top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Uranüs Boğa Burcunda 2019 / 2026


Uranüs astrolojide beklenmedik sürprizleri ve öngörülemeyen olayları temsil eder. Aynı zamanda geleneklere başkaldırır. Uranüs, yedi yıl boyunca Boğa burcunda hareket edecek. 2010/2018 arasında Koç burcunda hareket ederek dünya çapında oldukça şaşırtıcı gelişmelere neden oldu. Arap baharı bunlardan en akılda kalanı olacak kuşkusuz. Jenerasyon gezegenleri dediğimiz Uranüs, Neptün ve Pluto bir dönemi etkiler. Bu nedenle bireysel yaşamlarımızda etkisini yaşasak da aslında dünya gündemi bundan daha çok etkilenir. Tarih kitaplarına girecek konuları onlar belirler.

Uranüs, keşifler, orjinallik, bilim, elektrik, ışık, astroloji, x-ışınları, uçaklar, bohem yaşam tarzı, marjinal kişiler, bencil ve ütopik tavırlar, ani değişimler, devrim ve isyanları sembolize eder. Etkisi ani ve beklenmediktir. Gelenekleri yıkmak ister. Cinsiyetsizdir. Etkin olduğunda sıradışı bir şey yapma isteği verir.

Koç burcu saldırgan ve ateşlidir. Uranüs gibi isyankar bir gezegenle birleştiğinde karşımıza çıkan semboloji de özgürlük savaşçısı oluyor. Bunu elbette gerçek isyanlar olarak da gözledik. Ancak sağlıklı kullanımları da oldukça yaygındı. Koç burcu aynı zamanda başlangıçları, tecrübesizliği ve ilk olmayı simgeler. Bu nedenle Uranüs Koç burcunda "Start-Up", "Girişimcilik" yükselen bir trend oldu. Bir şirkette çalışmak yerine kendi işini kurmak isteyenler oldu. Şirketler bile kendi içlerinde girişimciliği destekleyen projeler yaratarak parlak çalışanlarını elinde tutmak istedi. Uranüs, teknoloji ve keşiflerle bağdaştırıldığı için elbette daha çok teknoloji konusunda bir girişimciliğe tanık olduk. Uranüs Koç, bağımsızlık için kaynak yaratmakla ilgilidir. Karşımıza "Kickstarter" gibi kitle fonlamalar "Melek Yatırıcımcı" kavramı çıktı. Koç burcu hızlı ve üzerinde fazla düşünülmemiş hareketlerle ilgilidir. Bu nedenle kimi zaman duvara toslamakla ünlüdür. "İş Batırdım" toplantılarını duymuşsunuzdur.

Ay 'a ilk ayak basan insan Neil Armstrong 'un Uranüs 'ü Koç burcunda. Bu bize Uranüs Koç 'un ilklerle nekadar bağlantılı olduğunu gösteren bir örnek.

Şimdi önümüzde bir Boğa süreci var. Boğa, toprak burçlarındandır. Torpak herzaman pratik sonuçlar bulmakla ilgilidir. Boğa denilince akla ilk "Para" gelir. Finansal özgürlük konusu gündemimize oturur. Hiçbir merkez bankasına bağlı olmayan "Blockchain" yani "Bitcoin" ve türevleri bu süreçte çok fazla gündemde olacak. Bu noktada bir detaya dikkat çekmek isterim, bu paraların çok kazandıracağı ya da kazandırmayacağını söylemiyorum. İkisi de olasılık dahilinde. Boğa, yaş tahtaya basmayan ve çok kazanmak yerine güvenilir yatırım yapmak isteyen bir burçtur. Bu nedenle normal şartlarda bir Boğa için blockchain geleceği belirsizdir ve risklidir. Ancak blockchain yaşamımıza sızmaya başlayabilir. Daha da yaygınlaşarak yedi yılın sonunda normalleşmeye başlayabilir. 2010 yıllarında start-up fikrinin nekadar garipsendiğini hatırlayın. Yeni mezun iki gencin bir fikirle bankadan kredi çekmesi ya da yatırımları için para bulmaya çalışması nekadar doğaldı? Oysa artık bu hikaye eskidi bile diyebiliriz. Şimdi esas yenilik, para kazanma dinamikleri ve parayı algılama şeklimiz olacak.

