top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Merkür Retrosu ve Yalan Haber

Merkür 4 Mayıs 2021 tarihinde İkizler burcuna geçiş yaptı. Bu geçişinde bir retro süreci olacak. Bu retroda bir de Güneş tutulmasına ev sahipliği yapıyor. Retro yapmadan önce 11 Mayıs tarihinde bizi işbirliklerine yöneltti. Hemen ardından Satürn ile uyumlu bir açı yaptı ve kalıcı, uzun soluklu adımlar atmamızı istedi. Ancak 23 Mayıs tarihinde Neptün ile yaptığı sert açı kafaları karıştırdı. Skandallar, yalan haberler, yön kaybı karşımıza çıktı. Ve Merkür gitgide yavaşlıyor. Retro yapmak üzere durduğu esnada Venüs ile kavuşacak. Merkür ve Venüsün kavuşumu karşımıza ne getirir.



Merkür, anlaşmalar ve imzalardır. Eğitim, yolculuklar, haberler, gazeteciler, duyurular, her tür yazılı evrak, kardeşler ve genel anlamıyla çocuklar Merkür ile temsil edilir. Venüs ile kavuşumunda barış anlaşmaları, evlilik ve ortaklıklarla ilgili imza ve duyurular, sanatçılarla ilgili haberler, okullarla ve eğitimle ilgili yeni sosyal düzenlemeler, yolculuklarla ilgili izinler, sosyal yaşamla ilgili yeni kurallar gündeme gelebilir.


Venüs ile temsil edilen sektörler hakkında düzenlemeler yapılabilir; kuaförler, güzellik salonları, düğün ve dans salonları, kafe ve restoranlar, etkinlik merkezleri, sosyal ve sanatsal organizasyonlar, eğlence mekanları ve diğer sosyal aktivite merkezleri.


Ancak hemen bu kavuşumdan sonra Merkür retro hareket yapıyor. Retro dönemde atılan her adımın bir geri adımı, tekrar değerlendirme süreci olacaktır. Bu nedenle bu tarihte verilen kararlara lütfen dikkat edin. Özellikle ilişki, evlilik ve ortaklıklar için uygun bir zamandan geçmediğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.


5 Haziran tarihinde Merkür Neptün ile bir kez daha kare açı yaparak 23 Mayıs tarihindeki konuları gündemimize taşıyacak. Bu tarih aynı zamanda pandemi açısından da önemli bir açıyı barındırıyor. Karşımıza bir mutasyonun daha çıkması çok olası. Umalım ki bu mutasyon güç kaybedeceği bir dönüşümün ilk süreci olsun. 5 Haziran tarihinde 23 Mayıs tarihinde yaşanan gelişmelerle ilgili bir tekrar değerlendirme süreci olabilir. O tarihlerdeki gündeminizi gözden geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Küresel anlamda geçmişle ilgili konular gündeme gelebilir. Spekülatif haberler yayılabilir. Bugün oldukça gerilimli açılar var, özellikle şiddet içeren konular dünya gündemini sarsabilir. Ancak bu noktada karşınıza çıkan haberlerin yanıltıcı olabileceğinin farkında olun.


10 Haziran tarihinde bu Merkür 'ün eşlik edeceği bir Güneş tutulması yaşayacağız. Geçmişle iç içe geçmiş bu tutulmada önemli başlangıçlara imza atıyor olacağız. Tutulma konusunda daha detaylı bir yazı yayınlarım. Ancak İkizler / Yay aksında yaşanan tutulma serisinde işbirliklerine açık en olumlu tutulma bu. Merkür retro olsa da geçmişle bağıntılı ya da bir tekrar içeren her konu için güçlü bir başlangıç için kullanılabilir. Tutulma Merkür Neptün arasındaki bu kare açıyı tetikliyor. Bu nedenle atılacak her adımda olabildiğince temkinli ilerlemek gerekiyor.

Merkür düz harekete döndükten sonra Neptün ile olan açısını bir kez daha tekrar edecek. 5-6 Temmuz tarihleri riskli bir zamandır. Burada artık gerçeklerin daha temiz bir şekilde duyulmasını bekleriz. Ancak spekülasyonlar hala devam ediyor. Hala duyacağımız haberlerin gerçek yüzünü öğrenmekten uzağız. Verilerin çarpıtılması olasıdır. Bu tarih bir kapanan faza denk geldiği için artık sürecin geride kaldığını söyleyebiliriz. 10 Temmuz tarihindeki yeniayda artık odak noktamız buradan çok uzakta olacak.

Bu tarihte en sağlıklı hareket daha yaratıcı ve ruhsal alanlara yönelmek olabilir; meditasyon, dua, ilham gerektiren alanlar, gönüllü faaliyetler destekleyici olacaktır. Rüyalar da bu süreçte oldukça zengin olacaktır.

Burçlar bazında Merkür 'ün olduğu alanda önemli kararlar almak acele etmeyin, 23 Haziran ve sonrasını beklemek her anlamda daha iyi olur;

Koçlar eğitim, yolculuk, başvurular, kardeş-kuzen-yakın çevre ile ilgili

Boğalar para, yatırım, sahip olunan kaynaklarla ilgili

İkizler fiziksel görünüşleri, önemli başlangıçlar veya ilişkiler

Yengeçler özellikle yasal konular ya da uzak yerlere yolculuklar konusunda dikkatli olun

Aslanlar arkadaşlarla ortak işler, krediler, borç alma-verme

Başaklar aile ve kariyer konusunda dikkatli olmalılar, ortaklıklar ve ilişkiler konusunda bazı riskler mevcut

Teraziler açısından yasal konular, uzak yerlere yolculuk ve eğitim konuları

Akrepler vergi, sigorta, miras ya da ortak gelirler konusunda önemli kararlarda dikkatli olun

Yay burçları açısından daha çok ilişki, ortaklık ve taşınma konuları gündemde

Oğlak burçları açısından çalışma hayatları, iş arkadaşları ve ofisleri konusunda önemli kararlar almayın

Kova burçları açısından riskli yatırımlar konusunda önemli kararlardan uzak durun

Balık burçları fiziksel olarak hassas olduğunuz bir zaman. Özellikle ev ve yerleşim konusunda önemli başlangıçlardan uzak durun


Merkür Retrosu: 30 Mayıs 2021 – 23 Haziran 2021 – Merkür Retro 24-16° İkizler


Kavuşum açılarının yorumları için bu programa kayıt olabilirsiniz.

bottom of page