top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Bana Anneni Anlat ve Doğum Haritasında Ay

Ay Burcu Ne Demek?

Doğum haritasında ay anneyi temsil eder. Aynı zamanda kendi duygu dünyamızı, alışkanlıklarımızı anlatır. Kendimizle nasıl ilgilendiğimiz, ailemizle ilişkimiz ve daha birçok derin konuyu görebilmek için doğum haritasında Ay ‘ı inceleriz.


Psikolojik Astroloji

Ay, doğum haritasında zarar görüyorsa bu karşımıza kimi zaman bir travma olarak çıkabilir. Kişinin bununla baş etme kabiliyetlerinizi de Ay ‘ı inceleyerek görebiliriz. Bu nedenle Jung astrolojiden çokça faydalanmıştır. Orada kişinin tüm aile dinamikleri, neyi bastırdığı ya da abarttığı rahatlıkla görülebilir. Astroloji bilmeseniz bile kişinin aile dinamiklerini inceleyerek onun hakkında çok şey öğrenebilirsiniz. Hatta yeme alışkanlıklarına bakarak da kişiyi tanımak mümkündür.


Ay Burcu

Ay sadece kendi aileniz ve duygularınızla bağınızı göstermez. Anne olmayı ve çocuğunuzla ilişkinizi de gösterir. Çocuğunuza olan tavrınızla annenizle aranızdaki ilişki bağlayıcıdır. Benzer travmaları tekrar etme riskini de barındırır. Kendi annesiyle sorun yaşayanların çocukları ile olan ilişkilerinde iyileşme şansı yakalayabiliyor.


Çocuk sahibi olmak istemeyen kadınların haritalarında sıklıkla özgürlük ihtiyacının yoğunluğunu gözlüyorum. Bunun geri planında tek başınalıktan keyif almak ya da bağlanma sorunu yaşamak olabiliyor.


Kişinin alışkanlıklarını da gösteren bir dinamiktir Ay, bu nedenle aslında kişinin günlük yaşamı hakkında da bir çok bilgi edinebilir. Haritasını hiç bilmeseniz bile, kişinin duygusal yaşamı hakkında onu gözleyerek çok şey öğrenebilirsiniz. Aşağıda burç bazında yorumlar vardır. Ancak tek başına asla yeterli değildir. Ay gökyüzünün en hızlı göstergesidir. Haliyle diğer tüm gezegenlerden etkilenir. Bu nedenle doğum haritasında açıları en çok öneme sahip olan göstergedir.


Ay Burcu Koç Özellikleri

Ay Koç Burcunda; genellikle savaşçı bir karakterdir. Annesi de muhtemelen “bırakın, başının çaresine bakmayı öğrensin” demiştir. Tek başına iyidir. Annesi ile ilişkisi daha çok sporcu koçu gibidir. Motive eden ve cesaretlendiren bir ilişkileri vardır. Duyguları hedeflerini baltalıyorsa hırçınlaşabilir. Genelde acelecidir. Her koşulda hayatta kalmaya odaklıdır. Bu nedenle lezzetten çok hız ve pratiklik önemlidir. Beslenme alışkanlıkları fastfood üzerine kurulu olabilir. Günlük yaşamı hızlıdır ve durdurulmaktan, engellenmekten hoşlanmaz.


Ay Burcu Boğa Özellikleri

Ay Boğa Burcunda; ay bu burçta rahat eder. Annesi ona ihtiyaç duyduğu güven ortamını sağlamıştır. Burada güvendesin hissi yoğundur. Haliyle başka bir yere gitmek istemez. İnatçılık ve olanı koruma ihtiyacı bu nedenle yoğundur. Değişimden rahatsız olur. Annesiyle ilişkisi duygusal ve fiziksel güvene bağlıdır. Boğa, yanında olmayan biri ile duygusal temas kuramaz. Sadece ihtiyaçlarına değil keyif aldığı şeylere de zaman ayırmak ister. Güvensiz ya da istikrarsız bir ortamda huzursuzlaşır. Beslenme alışkanlığı gurmelik noktasında olabilir. Muhtemelen bebeklik zamanından itibaren bir ağız tadı vardır.


Ay Burcu İkizler Özellikleri

Ay İkizler Burcunda; ay astrolojik olarak bu burçta rahat etmez. Bu nedenle duygusal bağ kurmakta, birilerine bağlanmakta sorun yaşayabilir. Her an gidebilecek gibidir. Kişinin annesi ile de bağı günlük diyalog ve entelektüel paylaşımın ötesine geçemeyebilir. Kendi hislerini de aklıyla çözmeye çalışabilir. Bu da kişiyi huzursuz edebilir. İlişkilerinde duygusal bağlanmadan çok rasyonellik önde olabilir. Çocukluk döneminde iki anne figürü olabilir. Bağ kurma noktasında kişiyi çelişkiye itebilir. Çocuk sahibi olma noktasında en kararsız burç olabilirler. Kimi zaman doğurganlıkla ilgili de sorunlar gözlenebilir.


