top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Balık Burcunda Dolunay ve Sabit Yıldız Situla

Balık burcundaki dolunay iyi yönetildiğinde değişimi destekleyen bir dolunay. Bu nedenle Aslan burcundaki yeniay zamanından beri neleri başlattığınız büyük önem taşıyor. Balık burcu zodyaktaki son burçtur. Bu nedenle ruhsallık, arınma, vazgeçme, fedakarlık ve gönüllülük gibi bir üst oktav temaları içinde barındırır. Zodyak Balıktan sonra tekrar Koç burcu ile yeni bir başlangıç yapar. Hayatlarımızda da kapanış ve başlangıç evreleri vardır. Bu kapanışlar her zaman yıpratıcı olmak zorunda değildir. Ancak yine de bir arınma seramonisini içinde barındırır.



Bu dolunayda Aquarius takım yıldızı karşımıza çıkıyor. Bu takım yıldızı mitolojide Ganymedes ile bağdaştırılmıştır. Ganymedes, ölümlülerin en güzeli olarak geçer. Zeus tarafından kaçırılmış ve Hebe 'nin görevine getirilmiştir. Krallara içkisini sunan Hebe, Zeus (Jupiter) ve Hera (Juno) 'nun kızıdır. Görevini Ganymedes 'e devreder. Tanrı oldukan sonra ise Herakles (Herkül) ile evlenir.

Bu hikayede karşımıza çıkan semboloji bir görev devir teslimini getirir. Ptolemy takım yıldızdaki su akışında olan sabit yıldızlar için Jupiter etkisinden bahsetse de daha çok Merkür ve Satürn etkisini gözlüyoruz. Situla ise kasenin olduğu alanda yer almakta. Bu da dikkatimizi akan sudan çok kaseye, yani sınırlara çekmekte.

Dolunay 27.Menzilde yer alıyor. Ay burada olduğunda tedavi için iyi ama diğer herşey için kötü olarak tanımlanmakta. Ancak genel anlamlarında yine de kariyer ve alışverişler için de iyi olduğu yazılıyor. Burada elbette denizden gelebilecek riskler dikkate alınmalıdır. Bu menzil için ayrıca sınır savaşları risklerinden de bahsedilmektedir.

Ticaret için iyi olsa da borç alıp vermek için uygun olmadığı belirtilir. Bunu bir kredi alımı olarak da düşünebilirsiniz. Genel olarak birinin kazancı başkasının kaybı olacaktır. Personel almak için de çok uygun bir zaman değildir.


Ayrıca yeni bir projeye başlamak için de çok uygun olmadığı belirtilir. Burada Balığın bir geçiş fazı olduğu unutulmamalı. Bu eski defteri kapatıp yeniye hazırlanmak için uygundur. Yeni adımı atmak içinse önümüzdeki yeniay fazını beklemek çok daha uygundur.

Dolunaya Uranüs 'ün yapacağı uyumlu açı da değişimi destekliyor. Astrolojinin de bu dolunay zamanında gündemde olmasını bekleriz. Yenilikler, teknolojik konularda gerçekleşecek revizyonlar, güncellemeler, teknoloji alanında yaşanacak görev devir teslimleri, el değiştirmeler de çok ses getirecektir.

Dolunay yine de kötücüllerin orta noktasında yer alıyor. Bu her anlamda gerilimin ve rekabetin artmasına, sürtüşmelere, Covid-19 nedeniyle kayıplarda artışlara da yol açabilir. Ancak dolunayın bulunduğu derecenin bir yandan da tedavileri desteklediğini anımsayalım. Bu nedenle tedavi konusunda bir yenilik de duyurulabilir.

31 Ağustos Pazartesi, üyelerle birlikte bireysel haritalara etkisini inceleyeceğiz. Haritanızda bu dolunayı en faydalı şekilde nasıl kullanabilirsiniz, karşınıza nasıl potansiyeller çıkabilir, bunları inceleyeceğiz. Aramıza katılmak için astrokronos.com/uyelik sayfasını inceleyebilirsiniz.

27.Menzil: al-Farg al-mu’ahhar 4°17’ Balık ile 17°8’Balık

Uygun: Kariyer ve alışveriş için iyi. Tedavi için uygun. Tarım için iyi.

Uygun Değil: İnşaat, deniz yolculukları için iyi değil. Yeni bir projeye başlamak uygun değil. (Ay Menzilleri hakkında daha fazlası için bu yazıyı inceleyebilirsiniz.)


Bunlar da ilginizi çekebilir;




bottom of page