top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Sabit Yıldızlar Serisi _ Genel Karakterler ve Regulus

Sabit yıldızların örnek haritalar ve olaylar üzerinden etkisini inceleyeceğimiz bir seriye başlıyoruz. Bu seride sabit yıldızların vaatlerini nasıl gerçekleştirdiği, yaşamda karşımıza somut olarak nasıl çıktığını inceleyeceğiz. Sabit yıldılar üzerine "reçete bilgi" olarak bir çok kaynak bulunmaktadır. Bu çalışmada daha çok pratik kullanımda bu bilgiyi nasıl işlevsel kullanabileceğimizi öğreneceğiz.


Sabit yıldızların doğalarını anlamak için gezegenler referans gösterilmiştir. Örneğin Antares Mars Jupiter doğasında bir sabit yıldızdır. Mars ve Jüpiter 'in doğasını anladığımızda bu sabit yıldızın sunabilecekleri hakkında bilgimiz olur. Bu noktada karşımıza çıkan semboller nekadar gezegenlerin sembollerini anımsatsa da kimi zaman birlikte harmanlanmış başka bir sembol de karşımıza çıkabilir. Bu nedenle örneklerle bu bilgileri irdelemek oldukça önemlidir.

Öncelikle aşağıda sabit yıldızların doğasını açıklamak için kullanılan tanımlar verilmiştir. Bu seride her sabit yıldız için hangi doğada olduğu verilecektir. Bu nedenle burada yazılı olan bilgiler her zaman ihtiyaç duyacağımız standart bir bilgidir.

Satürn: utanç, iflas, yoksulluk, sorun, ticarette kayıp, aldatılma, yükseliş ve ardından düşüş, 


Jüpiter: terfi, ticarette başarı, onur, tanınma, refah, bir göreve atanma

Mars: cesaret, sağlık, güç, ustalık, cömertlik, komutanlık, savaşta başarı, aptallık veya gururla gelen yıkım, özellikle yüzde yaralanma, kesik ve ağrılar, ateş, kazalar. Mars karakterinde bir iş hayatında başarı verebilir.

Venüs:  mutluluk, hediye ve şans, iyi bir evlilik, mirastan pay alma, kadınlardan gelen destek, Venüs doğasındaki işlerde başarı

Merkür: zeka ve iyi bir eğitim, işte başarı, entelektüel konularda başarı


Bu tanımların her zaman esneklik gerektirdiğini unutmayalım. Örneğin kraliyet yıldızlarından olan Regulus sabit yıldızı ile kavuşan bir yükselen burç örneğini inceleyelim.



Robbie Willams Take That grubundan ayrılıp tek başına solo albüm yapmaya karar verdiğinde zor bir geçiş süreci yaşıyor.  1997 'de istediği çıkışı yakalayamıyor. Eylül 1998 'de Millennium İngiltere 'de liste başı olan ilk solo parçası oluyor.


22 Ağustos 1998 yılında 28°47' Aslan burcunda gerçekleşen Güneş Tutulması, yükselen burcunun üzerinde gerçekleşti. Bu, arzu ettiği çıkışı yakalamasına yardım etti. Elbette doğum haritasında var olan Güneş Jupiter kavuşumu ona tanınma şansını zaten getiriyordu. Aynı sene şarkının dahil olduğu albüm 26 Ekim 1998 'de yayınlandı. Başka bir şarkıda yaşanan telif hakkı sorunu nedeniyle hukuki bir süreç yaşadı. Albümün çıkış zamanında transit Satürn, Regulus ile kavuşan yükselenine bir üçgen açı yaptı. Karşı taraf davayı kolaylıkla kazandı. Satürn, hiç de rahat etmediği Koç burcundaydı.


Bir sonraki makalede birden fazla harita üzerinde sabit yıldızların nasıl çalıştıklarını irdeleyeceğiz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;




bottom of page