top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

30 Aralık 2020 Yengeç Burcunda Dolunay ve Alhena Sabit Yıldızı

Yengeç burcu dolunayları ev, aile, yerleşimle ilgili konularda karar vermek için önemli zamanlardır. Annelik, kadınlar, vatan da bu sembolojiye dahildir. Emlak sektörü, pansiyonlar, küçük işletmeler, aile şirketleri, eve ait her konu ve sektör, yeme-içme de Yengeç burcu ile temsil edilir. Bu alanlarda önemli gelişmelere hazır olalım. Özellikle sektörün kendini revize etmesi, dijital dönüşüm bu iki hafta gündemi epeyce meşgul edecek.


Bu dolunay, bir önceki yay burcunda gerçekleşen Güneş Tutulmasının dolunayı. Geçtiğimiz dolunay eğitim, yayıncılık, uluslararası konular, davalar ve yolculuklarla ilgili önemli başlangıçları gündeme taşıdı. Güney düğüm tarafında olduğu için burada ya geçmişle ilgili konular karşımıza çıktı ya da bize yeni bir kapının açılması için bazı alanları yaşamımızdan çıkarmamız gerekti. Bu dolunay da değişimi desteklediği için güzel sürprizler bekleyebiliriz. Ancak ilişki ve ortaklıklar açısından dikkatli olmak gerekiyor.

Geçtiğimiz tutulma eril figürler açısından oldukça zorlayıcı bir tutulmaydı. Karşımıza yayın evlerinden ihraç edilen yazarlar çıktı. Şimdi bu dolunay zamanında Güney Düğüm tarafında Venüs 'ü görüyoruz. Venüs genç kadınları, sanatı ve sanatçıları, diplomasiyi ve ilişkileri temsil eder. Yay burcunda olması nedeniyle etnik kültürler, uluslarası konular, turizm, elçilikler, ortaklıklar ve anlaşmalar gündemde olacaktır. Temsil ettiği konularda zorlayıcı etkiler karşımıza çıkabilir. Skandallar ya da suistimaller gündeme gelebilir. İlişkiler konusunda aldanma, aldatma ve yanılgılar olasıdır. Bu dolunay zamanında en riskli konu ilişkiler arenası olacaktır. Değişimden yana bir dolunay olması nedeniyle ayrılıklar gündeme gelebilir.



Küresel anlamda her ülkenin kendi halkını korumak adına özellikle uluslararası yolculuklara kısıtlamalar getirmesi olasıdır. Bazı başvurular reddedilebilir. Sınavlar ya da okullarla ilgili konularda iptaller olasıdır. Bir sözleşmenin feshi ya da bir anlaşmanın iptali mümkündür. Brexit burada önemli gündem maddelerinden birisi olacaktır. Özellikle balıkçılarla ilgili gerilim bu dolunay zamanında pik yapabilir. Ortayolu bulmak için ciddi ödünler vermek durumunda kalınabilir. Bu süreçte sahte para, uluslarası dolandırıcılıklar, finansal konuda belirsizlikler de gündeme gelebilir.

Bu dolunaya Alhena sabit yıldızı eşlik ediyor. İkizler takım yıldızındadır. Venüs Jupiter doğasındadır. Sanatsal yetenek verir ki Tom Waits 'in ay 'ı Alhena ile kavuşur. Aynı ay Uranüs ile de kavuşum yaptığı için deneysel tarzı buradan gelir. Bu derecede gerçekleşen tutulmalar da Waits için hep yeni kapıları aralamış. Alhena için verilen bir diğer ifade ise ayak yaralanmaları. Ancak burada şuna dikkat çekmek gerek, Normal şartlarda marsiyen bir yıldız değil. Bu belki riskli bir mars açısı aldığı zaman ortaya çıkabilecek bir etki olarak yorumlanabilir. Ya da bu derecede bir Mars yer alıyorsa doğum haritanızda, dikkatli olmak faydalı olabilir. Normal şartlarda iyicil bir yıldız olarak daha çok karşılaşıyoruz. Bir diğer anlamı ise ruhsallığa yöneliktir. Bu da daha çok Jupiter doğasında olması nedeniyle ifade edilmiştir.


Türkiye 'nin yükseleni üzerinde gerçekleştiği için önemli bir dolunay. Halkın genel durumu ile ilgili bazı önemli konular gün yüzüne çıkabilir. Bu dolunayda özellikle gizli saklı yapılan bazı anlaşmaları, gizli düşmanlıkları veya bazı sırları ortaya çıkarabilir.

Sonuç olarak bu dolunay bizi bir değişime çağırıyor. Yeni kapılar aralamak elimizde. Belki ruhsal konularda önemli bir farkındalık da yaşayabilirsiniz. İlişkilerinizde ise olabildiğince açık ve dürüst olmaya çalışın. Karşı tarafın sizi yanlış anlaması da çok olası. Reddedilen bir başvuru ya da biten bir sözleşme olursa bunun sizi bir değişime çağırdığının farkında olun. Eğer bakış açınızı değiştirmeyi başarabilirseniz yeni çözüm fırsatlarını yakalayabilirsiniz.


Üye seminerinin ilk bölümünü izleyebilirisiniz. Yeniay/dolunayların doğum haritanıza etkilerini merak ediyorsanız üye olabilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;





bottom of page