top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Büyük Kavuşum - Jupiter Satürn Kova Burcunda

Jupiter ve Satürn 20 yılda bir aynı burç ve dereceye gelirler. Buna #greatconjunction yani Büyük Kavuşum denir. Kadim astroloji bu kavuşumu gözleyerek gelecek 20 yılla ilgili #kuraklık #hasat #savas #hastalik #kıtlık ya da #bolluk üzerine öngörüde bulunurlar. #matbaa 'nın keşfinden sonra astrologlar bu kavuşumla öngörüleri için kitapçıklar bastırır ve yayınlarmış. Elimize ulaşan önemli kaynaklar arasında bunlar. Bu kavuşum 200 yılda bir de element değiştirirler. 1800 yıllarında Toprak elementine geçti ve günümüze kadar hep toprak elementinde devam etti. Ama zaman zaman bu element sürecinde anomali gözlenir. 1980/1981 yıllarında #terazi burcunda bu kavuşum 3 kez gerçekleşmiş. #80s modası ve sanatı bu nedenle bir #cult Şimdi hava elementine geçiş yapıyoruz. 1405 yılından günümüze gelene kadar başka hiç hava elementinde kavuşum gerçekleşmiyor. Bu geçiş bu nedenle oldukça önemli. 1400 'lerdeki en belirgin olay ise ortaçağın bitip yeniçağın başlaması. Aynı gün Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bu astrolojik olarak kışın başlangıcıdır. Önümüzdeki üç aylık sürecin nasıl geçeceğini bu harita üzerinden yorumlayabiliriz. Kısaca bu üç ayı da değerlendirelim. Haritaya baktığımızda öncelikli olan iş hayatında değişimin çok bariz olduğunu söyleyebiliriz. Yönetim kademesinde ani değişimler bekleyebiliriz. Çalışma koşullarında modernleşme önemli olacatır. Devlet kurumlarında uzaktan çalışma ile ilgili konularda yeni düzenlemeler gelebilir. Halkın genel sağlığı ya da şartlarımızın çok da rahat olmadığı ortada. Burada özellikle borçlar, sigortalar, sağlık konuları, ilaç ve belki aşı konusu oldukça ön planda olacaktır. Borsa, ünlüler, eğlence dünyası, eğitim hayatı, çocuklar ve bu konudaki mali konular önemli olacaktır. Yönetim kademesinin bunlarla ilgili yapacağı açıklamalar dikkat çekici olacaktır.

Kavuşumun etkisini anlamak için gelin Kova burcu için Valens 'in neler yazdığına bakalım; Kova, maskülen, katı, az nemli, bekar, sessiz, soğuk, yükselmeye meyilli, dişileştiren, değişime direnen, az sayıda çocuk veren, spor yaralanmaları ya da iş kazaları, zanaatkar, halkın kendisi. Karakter olarak; kontrol edilemeyen, kendi ailesine uzak, aldatan ve herşeyi gizleyen kişileri temsil eder. Sabit burçlar herzaman süreklilik ve kararlılık göstergesidir. Bu nedenle karşımıza çıkan konular bir süredir devam eden, artık kronikleşmiş konular olacaktır. Eğer güzel gelişmelerle karşılaşırsak da bunun gerisinde uzun zamandır devam eden bir hazırlık zamanı olacaktır. Elbette olayların birden ve aniden gelişmesini beklemiyoruz. Bu kavuşuma kare açı yapan bir Uranüs var. Bu açı beklenmedik ve ani gelişmeleri karşımıza getirebilir. Bu nedenle özellikle Ocak ve Şubat aylarında yaşanacak gelişmeleri iyi gözlemek gerekiyor. Ani yön değişimleri karşımıza çıkabilir. Satürn Uranüs arasındaki kare açıların* tetikleneceği zamanlarda karşımıza çıkan olasılıklar;

  • veri hırsızlığı dünya üzerinde ciddi sorunlara neden olabilir.

  • topraksız tarıma geçmek zorunda kalabiliriz

  • Küresel ısınmanın etkilerini ciddi bir şekilde yaşamaya başlayabiliriz

  • İklim, kuraklık ve kıtlık ana sorunumuz olabilir. Özellikle uranüs ile olan sert açılarında

  • finansal açıdan yeni bir sürecin ilk adımları atılabilir

  • kripto para piyasalarının regülasyonu sıkça konuşulabilir

  • Kova 'nın hümanist olduğu söylense de "dışlanmış" olan sembolojisi unutulmamalıdır. Toplum dışına itilenlerin yükselişine tanık olabiliriz

  • "insansız araçlar" karşımıza çıkacak bir diğer göstergedir

  • Endüstri 4.0 ve üretimde robotlaşma sürecinin bir sonucu olarak evrensel temel gelirin gündeme daha sık gelmesi olasıdır. Veya alternatif başla bir gelir sistemi karşımıza çıkabilir

  • Bu kavuşumun dünyada yeni bir lideri de gündeme taşıması olasıdır

  • Üniversiteler artık meslek edinme kurumu olmaktan çıkıp bilim adamı yetiştirmeye yönelebilir. Bu nedenle temel bilimlerin yükselişini görebiliriz

