top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

2020 Burç Yorumları


2020 Yılı Burç Yorumları
2020 yılında tıpkı 2017 yılı gibi bol retroların olduğu bir sene. Bu yıl Mars ve Venüs de geri hareket edecek. Bu nedenle yılın ikinci çeyreği oldukça zorlayıcı. Bu yıl genel olarak burçlar bazında hangi tarihlerde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Koç Burçları: Yönetici gezegeniniz Mars 'ın geri hareket edeceği tarih sizler için önemli olacaktır. Üstelik bu geri hareket burcunuzda gerçekleşecek. Bu nedenle bu tarihlerde yeni girişimlere atılmamakta fayda var. Ayrıca başınızla ilgili kazalara karşı dikkatli olmanız faydalı olacaktır. Ekstrem sporlar bu sürede tavsiye edilmez. Belki eski bir projeye geri dönüş olasılıklar arasındadır. Sizin için yılın önemli tarihi: 10 Eylül 2020 – 14 Kasım 2020 – Mars Retro (28 Koç – 15 Koç)

Aynı zamanda eğer koç burcunun 20 derecelerinde göstergeleriniz varsa yine aşağıdaki tarihlerde soğukkanlı olmanız önemli olacaktır. 

12 Ocak 2020 – Satürn Pluto Kavuşum 22 Oğlak

13 Kasım 2020 - Satürn Pluto Kavuşum 23 Oğlak

Eğer sabit burçlarda göstergeleriniz yoksa sizler için en destekleyici tarih aralığı Nisan, Mayıs ve Haziran ayları olacaktır.


Boğa Burçları: Bu yıl yönetici gezegeniniz Venüs geri hareket edecek. Burcunuzda hareket eden Uranüs nedeniyle yaşamınız hareketlenmiş olabilir. Değişim sizi huzursuz edebilir. Bu süreç içinde özellikle Satürn 'ün Kova burcuna geçiş yaptığı tarih aralıklarında bu değişimden kaçınmak isteyebilirsiniz. Sizler için bu yıl Nisan, Mayıs ve Haziran ayları zor geçebilir. Aynı tarihlerde Venüs de geri harekette olacak. Bu nedenle kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. 13 Mayıs 2020 – 25 Haziran 2020 Venüs Retro (21 İkizler – 5 İkizler)

Bu yıl sizler için en destekleyici tarihler Venüs 'ün burcunuzda bulunacağı tarih aralığı olan Mart ayı olacaktır. Bu tarihi en verimli şekilde değerlendirmeye çalışın.


İkizler Burçları: 2015 / 2016 yıllarından sonra değişim tekrar kapınızda. Elbette değişim sizin için nefes almak gibi. Bu nedenle tutulmalar arzu ettiğiniz değişimi size sunabilir. Bu yıl dikkatli olmanız gereken tarih aralığı ise Venüs 'ün burcunuzda yapacağı geri hareket zamanı olacaktır.   Yaz aylarına denk gelen bu süreç içerisinde ilişkiler özellikle dikkat etmeniz gereken alan olacak. Elbette estetik konularda da dikkatli olmanız gerekiyor. 2020 yılında Merkür retroları daha çok su elementinde olacaklar. Bu nedenle bu tarihlerde özellikle duygusal konularda zorlanabilirsiniz. Görüldüğü gibi ikizler açısından bu yıl en çok ilişkiler ve duygusal konular öne çıkacak. Haziran ayından sonra başlayacak tutulmalar da bu konuda sizleri değişime itebilir. Sizler açısından en olumlu gelişme Satürn 'ün sizinle uyumlu bir burç olan Kova burcuna geçiş yapacağı zaman olacaktır. Böylece arzu ettiğiniz gelişmelerin kalıcı ve uzun soluklu olmasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle özellikle ilişkilerle ilgili önemli kararlar için en uygun tarih Mart sonu / Mayıs başı arasında olacaktır. 13 Mayıs 2020 – 25 Haziran 2020 Venüs Retro (21 İkizler – 5 İkizler) 5 Mayıs 2020'de ay düğümleri burcunuza geçerek iş birliklerini mümkün kılacaktır.