Boğa aynı zamanda beslenme ve barınma ihtiyaçlarıdır. Bir yere sahip olmak yerine daha rahat hareket etmeyi sağlayabilecek alternatif barınma imkanları karşımıza daha çok çıkabilir. Bu sanal ofislerden tutun da karavanda yaşamaya kadar geniş bir yelpaze sunabilir. Satürn ve Pluto gibi iki gösterge Oğlak burcunda inşaat sektörünü zorlarken önümüzde nasıl bir barınma alternatifi çıkacak bunu izleyip göreceğiz. Beslenme alışkanlıklarına gelince durum biraz daha farklı; Graham Nash ve Jane Fonda 'nın haritalarında Uranüs Boğa 'da. Nash bir dönem Amerika 'nın Irak politikasına karşı çıkıp açlık grevi yapanlar arasında yer almış. Jane Fonda ise bulimia ile yıllarca savaş vermiş. Açlık grevleri bu süreçte yine gündeme oturabilir. Sıfır beden mankenler nedeniyle bir dönem gündemden düşmeyen beslenme bozuklukları belki farklı bir şekilde karşımıza çıkabilir. Artık neredeyse herkesin kullandığı beslenme destekleri ve yeme alışkanlıklarımızı sorgulayacağımız bir döneme giriş yapabiliriz. Bu süreç hem tarımda hem de gıda sektöründe yeni yöntemleri yaşamımıza dahil edebilir. Burç bazında Satürn ile uyumlu açısı nedeniyle bu süreci eski doğal ve geleneksel yöntemlere dönüş olarak çalışmasını umalım.

Boğa denildiğinde akla gelen diğer unsurlar sanat ve müzik. Bu alanlarda yenilikler bekleriz. Yapay zekaların ürettiği resimleri belki görmüşsünüzdür. Robbie Barrat 'ın sayfasından bir kaçını görebilirsiniz. Bunun üzerine Digital Age sayfasında sanat ve yapay zeka üzerine yazılmış yazıda Zehra Çataltepe ilginç bir detaya dikkat çekiyor. “Artificial (yapay)”, aslında "art" yani "sanat" kökünden gelen bir kelime. Haliyle, Uranüs Boğa sürecinde büyük olasılıkla yapay zeka ve sanat üzerine bolca konuşabiliriz.

Boğa aynı zamanda güvenilirlik ve sadakatle ilgili bir burçtur. Uranüs genellikle ayrılıkları temsil eder. Bireysellikle ve özgürlükle ilgili olduğu için boşanmalarda sıkça karşımıza çıkar. Bu süreçte yaşanan boşanma konuları daha çok para ya da sadakat nedeniyle olabilir. Boğa çok sahiplenen bir burçtur. Bu nedenle kıskançlık nedeniyle ortaya çıkabilecek kavgalar yıkıcı olabilir. Şaşırtıcı nafaka ve tazminatlarla karşılaşabiliriz. Kişilerin boşanmaları ile maddi durumları değişebilir. Finansal ortaklıklar son bulabilir. 

Modern astrolojiye göre Uranüs Akrep burcunda yücelir yani güçlüdür, Boğa burcunda ise düşüştedir yani işlevini sağlıklı yerine getiremez. Bu nedenle sağlıksız çalışma olasılığını da herzaman gözönünde bulundurmalıyız. Para piyasalarında dalgalanmalara, istikrarsızlıklara neden olabilir. Önümüzdeki süreçte Oğlak burcunda kavuşacak olan Pluto ve Satürn 'ün görevine hizmet ederek dünyadaki kapitalin el değiştirmesine neden olabilir. Forbes ilk 100 listesinde yeni yüzler görebiliriz.

Bireysel yaşamlarınızda 2011den beri neler başladı ve istikrar sağlayamadınız? Bir türlü dikiş tutmayan alan neresi? Bu size Koç burcu sürecinde neler yaşadığınızla ilgili bir farkındalık getirebilir.

Peki Boğa sürecinde bireysel olarak neler yaşayabiliriz dersek; toprak ve su elementindeki Başak, Oğlak, Yengeç ve Balık burçlarında göstergeleri olanlar değişimi daha kolay yaşayabilirler. Akrep ve Boğa burçlarında göstergeleri olanlar için değişim sarsıcı olabilir. Kova ve Aslan burçları da aynı şekilde bazı zorluklar yaşayabilirler. Sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova kararlı ancak değişime direnen burçlardır. Bu nedenle bu ani değişimlere adapte olmakta zorlanabilirler.

Haritanızı incelerken nelere dikkat edebilirsiniz merak ediyorsanız üyelere özel sayfadaki "Transitleri Anlamak" notundan faydalanabilirsiniz

Bu yazılar da ilginizi çekebilir.

*Uranüs Boğa burcuna 2018 Mayıs ayında ilk kez geçiş yaptı. Ardından retro hareket ederek Koç burcuna geri gitti. 6 Ocak tarihinde 28 derece Koç burcunda ileri hareket ederek Mart 2019da tekrar Boğa burcuna geçiş yaptı. Şimdi önümüzdeki 7 yıl boyunca burada



bottom of page