top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Horary Astrolojide Evler

Horary astroloji doğum haritasından farklı olarak spesifik konular için açılan haritalardır. Bu yorumlamayı yaparken ev konularını ve bu evlerin yöneticileri dikkate alırız. Sorunun soruluş tarzı, soruyu kimin sorduğu alacağımız yanıtı tamamen değiştirebilir. Bu nedenle ilk olarak evlerin belirlenmesi gerekmektedir. Sorunun neyi ya da kimi temsil ettiğini belirlemek için evleri kullanmak gerekir. Örnek vermek gerekirse bir arkadaşınız size maddi konularla ilgili bir soru soruyorsa 1.ev yöneticisi onu, 2.ev yöneticisi arkadaşınızın maddi durumunu gösterecektir. Ancak siz arkadaşınızla yapacağınız bir iş için onun maddi durumunu merak ederek bir soru soruyorsanız o zaman 11.ev arkadaşınızı 11.evden sonraki 2.ev olan 12.ev onun maddi durumunu gösterecektir. Bu nedenle sorunun hangi evle ilgili olduğunu belirlemek cevap için kritik bir aşamadır. Aşağıda genel olarak Horary Astroloji için ev tanımları verilmiştir. Ev türeterek diğer anlamları da bulabilirsiniz.


Horary 'de Evlerin Anlamları

Horary 'de 1.Ev

Horary Astroloji ‘de 1.ev herhangi bir soruda soruyu soran kişiyi temsil eder. Eğer soruyu soran kişinin, kişisel olarak dahil olmadığı ancak güçlü bir sempati ve eğilime sahip olduğu bir durumla ilgili bir soru soruluyorsa, o zaman 1. evi soruyu soran kişinin desteklediği ve tuttuğu tarafı temsil etmek için kullanılır. “Bizim takım kazanacak mı?” sorusunda 1.ev kişinin taraftar olduğu takımı gösterir. Ancak “Kardeşim sınavı kazanacak mı?” sorusunda o zaman 3.ev kardeşi temsil edecektir. Bu ayrımı doğru yapmak Horary tekniği için kritik bir noktadır. Sorunun yanıtını tamamen değiştirir. Bu ev hakkında daha fazla bilgiye Astrolojide Evler serisinden ulaşabilirsiniz.

Horary ‘de 2.Ev

Horary ‘de 3.Ev

Horary ‘de 4.Ev

Horary ‘de 5.Ev

Horary ‘de 6.Ev

Horary ‘de 7.Ev

Horary ‘de 8.Ev

Horary ‘de 9.Ev

Horary ‘de 10.Ev

Horary ‘de 11.Ev

Horary ‘de 12.Ev





Horary Astroloji yorumlama için teknik bilgiyle birlikte çok fazla örnek harita incelemenizi öneririm. Ayrıca Horary Astroloji kitapları ağırlıklı olarak İngilizce, Türkçe kaynak maalesef azdır. Aşağıda William Lilly 'nin Christian Astrology kitabından bazı örnekleri bulabilirsiniz. Diğer sorular benim kendi çalışmalarımdandır.


 Temel Astroloji bilginiz yoksa ama Horary öğrenmek istiyorsanız Geleneksel Astroloji eğitimine katılarak ilk adımı atabilirsiniz. Temel, orta ve ileri seviye astrolojinin harmanlanmış bir sertifika eğitimidir.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page