Yengeç Burçları: 2017 Aralık ayından beri oldukça zorlu bir süreç atlattınız. Şimdi bu kara bulutlar yavaş yavaş dağılıyor. Özellikle Mart ayından sonra biraz olsun rahatlıyorsunuz. Hem Satürn hem de tutulmaların etkisi azalmaya başlayacak. Bu süreçte elbette yaşamınızda önemli ve güzel gelişmeler de yaşamış olabilirsiniz. Yine de artan iş yükü ve sorumluluklar sizi yormuş olabilir. Şimdi bu zorlayıcı etkiyi geride bırakıyorsunuz. Merkür 'ün burcunuzca retro yapacağı tarih aralığına dikkat etmenizde fayda var. Merkür retrosu ile ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz. 18 Hazian 2020 – 12 Temmuz 2020 Merkür Retro (14 Yengeç – 5 Yengeç) Mars 'ın geri harekette olduğu süreçte sakarlıklara ve kazalara karşı da dikkatli olmanızda fayda var. Özellikle baş bölgesi, migren ve her tür kazaya karşı dikkatli olun. 10 Eylül 2020 – 14 Kasım 2020 – Mars Retro (28 Koç – 15 Koç)


Aslan Burçları: 2017 ve 2018 yılları sizler için değişim zamanıydı. Bu yıl tutulmalar Haziran 2020 tarihinden sonra tekrar yaşamınıza hareket getirecektir. Bu tutulmalar özellikle çocuklar ve aşk hayatınızla ilgili önemli adımlar atabilirsiniz. Eğer Aslan burcunun son derecelerinde göstergeleriniz varsa Şubat ayında gerçekleşecek Merkür retrosu bazı iletişim sorunlarına neden olabilir. Mart 2020 - Temmuz 2020 arasında Satürn transiti nedeniyle bazı kısıtlamalarla karşılaşabilirsiniz. Merkür 'ün Akrep burcunda retro yapacağı zamanlar da iletişime dikkat etmek faydalı olabilir. Özellikle maddi ortaklıklar için çok uygun bir zaman aralığı olmayabilir. 14 Ekim 2020 – 3 Kasım 2020 Merkür Retro (11 Akrep – 25 Terazi) Diğer süreçlerde çok daha şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. 5 Mayıs 2020 'den sonra özellikle iş birlikleri için daha olumlu bir süreç olduğunu söyleyebiliriz.


Başak Burçları: 2015/2016 yılları sizler için bir dönüm noktası olmuş olabilir. O tarihlerde edindiğiniz tecrübeler şimdi işinize çok yarayacak. Yönetici gezegeniniz Merkür 'ün geri hareketleri bu sene ağırlıklı olarak su elementlerinde olacak. Bu nedenle daha çok duygusal konularda hassasiyetler yaşamanız olasıdır. 17 Şubat 2020 – 10 Mart 2020 arasında ikili ilişkilerle ilgili konularda yanlış anlaşılmalar gündeme gelebilir. Aynı zamanda maddi konular da ön planda olacaktır. 18 Haziran - 12 Temmuz aralığında ise sosyal yaşamınızda ve arkadaşlık ilişkilerinizde bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz. 5 Haziran ve 30 Kasım tarihindeki tutulmalar ise iş nedeniyle taşınmalar gündeme gelebilir. Ev/iş aksında gerçekleşen tutulmalarda aile, anne ya da evinizle ilgili konularda bazı önemli adımlar atabilirsiniz.


