top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Önümüzdeki Bir Yıl Nasıl Geçecek? - 2021 Koç Giriş Haritası

Güneşin Koç burcuna girişi, astrolojik olarak bir yeniyıldır. Bu nedenle bu tarih için çıkarılan haritalar bölgenin bir yıl boyunca yaşayacağı gündemi bize verir. Bir önceki 2020 analizinde hizmet sektörü için şartların zor olacağını, ancak online hizmet verenler ya da buna yatırım yapanlar için parlak bir yıl olabileceğini ifade etmiştim. Bu yılın haritasında akslar Türkiye 'nin kuruluş haritası ile aynı derecelerde. Bu nedenle bu yılın bizler için önemli bir sene gibi gözüküyor. Etkilerini yaklaşık 3 ay içinde görebiliriz. Muhalefet partileri için çok zorlayıcı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Siyasi arananın hareketli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.



2022 Türkiye Astroloji Gündemi

Geçtiğimiz yıl bizler için en önemli konu sağlık, çalışma hayatı ve halkın genel durumuydu. Pandemi nedeniyle karantina ve sokağa çıkma yasakları ise gündemimizde önemli bir yer kazandı. Bu yıl halkın durumunu gösteren ay yine iyi durumda değil. Dönem dönem kapanmaların tekrar yaşanabileceğini söyleyebiliriz. Çocuklar ve gençler için de karantina koşullarının devam ettiğini söyleyebiliriz.

Bu yıl finansal konularda zorlayıcı bir sene olabilir. Bu alanda yapılacak yeni düzenlemeler mümkün. Ayrıca özellikle teknolojik alanda yeni vergi düzenlemeleri bu süreçte oldukça önemli bir gündem maddesi olacaktır. Özellikle dijitalleşmenin getirdiği yeni yapılanmalar için belirlenecek kurallar önemli olacaktır. Ülkenin yer altı kaynakları, bankaları, borçlar bu süreçte en zorlu konular olabilir. Borsa ve riskli yatırımlar açısından da yeni kural ve düzenlemeler gündeme gelebilir. Büyükelçiler ve diplomatlar açısından da bu sürecin çok rahat olduğunu söyleyemeyiz.

Aynı şekilde eğitim, sosyal medya, ithalat, yakın çevre ve komşu ülkelerle ilişkiler ön planda olacaktır. Eğitim, lojistik, ticaret ve basın yayın için yeni yasal düzenlemeler gelebilir.

Turizm sektörünün bu yıl daha çok destek alabileceğini söyleyebiliriz. Tutulmalar nedeniyle zorlanan sektör için hala yurtiçi turizmin daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. Bu süreçte yurtdışından beklenen rezervasyonların Mayıs sonrasında iptallerle karşılaşabileceğinin farkında olmak gerek.

Gizli anlaşmalar ve ortaklıklar bu yılın önemli konularından birisi. Özellikle bölgedeki petrol ve doğalgaz konuları hassas bir konu olacak. Aşı konusunda yapılacak ortaklıklar ise gerçekten dikkat çekebilir. Mecliste istifaların çokça konuşulacağını söyleyebiliriz. Devlet kurumlarında görev değişiklikleri de bu yılın önemli gündem maddesi olacaktır. Özellikle sınır dışında görevli olan devlet memurları için görev devir teslimleri gündeme gelebilir. Aynı şekilde yargı ve akademik alanda görevli kişiler için de değişim zamanı olabilir. Mecliste istifalar sıkça konuşulabilir. Muhalefet açısından bu sene işler çok da kolay gözükmüyor.

Bu yıl üye olduğumuz ittifaklarla veya kuruluşlarla yol ayrımlarına gelebiliriz. İttifaklar değişebilir. Ana konularımızdan birisi de askerler, savaş ve teknolojik saldırılar olabilir. Burada yeni işbirlikleri ve anlaşmalar gündeme gelecektir. Dışarıdan gelecek finansal bir baskı da olasıdır.

Bireysel etkisine de bakalım. Tıpkı genel etkisini incelediğimiz Giriş haritası gibi, bireysel dönüş haritalarımız da bize bir yılımızın nasıl geçeceğini anlatır. Bu ay Koç burçları için bireysel yeni yılları. Solar Return haritalar, bize önümüzdeki yaşımızı nasıl geçeceğini anlatır. Temel seviye astroloji bilgisine sahipseniz bu semineri (https://www.astrokronos.com/kurslar) izleyerek kendi haritalarınızı inceleyebilirsiniz. Bu size bir yıl boyunca ana konularınızın ne olacağını gösterecektir.

Güneş burç değiştirdiğinde bizim de odak noktamız da değişir. Bir aylığına hayatımızda Güneşin geçiş yaptığı konular öne çıkar. Doğum haritanızda Koç burcu nerede ise o evin konuları hayatınızda bir aylığına önem kazanacak. Koç burcu, hızla ve başlangıçlarla ilgilidir. Yeni bir şeye adım atmaktır. Baharın başlangıcı gibi biz de yeni bir şey için harekete geçeriz. Burada, tıpkı ağaçların aldanması gibi acelecilik sorun olabilir. Bu nedenle bir adım atmadan önce şartların uygun olup olmadığını iyi araştırın. Küçük adımlar atmak ve riskleri iyi değerlendirmek faydalı olabilir.


Bu yazı da ilginizi çekebilir;


bottom of page