top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Doğum Haritasında Jupiter, Gezginler ve Jules Verne

Bir doğum haritasında her bir gösterge bize farklı bir çok konu hakkında bilgi verir. Jupiter kişinin aslında kendisini hangi konularda geliştirmeye çalıştığını gösterir. ona bakarak yaşamda nekadar şanslı olduğunu gözleriz. Bu konuda blogda burçlar üzerinden yorumları da içeren makaleyi de okuyabilirsiniz. Bu yazıda ise Jupiterin <Gezgin> yönüne odaklanacağız. Dünyayı gezmeye çalışanların haritalarında herzaman gözümüz Jupiter 'i arar. Elbette bir kaçıp gitme isteği varsa orada kök salmak istemeyen bir Uranüs 'ün de parmağı vardır.



Gezgin haritası denilince önce işin ustasına gidip bakmak gerek. Seksen Günde Dünya Turu ve Balonla Beş Hafta ile Jules Verne bu ünvanı hakediyor. Edebiyat dünyasında ise verdiği teknik ayrıntılar, çağın ötesinde bir hayalgücü ile bilim kurgunun babaları arasında adı geçer.


Öncelikle yaşam öyküsüne bakalım. Zengin bir avukatın çocuğu olarak dünyaya geliyor Jules Verne. Tıpkı babası gibi o da hukuk okumak durumunda kalıyor. Ailesini gösteren 4.ev yöneticisi Güneş, Jupiter 'den bir kare açı alıyor. Açı sert de olsa bu bize varlıklı bir aileyi gösterir. Aile ve ataların genel göstergesi olan Ay 'ın Jupiter ile kavuşumu da bunu desteklemekte. Aileyi ve özellikle babayı gösteren Güneş, Jules Verne 'i gösteren Merkür'e çok yakın, yani astrolojik terim olarak Merkürü yakmış durumda. Bu babasının etkisinde ya da baskısında kaldığını bize gösterir. Ama Merkür burada, Kova burcunda zarar gören Güneşe oranla daha güçlü ve gitgide uzaklaşıyor. Bu da bize kişinin bu baskıdan zamanla uzaklaşıp istediklerini yapma gücüne sahip olduğunu ifade ediyor. Hukuk eğitimini bitirse de bu Jules Verne 'i yazar olmaktan alıkoymuyor. İkizler burcu ve hava elementine yerleşmiş Merkür kendisini bir yazar olarak tarihe yazdırmayı başarıyor. hem Uranüs hem de kova etkisi nedeniyle de bu bir bilim kurgu yazar olarak karşımıza çıkıyor. Yazarlar hakkında blogda bir makale bulunmakta, bununla ilgili daha detaylı okumak isterseniz gözatabilirsiniz.


Su üçgeni açı kalıbına Saturn ve Neptün 'ün yaptığı karşıt açıyı eklediğimizde karşımıza "uçurtma açı kalıbı" çıkıyor. Açı kalıbının ucundaki göstergeler yazarın yaratıcılığını yolculuklar üzerine yazmaya itiyor. Merkür 'ün Jupiter ile kare açısı da bunu destekler konumda.


Jupiter 'in ve Ay 'ın Akrep burcundaki kavuşumu onu hem su altına Denizler Altında 20000 Fersah hem de bir volkanın derinliklerine gittiği Dünyanın Merkezine Yolculuk sembolojisini getirmektedir. Ay'a Yolculuk ise zaten başlı başına bu kavuşumun eseri.

Ay Jupiter kavuşumu herzaman "Yolculuk İhtiyacı" nı bize gösteren bir etki. Burada bu ihtiyacı körükleyen ise Mars 'ın da yay burcuna geçerek kişiyi harekete geçiren göstergenin de uzak diyarlar ve henüz keşfedilmemiş yeni yerler olması. Balonla Beş Hafta henüz tamamı keşfedilmemiş bir afrika yolculuğunu anlatır, Kaptan Hatteras'ın Maceraları ise yazıldığı zamanda henüz gidilmemiş olan Kuzey Kutbuyla ilgilidir. Burada Mars ve Jupiter 'in birbirinin burcuna yerleşmesi ve karşılıklı ağırlama gözden kaçmamalı.


Güneş ve Merkür kavuşumunun, tepe noktasının 9.evde kavuşmuş olması kişinin aslında hem yolculuklara çekilmesine hem de hukuk eğitimi almasına neden oluyor. Dışarıdan bakıldığında aslında birbiri ile alakasız görünen bu iki parametre aslında astrolojik olarak benzerdir. Kariyer astrolojisinde sıkça karşılaştığımız bu durum, haritanın kendi içindeki tutarlılığını gösteriyor. Yaşamınızda seçtiğiniz yol ne olursa olsun haritanızda bu seçimleri görebiliriz. Elbette bunların ne kadar başarılı olacakları ya da yolunuzu tıkayacakları göstergenin haritadaki gücü ile doğru orantılıdır.


Doğum haritasında Jupiter 'in güçlü olduğu zamanlarda kişilerin ya gerçekten gezgin ruhlarını doyuracakları bir iş yapmalarını ya da en azından farklı kültürlerle temas edebilecekleri bir işe yönelmelerini öneriyoruz. Elbette seçebilecekleri departmanlar, çalıştıkları firmadan bekledikleri öncelikler de kişilerin bu özgürlükçü ruhlarını tatmin edebilmeli. Seçimlerini buna göre yapmayan kişilerin, çalıştıkları ortamda heyecansız ya da tembel bir ruh haline bürünmeleri çok olasıdır.

Kariyer astrolojisi üzerine yazıları buradan okuyabilirsiniz. Ya da kariyer analizi alarak olasılıklarınızı değerlendirebilirsiniz.


bottom of page