Terazi Burçları: 2017 Aralık ayından beri bazı zorluklarla mücadele etmek durumunda kalmış olabilirsiniz. Belki ailenizle ilgili veya yeni bir yerleşimle ile ilgili önemli adımlar atmış olabilirsiniz. Şimdi yavaş yavaş bu sıkıntıları geride bırakıyorsunuz. Bu konularda artık yavaş yavaş olumlu gelişmeler gözlenecektir. Bu yıl gündeminizde eğitim, yolculuklar ve yayıncılık var. Bu konularda güzel gelişmeler kapınızda. Dikkat etmeniz gereken iki tarih aralığı olacak. 13 Mayıs ile 25 Haziran arasında özellikle kardeş ve kuzenlerinizle ilişkilerinizde yanlış anlaşılmalar olabilir. Bu süreci yazdıklarınızı revize etmek, yarım kalan bir eğitimi tamamlamak için kullanabilirsiniz. İlişkilerle ilgili önemli kararlar almak için çok uygun olmayacaktır. 10 Eylül - 14 Kasım tarihlerinde ise evlilik, ortaklık ya da davalarla ilgili gelişmeler gündeme gelebilir. Burada bazı gerilimler yaşanması olasıdır. Genel olarak sakin bir yapınız var, aynı sakinliği bu tarih aralığında da korumaya çalışın. Haklarınızı korumak için hukuksal bir sürece başvurmak isteseniz bile bu tarih aralığında adım atmak uygun olmayacaktır. Resmi bir adım atmak için bu sürecin bitmesini beklemek astrolojik olarak daha uygundur. 14 Ekim - 3 Kasım tarih aralığında ise kendinizi ifade etmekte güçlük çekebilirsiniz. Burada karşı tarafı dinlemek ve soru sormak önemli olacaktır. Özellikle mahremiyetinize dikkat etmeniz önemli.


Akrep Burçları: 2012-2014 yıllarında oldukça zor bir süreçten geçtiniz. Bu süreçte kazandığınız tecrübeleriniz bu yıl çok değerli olacak. Mart 2020 - Temmuz 2020 arasında benzer konular gündeminizde olacak. Bu süreçte o tarihlerde öğrendikleriniz size destek olacaktır. Bu yıl sizler için ikili ilişkiler önemli. Geçen yıl Mayıs 2019dan sonra evlilik ya da ortaklıklarla ilgili gelişmeler gündeme gelmişse, bu yıl yine aynı konular tekrar gündeminizi meşgul edecektir. En şanslı olduğunuz süreç Mart ayına kadar olan zaman aralığıdır. Bu süreci iyi değerlendirmeniz önemlidir. Yönetici gezegeniniz 10 Eylül - 14 Kasım tarihleri arasında geri harekette olacak. Bu zaman aralığında yeni bir personel veya hizmet almak çok iyi bir fikir olmayabilir. Yeni bir işe başlamak ya da ofisinizi değiştirmek de çok uygun olmayabilir. Sağlığınızla ilgili özellikle egzersiz yaparken meydana gelebilecek baş ve yüz bölgesi ile ilgili kazalara karşı dikkatli olmanızda fayda var. 14 Ekim - 3 Kasım tarih aralığında ise kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Burada karşı tarafın taleplerini öğrenmek önemli olacaktır.


Yay Burçları: 2016 - 2017 Yılları sizler açısından oldukça zorlu geçmiş olabilir. Bu tarih aralığında kafa karışıklıkları, yanılgılar ve hayal kırıklıkları yaşamış olabilirsiniz. Bu yıl ise kazandığınız bu tecrübeler sizler açısından önemli olacak. 5 Mayıs 2020 'den sonra hayatınızda bir arınma sürecine geçiş yapabilirsiniz. 2019 yılında değişim için bazı fırsatlarla karşılaşmış ancak değerlendirememiş olabilirsiniz. Şimdi ise hayat sizin adınıza bu değişimi gerçekleştirecek. Önemli kararlar vermeniz ve büyük adımlar atmanız gerekebilir. Bu yıl 13 Mayıs ile 25 Haziran arasında ikili ilişkilerde bazı yanlış anlaşılmalar gündeme gelebilir. Bu süreçte yeni bir birlikteliğe adım atmak çok iyi bir fikir olmayabilir. Mart ayından Mayıs ayına kadar olan süreç ise sizin açınızdan en şanslı zaman. Bu süreci iyi değerlendirin.


