top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Kara Ay Lilith Burçlarda

Kara Ay Lilith Burç Yorumları

“Sizi yutmuş bir aslanı nasıl bulursunuz?” diye sorar Jung Gölgenin bizi kontrol edip etmediğini sorgularken. Gölge, görmezden gelindiği sürece bilinçdışıdır. İinsanın, gölgenin karanlık taraflarının yönetimi altında olup olmadığını bu nedenle bilemeyiz. Jung, bireysel gölgeden öteki olarak söz eder. Ayıplanan alt benlik, bizi utandıran ya da küçük düşüren öteki olarak ifade eder. Benliğin olumsuz tarafı, saklamak istediğimiz tüm sevimsiz özelliklerdir. Ayrıca, gölge arketipi her zaman kişisel travmalara ya da çocukluk acılarına da dayanmak zorunda değildir.  Jung, gölgenin tamamen karanlık, istenmeyen, bastırılmış, ve görmezden gelinenlerin kesişim kümesi olduğunu savunur*


Dışa bakan düş görür. İçe bakan uyanır. Jung

İşte Jung 'un bahsettiği bu reddettiğimiz ve görmek istemediğimi karanlık yanımız, astrolojide Kara Ay / Black Moon Lilith ile ifade edilir. Astrolojide 3 adet Lilith vardır. Bu yazıda bahsedilen Black Moon Lilith, bir gökcismi değil bir noktadır. Ay 'ın dünyaya etrafında döndüğü oval yörüngenin iki merkezinden birisidir. Bulunduğu burç bu gölgeyi tanımlarken bulunduğu ev bu özellikleri yansıttığınız kişileri ya da yaşam alanını ifade eder.

Önce gölge yanı başkalarına yansıtırız. Bu okadar çok tekrarlanır ki kaçacak noktanız kalmaz. Bir gün kişi bununla yüzleştiğinde bu sefer bu alandan özgürleşir. Ve bu özellikleri daha sağlıklı kullanmaya başlar. Mucize algının değişmesidir.


Lilith Burcu Hesaplama

Eğer doğum haritanızda Black Moon / Kara Ay Lilith hangi burçta olduğunu bilmiyorsanız üyelere özel yayınlanan tablodan ulaşabilirsiniz.



Black Moon Koç Burcunda

Başkalarının kendi haklarını fazlasıyla savunduğunu ve hiç söz sahibi olamadığınızı düşünebilirsiniz. Kendinizi nekadar ön planda tuttuğunuzun farkında olmayabilirsiniz. Belki, istediklerinizi elde etmek için pasif agresif bir tavır bile sergiliyor olabilirsiniz. Aslında zaten güçlü bir savaşçı olduğunuzu anladığınızda belki de kendinizi bu kadar öne sürmenize gerek olmadığını farkedebilirsiniz.





Black Moon Boğa Burcunda

İnsanların inatla konfor alanını terk etmek istemediklerini mi düşünüyorsunuz? Belki de onları fazla atıl olmakla ve hayatlarında hiç bir değişiklik yapmamakla suçluyor olabilirsiniz. Bazı durumlarda para hiçbir zaman yeterli gelmeyebilir ya da yeterince güvende hissetmeyebilirsiniz. Belki de risk almak zorundasınız. Böylece hedeflerinize ulaşmak için gerçekten pratik adımlar atabilirsiniz.


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


Black Moon İkizler Burcunda

İnsanların sizi dinlemediğini iddia ediyor olabilirsiniz. Bu yüzden kendinizi ifade etmek için ısrarcı olduğunuzda etrafınızdakiler hızla uzaklaştığını fark edebilirsiniz. Karşınızdakileri dürüst olmamakla, dedikodu yapmakla suçlayabilirsiniz. Çevrenizdekileri gerçekten dinlemeye başladığınızda güçlü bir iletişim ağı kurabilirsiniz.


Black Moon Yengeç Burcunda

Karşınızdakilerin duygusal olarak sizi manipüle ettiklerini düşünebilirsiniz. Oysa kendi duygularınızla baş etmeyi öğrendiğinizde başkalarına da duygusal olarak nasıl karşılık vereceğinizi öğrenmiş olacaksınız. Böylece onlarla daha derin bir ilişki kurabilirsiniz.


Black Moon Aslan Burcunda

Başkalarına karşı fazlasıyla cömert olduğunuz halde kimsenin size aynı cömertliği göstermediğini düşünüyor olabilirsiniz. Belki de başkaları artık sizi desteklemekten ama sizin bir türlü bundan memnun olmadığınızdan olabilir mi? Belki de insanların üzerinizde hakimiyet kurmasından şikayetçisiniz. Bu yüzden etrafınızdakileri desteklemek yerine onları yönetmeye kalıyor olabilirsiniz. İnsanları desteklemeye başladığınızda gerçek alkışı alabilirsiniz.



