstten bakarsanız şimşekleri de üzerinize çekebilirsiniz. Sizi destekleyen yöneticilerinize güvenerek tembellik etmeyin. Çok çalışın ve büyümenin tadını çıkarın. Hızlı bir yükseliş hızlı bir düşüşü peşinden getirir, bu nedenle kontrollü ilerlemeye çalışın. Bu 11 yılda bir karşılaşabileceğiniz fırsatı iyi değerlendirmeniz, ilerleyen zamanlarda yeni bir sosyal çevreye girmenizi sağlayabilir.


Jüpiter Koç Transitinin Aslan Burcuna Etkisi

Şimdi yurtdışı yolculuklar yapmak için oldukça şanslı bir zamandan geçiyorsunuz. Bir yolculuk gündeme gelmese bile yabancı kültürlerle temasınız artabilir. Yeni bir dil eğitimine başlayabilirsiniz. Belki de fuarlara ya da kongrelere katılmanız söz konusu olabilir. Bir diğer olasılık da eğitimler alanında yaşanabilir. Bir çok seminer ya da ileride kariyerinize destek olabilecek eğitimler gündeme gelebilir. Uzun zamandır hazırlamanız gereken bir yayın varsa belki buna ağırlık vermeniz gereken bir süreç başlıyor olabilir. Her tür basın yayın ile ilgili konularda şanslı bir süreçtesiniz. Hukuksal konularınız varsa şimdi şans sizden yana. Yasal süreçlerde herkesten daha fazla karlı çıkabilirsiniz.


Jüpiter Koç Transitinin Başak Burcuna Etkisi

Ortak kazançlar alanındaki Jüpiter transiti size daha çok diğerleri üzerinden şans ve fırsatlar getirecektir. Bu süreçte prim, sigorta, nafaka, miras gibi kanallardan kazanç elde edebilirsiniz. Elbette bu eşin ya da ortağın kazancı alanını gösterdiği için ortak gelirlerinizde de artışlar beklenebilir. Vergi afları, kredi imkanları bu süreçte karşınıza çıkabilecek olası fırsatlardır. Bu süreçte giderlerinizin de artma olasılığı vardır. Özellikle kredi kullanımında ödemekte zorlanacağınız miktarları almamaya dikkat edin. İyimser bakış açısı nedeniyle aşırıya kaçma riskiniz olduğunu aklınızda tutun.


Jüpiter Koç Transitinin Terazi Burcuna Etkisi

İlişkilerden fayda sağlamak olasıdır. Bu süreçte karşınıza hem ilişki hem de ortaklık açısından fırsatlar çıkabilir. Resmi imza gerektiren her türlü anlaşmalar açısından olumlu gelişmeler beklenir. Bu süreç evlilik sürecindeyseniz olumlu bir zamandır. Eğer bekarsanız karşınıza önemli bir partner adayı çıkabilir. Yabancı bir partner ya da ortak da olasılıklar arasındadır. Ya da aday kültürlü ve saygın birisi olabilir. Bir eğitmen ya da eğitimli biri olabilir. Eğer evliyseniz, eşin yaşamında olumlu gelişmeler, terfi veya ödüller beklenir. Ayrıca evlilik yaşamının keyifli yıllarından birisidir. Önemli akıl hocalarından danışmanlıklar alabilirsiniz. Bu süreçte destek aldığınız kişilerden fayda sağlayabilirsiniz. Taşınmalar gündeme gelirse bunlar rahat ve keyfi yer değişiklikleri olabilir. Eğer danışmanlık, avukatlık ya da halkla birebir teması olan bir iş yapıyorsanız kendi mesleğiniz açısından da verimli bir dönem olabilir. Eğer hukuki bir davanız varsa bu süreçte lehinize sonuçlanabilir.

Jüpiter Koç Transitinin Akrep Burcuna Etkisi

Jüpiter çıraklık meziyetlerini anlatan 6.evden geçerken kendi kabiliyetlerinizi geliştirme fırsatları yakalarsınız. Daha keyifli ve rahat çalışmanız için gerekli koşulları sağlamak mümkündür. Verimliliğiniz artar ve konunuzda uzmanlaşmaya başlayabilirsiniz. İş arkadaşları ya da hizmet aldığınız kişilerden yana şanslısınızdır. Onlardan destek ve yardım görürsünüz. Altınızda çalışan personel sayısı artar. Belki bir ekibe liderlik edebilirsiniz. Yeni iş arama sürecinde karşınıza alternatifler çıkar. Değişim şimdi her zamankinden kolaydır. Sağlığınız iyidir. Eğer bir rahatsızlığınız varsa şimdi doğru uzmana ve tedaviye ulaşmak daha kolaydır. Spor yapmak ya da yeni bir beslenme düzenine geçmek isterseniz bunun keyifli bir yolunu bulabilirsiniz. Kilo almamaya ve işinizde rehavete kapılıp tembellik etmemeye dikkat edin. Bu şanslı süreç yaklaşık bir yıl sürecektir. Bu süreci iyi değerlendirin.