Oğlak Burçları: 2018 - 2019 yılları sanırım sizler için en zor senelerden biri olabilir. Artık bu zorlu süreci geride bırakıyoruz. Önünüzde Ocak ayında son bir dönemeç kaldı. Bundan sonrası çok daha olumlu devam edecektir. Temmuz ayında gerçekleşecek son bir ay tutulması ile bu süreci geride bırakıyorsunuz. Mart ayından itibaren üzerinizdeki yüklerin hafiflemeye başladığını görebilirsiniz. Özellikle Mart 2020 - Temmuz 2020 arasında son üç senedir yaşadıklarınızın yavaş yavaş geride kaldığını gözleyebilirsiniz. 18 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında ikili ilişkilerde yanlış anlamalara karşı dikkatli olun. 


Kova Burçları: 2019 Mayıs ayından sonra hayatınızda önemli değişiklikler başlamış olabilir. Ev ya da arazi satışları gündeme gelmiş olabilir. Bu konular eğer bir müddet durulmuşsa şimdi Ocak ayından sonra tekrar hareket kazanacaktır. Mart 2020 'den sonra üç yıllık yeni bir sürece geçiş yapıyorsunuz. Sorumluluklarınız artabilir. Özellikle teknoloji alanında çalışanlar için sorumlulukların ve kısıtlamaların arttığı bir zaman olacaktır. 2017 Mayıs - 2018 Kasım tarihleri arasında hayatınızda bu konularda bazı kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi benzer konularda bazı sorumluluklar almanız gerekecektir. Benzer bir süreci 2013-2014 yıllarında yaşamış olabilirsiniz. Bu zaman aralığında kendinizi baskılanmış ve kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Sizler açısından özgürlüğünüz ve sosyal çevreniz çok önemli. Şimdi bu konularda bazı kısıtlamalar gündeme gelebilir. 17 Şubat - 10 Mart tarihlerinde Merkür burcunuzda geri hareket edecek, bu retrodan etkilenmeniz olasıdır. Bu süreçte teknolojik konularda bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Temmuz - Ekim arası ise sizler açısından daha olumlu bir süreç. Bu zaman aralığını iyi değerlendirin.

Balık Burçları: 2016 yılı sizler için oldukça zor bir yıl olabilir. O tarihlerde yaşadığınız hayal kırıkları size önemli tecrübeler kattı. Bu tecrübeleri bu yıl iyi anımsamaya çalışın. Mayıs 2020 'den sonra hayatınızla ilgili önemli kararlar vermeniz gerekebilir. Özellikle aileniz, yaşadığınız ev ve hedefleriniz arasında çelişkide kalabilirsiniz. 5 Haziran sonrasındaki tutulma ile birlikte önemli adımlar atabilirsiniz. Bu süreçte ailenize zaman ayırmanız, evinize öncelik vermeniz çok daha faydalı olabilir. 17 Şubat - 10 Mart tarihleri arasında kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Bu tarih aralığında biraz geri çekilmek daha doğru olabilir. Sizler için en olumlu tarih aralığı Mart - Mayıs arasıdır. 13 Mayıs - 25 Haziran arasında ailenizle ilişkilerde bazı yanlış anlamalar olabilir. Bu tarih aralığında evinize dekorasyon yapmanızı da önermeyiz. Böyle işlemler için 25 Haziran sonrasını beklemek daha uygundur. 


2020 yılı sizin için nasıl geçecek merak ediyorsanız buradan yıllık analiz alabilirsiniz.


Her ay üyelere kişiye özel yazılı bir aylık analiz iletilir. Bu analizi üyelik harici de buradan satın alabilirsiniz. Tüm üyelik paketlerini buradan inceleyebilirsiniz.


Eğer tutulmaların etkilerini öğrenmek istiyorsanız buradan kayıt yaptırarak Aralık ayına ait seminer kaydını da talep edebilirsiniz. Tüm etkinlikleri ve online seminerleri buradan inceleyebilirsiniz.


Doğum haritanızdaki Retro gezegenlerin hayatınıza etkisini öğrenmek için online seminere kayıt yaptırabilirsiniz.


bottom of page