Ay Burcu Yengeç Özellikleri

Ay Yengeç Burcunda; ay bu burçta yönetici konumundadır. Çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir anne figürü vardır. Ancak burada Boğa burcundaki kalıcı bir güven hissi yoktur. Burada iniş çıkışlar doğal karşılanır. Çevredeki duyguları sezer. Annesiyle duygusal bağı fiziksel temastan ötedir. Dış dünyanın çalkantılarından etkilendiği için bir konfor alanı sağlama ihtiyacındadır. Sevdiklerinden kurulu küçük bir kabile ile sonsuza kadar yaşayabilir. Duyguları ile olan teması kişinin yaşamını paralize edebilecek düzeydedir. Bu annesi ya da çocuğu ile olan güçlü bağlara da yansır. Konfor alanından çıkamaması kişinin büyümesinin ve olgunlaşmasının önündeki en büyük engeldir.


Ay Burcu Aslan Özellikleri

Ay Aslan Burcunda; muhtemelen ailenin ilk çocuğu olabilir. Dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünür. İlgiye ihtiyaç duyar ve bunu göremediğinde kasvetli bir havaya bürünebilir. İlgi ihtiyacı beslenmenin ötesine geçebilir. Bu nedenle günlük alışkanlıkları yaşamdan keyif almak ve dikkat çekmek üzerine kuruludur. Keyif alamadığı noktada duygusal olarak mesafe alır. Annesi ile olan ilişkisi de daha çok oyun üzerine kuruludur. Öz bakım ve beslenme geri planda kalmıştır. Bu nedenle kişi günlük yaşamın getirdiği sorumluluklardan kaçmaya meyilli olabilir. Sıkıcı işleri yapmayı reddedebilir.


Ay Burcu Başak Özellikleri

Ay Başak Burcunda; saçını süpürge eden bir annesi olabilir. Ardından eleştirinin gelmesi kaçınılmazdır. En iyisini yapmaya çalışır. Temizlik öz bakımın ilk maddesi olabilir. Hastalık korkusu muhtemelen çocukluktan geliyor olabilir. Kendi duygularına karşı da sürekli bir endişe hali hakimdir. Annenin gözüne girmek için sürekli onun yükünü hafifletme çabası yoğundur. Kendi günlük yaşamı da planlı ve organize olabilir. Başkasının yardım çağrısı dışında günlük rutini bozmaz. Kurban – Kurtarıcı ilişkilerine sıklıkla rastlanır.


Ay Burcu Terazi Özellikleri

Ay Terazi Burcunda; evlilik annenin ana motivasyonu olabilir. Çocukla olan birlikteliği de aslında ilişkiyi tamamlayan bir aşamadır. Kavganın gürültünün olmadığı, herkesin saygı sınırlarını muhafaza ettiği bir evde büyümüştür. Bu nedenle de çocuğun ağlaması ve öfkelenmesi doğal karşılanmamıştır. Başkalarının arzularına göre hareket etmeyi hızlıca öğrenmiştir. Ağzımızın tadı bozulmasın mottosu olabilir. Karşı tarafa endeksli olduğu için duyguları da başkalarının hareketlerinden fazlasıyla etkilenir. Bu nedenle de duygularını ifade ederken dışarıda yaratacağı etkiyi dikkate alır. İlişkileri hasar aldığında yıpranır.


Ay Burcu Akrep Özellikleri

Ay Akrep Burcunda; ay bu burçta rahat etmez. Akrep, ay ‘ın düşman burcudur. Bu nedenle anne ile olan ilişkisi sevgi/nefret üzerine kuruludur. Muhtemelen kişinin öz bakımını bir yabancı üstlenmiştir. Çocuk ihtiyaç duyduğu güven ortamını yakalayamamıştır. Bir şekilde anne ile duygusal ya da fiziksel bağ kopmuştur. Bu nedenle kişi için duygular güvenilmezdir. Sevgi nefret ilişkileri sıklıkla görülür. Anne ya da aile ile olan ilişkiler her zaman kişinin yaşamında bir sınav alanıdır. Genelde kendisine iyi davrananlara karşı düşmanca davranışlar gözlenir. Yakın ve sağlıklı ilişkiler kurmakta zorlanır. Tam aksine kişiye zarar veren kişilere karşı toleranslı olurlar. Hatta bu kişilere duygusal olarak da çekilebilirler.