Jüpiter Koç Transitinin Yay Burcuna Etkisi

Popülerliğin arttığı bir zamandır. Özellikle sanatçılar için yaratıcı ve verimli bir süreçtir. Aşk ve ilişkiler anlamında daha şanslı olunan bir zamandır. Çocuk sahibi olma olasılığı artar. Hayattan keyif aldığınız, hobilerinize zaman ayırdığınız bir süreçtir. Risk almaya meyilli olabilirsiniz. Partiler, festivaller ve kutlamalara katıldığınız eğlenceli bir senedir. Kendinize olan sevginin ve onayın da arttığı bir zaman olduğu için yaşamdan keyif alma kapasitesi artar. Çocuklarınızın hayatında olumlu gelişmeler de sizi sevindirebilir. Çocuklarınızla olan ilişkileriniz gelişebilir. Onlarla olan ilişkilerinizde olası sorunlar varsa bunları rahatlıkla çözebilirsiniz. Şans oyunlarından ödül ve hediye kazanma şansınız artar.


Jüpiter Koç Transitinin Oğlak Burcuna Etkisi

Ev ve aile hayatının daha rahat olduğu bir zamandır. Evde daha çok vakit geçirebilirsiniz. Bu süreç evden eğitim aldığınız ya da evde çalıştığınız bir zamanı da gösterebilir. Aileden destek alabileceğiniz bir zamandır. Aile ile ilgili sorumlulukların azaldığı, onlarla daha keyifli zamanlar geçirdiğiniz bir süreçten bahsedebiliriz. Daha büyük bir eve taşınmak ya da evde daha konforlu bir alan yaratmak da olasıdır. Bu süreçte olan taşınmalar daha keyfidir. Eğer bir mülk alımı sözkonusu ise bu iyi bir yatırım olabilir. Doğum haritasının potansiyelinde varsa yurtdışına çıkmak, eğitim için taşınmak olasılıklar arasındadır. Elbette partnerinizi kariyerinde bir sıçrama yaptığı bir zaman da olabilir.

Jüpiter Koç Transitinin Kova Burcuna Etkisi

Öncelikli olarak eğitim ve yolculuklardan yana şanslısınız. Daha çok kardeş, kuzen ya da komşulardan gelen destekler sözkonusudur. Bir araç satın alabilir ya da şirketinizden bir araç tahsis edilebilir. Her koşulda yolculuklarınız daha konforlu bir hale gelir. Kültür turlarına katılabilirsiniz. Kendinizi geliştirecek eğitimlere yatırım yapabilirsiniz. Eğer eğitim alanında çalışıyorsanız çalışma hayatında da destekler artabilir. Satürn 'ün Kova burcundaki transiti nedeniyle zorlanıyor olabilirsiniz. Ancak beklediğiniz fırsat şimdi karşınıza çıkacak. Bu süreçte sorunlarınız için çözüm fırsatları yakalayabileceksiniz. Hızlı olun ve yeni girişim fırsatlarını değerlendirin.


Jüpiter Koç Transitinin Balık Burcuna Etkisi

Finansal konularda bereketli bir süreç olabilir. Yatırım yapmak için oldukça uygun bir zaman. Bu nedenle bu süreçte gelen kazançlarınızı birikimlerinizi arttırmak ve yatırım yapmak için kullanabilirsiniz. Bu elbette masrafların da artışını getirecektir. Belki lüks denilebilecek keyfi harcamalar artabilir. Veya daha çok eğitim için para harcayabilirsiniz. Yeni kazanç alanları oluşturabilirsiniz. Size sunulan imkanlar da artacaktır. Örneğin şirketinizin size sunduğu ayrıcalıklar artabilir. Kendi işinizi yapıyorsanız bu süreçte gelir seçenekleriniz artabilir. Ekonomik bağımsızlığınızı kazanabilirsiniz. Sahip olduğunuz yatırımlar değer kazanabilir. Maddi olarak risk alma cesaretiniz artabilir. Bu noktada Jüpiter 'in açılarını kontrol edin, risk almanızla ilgili uyarılar olabilir. Sert açılar yanlış yatırımlar, gereksiz harcamalar olarak karşınıza çıkabilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz.




bottom of page