Black Moon Başak Burcunda

Etrafınızdakilerin sürekli sizin hatanızı aradıklarını ve hep eleştirilere maruz kaldığınızı mı düşünüyorsunuz? Belki de bu etrafınızdakilerin olumlu yanlarını görmeyi reddeden o mükemmeliyetçi bakış açınızdan kaynaklanıyor olabilir. Kendinize ve başkalarına karşı anlayışlı olmayı öğrendiğinizde sorunlara pratik çözümler bulmaya başlayabilirsin. Ozaman insanların senin analitik yeteneklerine nekadar güvendiklerini görmeye başlayacaksın.


Black Moon Terazi Burcunda

Başkalarını kendi başlarını becerememekle suçluyor olabilir misin? Sürekli başkalarını memnun etmeye çalışırken kendi işlerin hep en sona kalıyor olabilir. Belki de artık kendi işlerine odaklanması gereken sensindir. Artık neden o yapılacaklar listenin hep ertelendiğini anladığında başkalarının da aslında kendi işlerini yapabildiklerini ve seni desteklemek için uğraştıklarını görürsün.


Black Moon Akrep Burcunda

Başkalarının sürekli bir entrika peşinde olduğunu mu düşünüyorsun? Belki de sürekli olarak kriz yaratıyorlar. Başkaları ile çok yoğun bir iletişime ihtiyaç duyduğunu kabul ettiğinde belki de bunu bir iş olarak yapmaya karar verebilirsin. Danışmanlık ya da yoğun konsantrasyon gerektiren analizlere ihtiyaç duyulan bir iş yapabilirsin.


Black Moon Yay Burcunda

Başkalarının fazla maceraperest ve gamsız olduklarını mı düşünüyorsun? Belki de bir yere bağlanmak istemeyen sizsiniz. Elbette onları sürekli yargılıyor ya da herşeyin en iyisini sizin bildiğinizi savunuyor da olabilirsiniz. Belki de etrafınızdaki insanlar bu yüzden uzaklaşıyor olabilir. İnsanları yargılamadan tanımaya başladığınızda bir akıl hocasına ya da gerçek bir seyyaha dönüşebilirsiniz.


Black Moon Oğlak Burcunda

Başkalarını fazla çıkarcı, statü peşinde koşan ya da duygusuz buluyor olabilirsiniz. Belki de onları yönetmeye kalktığın için sana mesafe alıyor olabilirler. Başkalarının seni yönetmeye çalışıyor olduğunu düşünerek bundan rahatsız da olabilirsiniz. Oysa etrafınızdakiler aslında biraz daha rahat olman için çalışıyor olabilir. İnsanların sana yardım etmesine izin verdiğinde daha rahat ama daha güçlü olduğunu fark edebilirsin.


Black Moon Oğlak Burcunda

Arkadaş çevren tarafından kendini dışlanmış hissedebilirsin. Ancak esas sorun arkadaşlarınıza kendi fikirlerinizi dayatma çabanız yüzünden rahatsız olmalarıdır. Oysa onlara uyum sağlayacak kadar esnek olmayı başardığında ya da biraz daha insanların fikirlerini hoşgörüyle karşıladığında gerçekten grubun bir parçası olabilirsin.


Black Moon Balık Burcunda

Başkalarını fazla dengesiz ve istikrarsız buluyor olabilirsin. Aslında esas sorun onlar hakkındaki fikirlerinin rasyonel gerçeği yansıtmadığıdır. Bu yanılsamayı kabul ettiğinizde karşınızdakilerle daha doğru ilişkiler kurmayı başarabilirsiniz.


Üye olarak ayrıca Asteorid Lilith ile ilgili kitapçığı da okuyabilirsiniz.


Daha fazlasını öğrenmek için uzaktan eğitim modüllerini inceleyebilirsiniz. Haritanızdaki evlilik potansiyeli ile ilgili Mini Danışmanlık alabilirsiniz. Partnerinizle uyumunuz, evlilik potansiyeliniz veya evliliğinizdeki potansiyeller için İlişki Danışmanlığı randevusu alabilirsiniz.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir;


Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.


Doğum haritasında evlilik göstergeleri, evlilik zamanı ve sinastri haritalarını yorumlamada temel ilkeler anlatılmıştır. İlişki Astrolojisi mini programa kayıt olduğunuzda süre sınırı olmadan eğitim materyallerine erişebilir, dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.


Temel seviye astroloji biliyor ve Sinastri Haritası Yorumu öğrenmek istiyorsanız bu eğitim sizin için daha uygundur. Bu eğitim içinde 20 çiftin haritası incelendi. Bu ilişkilerden bazıları için gerçekten toksik kelimesini kullanabiliriz. Bazısı ise gerçekten yıllara meydan okuyor. Hangi açı ve yerleşimlerin bunlara neden olduğunu yaşayan örneklerle görebiliyoruz. Kitaplardaki ezbere bilgilerin ötesine geçmenizi sağlayacak bu haritalar sizi çok şaşırtacak.





* Tuğçe Gözde PELİSTER · Othello’da İlkel Kavramı Bağlamında Gölge Arketipi

bottom of page