Ay Burcu Yay Özellikleri

Ay Yay Burcunda; yaşam bir maceradır. Anne fazla toleranslı olabilir. Çocuğun yaptığı her şeyi hoş görebilir. Çocuğun bakımını üstlenirken de rahat bir tavır sergilemiş olabilir. Çocuğun ihtiyaçları günlük yaşamın önüne geçmemiştir. Anne ile olan ilişkisi de hoşgörü üzerine kuruludur. Kişi duygularını çok da dikkate almaz. Bağlanma konusunda zorlanabilir. Baskı özellikle kişiyi huzursuz edebilir. Her yaptığının haklı görülmesine alışmıştır. “Her koşulda” sevilmek gibi bir ihtiyacı vardır. Çocuğunu da özgür bırakır. Beslenme konusunda da yeni şeyler deneyimlemekten keyif alır. Etnik yemekler özel ilgi alanına bile dönüşebilir.


Ay Burcu Oğlak Özellikleri

Ay Oğlak Burcunda; ay bu burçta rahat etmez. Anne toplumun ona görev olarak gördüğü her şeyi harfiyen yapar. Ama duygusal temas konusunda yoksundur. Çocuğun neden ağladığına dair bir fikri yoktur. İlk doğduğu anda da çocuğa karşı duygusal bir temas yakalamakta zorlanmış olabilir. Çalışan anne figürü sıklıkla karşımıza çıkar. Bu her zaman toplum baskısı olmak zorunda da değildir. Evde sert bir otorite çocuğun ağlamasına dahi müsaade etmeyebilir. Haliyle karşımızda duyguları ifşa etmenin yanlış olduğunu düşünen bir karakter çıkar. Beslenme sorunları da beraberinde gelir. Duygular ve açlık bastırılır. Çocuğu ile olan ilişkisi de onun geleceğini garanti altına almak üzerinedir.


Ay Burcu Kova Özellikleri

Ay Kova Burcunda; “annemle arkadaş gibiyiz” en sık duyacağınız cümle olacaktır. Belki de yaşlandığını kabul etmek istemeyen veya evde otoriteye karşı çıkan bir anne ile karşı karşıya olabiliriz. Akıl, duyguların önüne geçmiştir. Toplumsal kurallar reddedilebilir. Haliyle kişinin baskıya karşı reaksiyon göstermesi çok olasıdır. Ne kadar özgür bırakılırsa kendisini o kadar rahat hisseder. Beslenme konusunda kurallara uymakta zorlanır. Günlük yaşamında kurallara uymak kişi için zor olabilir. Esnek mesailere ya da özgür hareket edebileceği bir günlük yaşam düzenine ihtiyaç duyar.


Ay Burcu Balık Özellikleri

Ay Balık Burcunda; anne ruhsal bir figür olabilir. Kişinin çocukluk yaşamında ortalarda olmayan ancak hayali / masalsı bir karakter olan anneden bahsedebiliriz. Ya da çocuğunun hayal gücünü besleyen birisi ya da sanatçı olabilir. Anneyle olan ilişki belirsizdir. Kimi zaman kişi duygu dünyasından gelen sinyalleri yanlış algılayabilir. Günlük yaşamında da bir düzen kurmakta zorlanabilir. Bağımlılıklara karşı zayıf olabilir. Beslenme düzeni ruh halinden fazlasıyla etkilenir. Zehirlenmelere açıktır.


Örnek Harita; Barack Obama


Wikipedia ‘dan;

Barack Obama'nın anne ve babası, babasının yabancı öğrenci olarak geldiği Hawaii'de tanışır ve evlenir. Yeni evli çift Obama 2[1] yaşındayken boşanır. Babası Boston'a gider. Harvard Üniversitesi'nde doktora yapar ve 1965 yılında Kenya'ya geri döner. Annesi ise yine bir yabancı öğrenci olan Endonezyalı Lolo Soetoro'yla ikinci bir evlilik yapar. Annesi ve üvey babasıyla birlikte Endonezya'ya taşınan Obama, 6-10 yaşları arasında Cakarta'da ilkokul öğrenimi görür. Sonra Honolulu'ya geri dönerek 1979 yılında liseyi bitirinceye kadar anneannesi ve dedesiyle yaşar.



Görüldüğü gibi kişinin hayatında iki anne figürü vardır. Bu süreçte erken yaşta yaşanan ayrılıklar entelektüel anlamda kurulan bağların daha kuvvetli olacağını gösterir. Obama ‘nın eşinin ilk öğrenimini üstün zekalılar okulunda tamamladığını ve Harward Hukuk mezunu olduğunu anımsayalım. Ay ‘ın burada Jüpiter ve Merkür ‘den aldığı açılar partnerin mesleğini vermektedir.


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz


Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page