Uzun bir süredir toprak elementlerinde yaşanan kavuşum pratik ve uygulanabilir olan konuları karşımıza getirdi. Bu pragmatik süreçten sonra daha deneysel bir sürece geçiş yapıyoruz. Bu belki hepimizi yeni keşiflerin olduğu alana doğru yönlendirecek. Bilim adamları için önemli bir süreç olacak. Büyük bir testten geçecekleri bir zaman olabilir. Kova burcu ile temsil edilen yerler; Bavyera ‘nın batı ve güney kısımları, Bremen, Hamburg, Hırvatistan, Ingolstadt, Mantferrat, Pisaurum, Media, Muscovy, Piedmont, Tartary, Trent, Arabistan, Litvanya, Rusya, Salzburg, Kafkasya Burçlar için neler bekleriz? Koç Burçları İçin; Gelecek hedeflerinizi revize etmeye başlayın. Yeni bir vizyona ihtiyaç duyduğunuzu farkedebilirsiniz. Finansal konularda yaşanacak bir değişim sosyal çevrenizi de tamamen değiştirebilir. Boğa Burçları için; Kariyerinizde yeni bir sürece geçiş yapıyorsunuz. Artık çağın gerektirdiği modernleşmeye gönüllü ya da gönülsüz adapte olmak zorundasınız. Bu süreçte yenilenmeler sizin de kendinizi geliştirmenizi gerektiriyor. Teknoloji ile daha fazla haşır neşir olmak zorunda kalabilirsiniz. İkizler Burçları İçin; Yeni bir eğitim almaya başlayabilirsiniz. Bu eğitim için yoğun bir çalışma sürecine girmenize neden olabilir. 12.evinizde ilerleyen Uranüs ruh sağlığınıza özen göstermenizi gerektiriyor. Uykusuzluk çekebilirsiniz. Yengeç Burçları İçin; Sosyal çevrenizin değiştiği bir zamandasınız. Ortak gelirler konusunda yeni bir sürece geçiş yapabilirsiniz. Vergi, miras, yatırım, nafaka ya da sigorta gibi konularda yeni adımlar atabilirsiniz. Belki bu konuda teknolojik bazı yatırımlar gündeme gelebilir. Aslan Burçları İçin; Yeni bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Sizin için önemli bir ilişkinin ilk adımları da olabilir. Veya finansal bir ortaklık içine de girebilirsiniz. Kariyerinizde gerçekleşen önemli değişim 2018 yılı itibariyle başladı. Şimdi bu süreçte karşınıza çıkacak ilişki ya da ortaklıklar bu alanı zorlayabilir. Başak Burçları İçin; Ofisinizi ya da işinizi değiştirebilirsiniz. Yeni teknolojileri kullanabilirsiniz. Veya farklı bir ekiple çalışmaya başlayabilirsiniz. Belki iş için şehir değiştirmeniz gerekebilir. Veya yurtdışında çalışma için ilk adımları atabilirsiniz. Terazi Burçları İçin; Sizin için keyifli bir hobiye başlayabilirsiniz. Bunun için kaynak yaratmak ya da bir yatırımınızı bozdurmak durumunda kalabilirsiniz. Riskli yatırımlar ya da şans oyunları konusunda dikkatli olun. Eğer bir çocuğunuz varsa onun hayatı ile ilgili önemli ve uzun vadeli bir gelişme de gündeme gelebilir. Onun için bazı masraflar yapmanız gerekebilir.

Akrep Burçları İçin; Yeni bir yere yerleşmek veya taşınmak isteyebilirsiniz. Belki ani bir taşınma konusu da gündeme gelebilir. Bu sürecin uzun vadeli olduğu düşünülecek olursa belki bir ev almak ya da bir arazi yatırımı yapmak gündeme gelebilir.


Yay Burçları İçin; İş yolculuklarının daha da artacağı bir sürece geçiş yapabilirsiniz. Veya bir araç alımı da olasılıklar arasındadır. Bu süreçte işyerinizle ilgili bir değişim gündeme gelebilir. Veya iş arkadaşlarınızdan istifalar artabilir.

Oğlak Burçları İçin; Maddi konularda yeni bir kazanç için adım atabilirsiniz. Belki yeni teknolojilerden para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ya da uzaktan çalışma süreci sizin için kalıcı bir hal alabilir. Bu süreçte riskli yatırımlar ve şans oyunları konusunda dikkatli olun.


Kova Burçları İçin; Önemli bir sürece geçiş yapıyorsunuz. Bir yeniden yapılanmaya ihtiyacınız olduğu aşikar. Sorumluluklarınız artabilir. Bu yine de beraberinde bir destek de sunacaktır. Ani taşınmalar gündeme gelebilir. Evinizi satmak ya da başka bir yere taşınmak olasıdır.

Balık Burçları İçin; Yeni teknolojilere yabancı olabilirsiniz. Yine de bu süreçte belki yoğun bir şekilde online çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Farklı teknolojileri öğrenmek, yeni bir çevre edinmek ya da bazen ani yolculuklara çıkmak durumunda kalabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.

bottom of page