top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Şans Noktası Analizi ve Luc Besson

Luc Besson, Şans noktasının nasıl bir şans olabileceğine dair enteresan bir örnek. Harita zaten yükselene yerleşen bir Uranüs ile kendini gösteriyor. Uranüs sıradışı, bağımsız ve farklı kişileri gösterir. Luc Besson, 5.Element, Nikita, Leon, Taksi gibi filmlere imzasını atmış Fransız sinemasının bağımsız yönetmeni. Onu filmlere taşıyan sürece bakalım;


Yükselen Aslan burcu aslında en çok başkalarının takdirini kazanmak ihtiyacındadır. Yükselen yöneticisi ise bizim bu ihtiyacı nerede karşılamaya çalıştığımızı gösterir. Lus Besson 'un güneşi 9.evde ve Balık burcunda. Güneş, bir erkek haritasında kişinin kendisini ve babasını tanımlar. Dokuzuncu ev eğitmenlik ve akademisyenliği gösteren bir ev. Balık burcu ise dalgıçlığı temsil eder. Haliyle 9.evdeki Balık burcunda bulunan Güneş bize dalış eğitimi veren bir babayı getiriyor.

En büyük hayali yunuslar üzerine çalışan bir biyolog olmak. Gençlik yıllarında geçirdiği bir kaza nedeniyle ise bir daha dalış yapamayacağını öğreniyor ve bu hayale veda etmek zorunda kalıyor. Bu olayın ardından Paris 'e giderek sinemaya yöneliyor. Dalgıçlıktan sinemaya geçiş sizce çok mu farklı bir değişim olmuş? Aslında değil. Çünkü;

Haritada Ay/Satürn karşıt açısının eşlik ettiği bir T-Kare açı kalıbı var. Sinemayı sembolize eden Neptün ise bu karşıt açıya uyumlu bir açı yaparak buradaki gerilimi azaltıyor. Neptün 'ün yanında ise Şans Noktasını görüyoruz. Sinema ve dalgıçlık, başkaları için birbiriyle alakası olmayan iki konu gibi gözükebilir. Bir astrolog için aslında paralel temalardır. İkisi de Neptün ile ilgili. Neptün, ilizyon yaratan konulardır. Tıpkı sinema gibi. Denizler, okyanuslar, sular hep Neptün ile ilgilidir. Ve Neptün aynı zamanda alkol, uyuşturucu, kafa karışıklığı gibi konuları da temsil eder. Derinlik sarhoşluğu tanımını anımsayın! Neptün, Balık burcunun modern yöneticisidir.




Paris 'ten sonra 3 yıllığına Amerika 'ya gidiyor. Dokuzuncu evdeki Güneş, tekrar karşımıza çıkıyor. Dokuzuncu ev yurtdışı konular, uzak yolculuklar anlamına gelir. Ardından kendi ülkesine dönüyor. Neptün, kişinin yurdunu temsil eden dördüncü evde. Sanatını icra edeceği yer de kendi ülkesi oluyor. İşte bu noktada Akrep burcunda yer alan Şans Noktasına ulaştık. Neptün ile Akrep burcunda birleşen bir Şans noktası bize kendi ülkesinde kuracağı film yapım şirketini getiriyor. Ancak, ünü Fransa sınırlarını aşıyor. Neptün tarafından yönetilen ve tanınma göstergesi olan Güneşe bakarız. Uluslararası konuları gösteren dokuzuncu eve yerleşmiş durumda. Üstelik, Güneş 'in klasik yöneticisi Jupiter 'de sahne sanatlarını ve yaratıcılığı gösteren beşinci eve yerleşmiş. Kendi burcu olan Yay 'da güçlü konumda. Burç dışından Güneşe ve tam yükselen derecesine uyumlu bir üçgen açı yapıyor. Bu da bize ünü ülke sınırlarını aşan, yaratıcı ve bağımsız bir film yapımcısını getirir.


Ünlülerin Doğum Haritaları

Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page