top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Doğum Haritanızda Şans Noktası Nerede ve Sans Noktası Burçlarda


Şans Noktası yani Lot of Fortuna kişinin yaşamında şanslı olduğu alanlari gösteren parametrelerden birisidir. Her arap noktası gibi elbette yöneticisi ve aldığı açılarla incelenmesi daha sağlıklıdır. Yine de bize en azından para kazanma dinamitlerimize katkıda bulunan alanları gösterir. Şans noktası aşağıdaki formülle hesaplanır. Kimi zaman iki ayrı formül olarak kullanılır. Sadece gündüz dogumlulara göre olan formülü kullanan bir ekol de bulunmaktadır. Ben ikisini ayrı hesaplamayı tercih ediyorum. Ancak örneğin spor astrolojisinde gece/gündüz haritası ayrımı yapmadan tek formül kullanılır. Şimdilik burç yorumlarını inceleyelim. Daha sonra örnek haritalar ile yorum çalışması yayınlayacağım.

Gündüz doğumlular için; Yükselen Burç Derecesi + Ay 'ın Derecesi - Güneşin Derecesi Gece doğumlular için; Yükselen Burç Derecesi + Güneş 'in Derecesi - Ay 'ın Derecesi Göstergelerin derecelerini hesaplarken her burcun 30 derece olduğunu unutmayın. Bu nedenle burçların ilk dereceleri aşağıda verilmiştir. Toplam 360 dereceye saat yönünde ilerliyoruz. Yani zodyak çemberindeki 35.derece boğanın 5.derecesi olur. Koc: 0 Boga: 30 Ikizler : 60 Yengec: 90 Aslan: 120 Başak: 150 Terazi: 180 Akrep: 210 Yay: 240 Oglak: 270 Kova:300 Balik:330 Buna göre örnek yapacak olursak, Yengec burcunun 22 derecesindeki yükselen burç dereceniz: 22+90 (Yengec)=112 derece olur, Güneş diyelim ki Boğa 12 derece: 12+30 (Boga)=42 derece Ay diyelim ki Aslan 10 derece: 10 + 120 (Aslan) = 130 derece Gündüz Şans noktası: 112+130-42 =200 derece 180 derece Terazinin başlangıcı. 200e gelmek için 20derece daha var. Demek ki şans noktası Terazi 'nin 20.derecesi demektir. Eğer bu hesaplama çok zor gelmişse artık Doğum Haritası analizinde şans noktası burcunu, evini ve açılarını yorumluyorum.

Şans Noktası Koç Burcunda: Kişi cesaret ve yaratıcı çalışmalar sayesinde kazanç elde edecektir. Şans Noktası Boğa Burcunda: Kişi somut sonuçlar elde etmek isteyecektir. Mutluluk ve başarı arayışında temkinli ve sağlam adımlar peşinde olabilir. Sanat ve estetik konularına yatkın olabilir. Finans ile ilgili işlerden, toprak ve doğa ile ilgili konulardan kazanç elde edebilir.


Şans Noktası İkizler Burcunda: Kişi merakı ve iletişim kabiliyetleri sayesinde kazanç elde edecektir. Sosyal çevresi, tarafsız bakış açısı ve rasyonel aklı sayesinde şanslar yakalayabilir. İletişim, haberleşme, eğitim alanlarından kazanç elde edebilirler.


Şans Noktası Yengeç Burcunda: Kişi için mutluluk ve başarının anahtarı güvenliktir. Ev ve dekorasyon, çevre düzenleme, yiyecek-içecek, emlak gibi işlerden kazanç elde edebilir.

Şans Noktası Aslan Burcunda: Yönetimle ilgili konulardan, sanat ve şov dünyası, çocuklar ve gençler ve politikadan kazanç elde edebilir. Kişinin kendisini mutlu ve başarılı hissedebilmesi için başkalarının takdirine ihtiyaç duyar.


Şans Noktası Başak Burcunda: Kişi ayrıntılarda sergilediği ustalık sayesinde kazanç elde edebilir. Pratik zekasını kullanabileceği işler, beceriklilik, hesap kitap işleri kişiye kazanç sağlar. Sağlık ve hizmet sektöründen kazanç elde edebilir.


Şans Noktası Terazi Burcunda: Kişi diplomatik ve arabulucu tavrı sayesinde kazanç elde edecektir. İlişkileri, evlilik ve ortaklıkları kişinin kazancına destek olacaktır. Danışmanlık, arabuluculuk, sanatsal konular, estetikle ilgili konular, kadınlarla ilgili işlerden kazanç elde edebilir.

Şans Noktası Akrep Burcunda: İsteklerine ulaşmak için ciddi mücadeleler vermesi gerekebilir. Askeri konular, tıp, politika, araştırmacılık, psikiyatri gibi konulardan kazanç elde edebilir.


Şans Noktası Yay Burcunda: Kişi başarıyı daha çok zihinsel konularda bulacaktır. Hukuk, felsefe, din, ruhsal konular, eğitim, yolculuk, yayıncılık, ya da sportif konulardan kazanç elde edebilir.


Şans Noktası Oğlak Burcunda: Kişi şans ve başarıyı sıkı çalışma ve amacına ulaşmadaki kararlılık sayesinde yakalayabilir. Yönetimsel ve toplumsal işlerden, organizasyonlardan, devletle ilgili işlerden, denetim faaliyetlerinden şans ve kazanç elde edebilir.


Şans Noktası Kova Burcunda: Kişi mutluluğu ve başarıyı herkese faydalı olacak bir katkıda bulunduğunda elde edebilir. Akademisyenlik, bilimsel konulari alternatif bilimler ya da yaratıcılığını kullanacağı işlerden kazanç elde edebilir.


Şans Noktası Balık Burcunda: Sanatsal, edebi, dini, ruhsal, insancıl konulardan kazanç elde edebilir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


Geleneksel Astroloji teknikleri üzerine bir eğitimdir. Kişinin evlilik potansiyeli / Mesleki başarısı / Finansal başarısı / Çocuk Sayısı gibi teknikler değerlendirilecektir. Başka bir harita gerektirmeyen öngörü (Gelecek Tahmini) yöntemleri de bu eğitimin ilk bölümünde (GEA101) verilir. Bunun öncesinde geleneksel astrolojinin temeli olan kurallar incelenecektir. Ardından 3 Kademe olaran Doğum Haritası Analizleri ile pratik yapacaksınız. Böylece teknik bilginizi pratik harita yorumları ile pekiştirme şansınız olacak. Böylece Doğum Haritası Yorumlamayı öğreneceksiniz.

bottom of page