top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Kraliyet Yıldızları ve Ruhsal Sınavlar

Astrolojide kraliyet yıldızı olarak tanımlanan dört yıldız vardır. Bunlar aynı zamanda eski İran metinlerinde gökyüzünün dört bekçisi olarak geçer; doğunun bekçisi Aldebaran, batının bekçisi Antares, kuzeyin bekçisi Regulus, güneyin bekçisi Fomalhaut

Her bir yıldız için iyicil ve kötücül özellikler atfedilmiştir. Kişilere hızlı ve güçlü gelişmeler vaad eder. Bu aslında kişiye tanınan bir lütuftur. Bu verilmiş hediyeyi erdemli bir şekilde değerlendiremezse ardından sert bir düşüş yaşar. Bulunduğu mevkiden düşer ve gelen hediyelerin kötü yanları gözlenmeye başlar.

Bu bir erdem sınavıdır. Doğru adımlar size büyük başarılar getirebilir. Doğru adım aslında yıldızın size hediye ettiği erdem için bir aracı olduğunuzu unutmamaktan geçiyor. Burada egonuz devreye girer ve hediyeyi sadece kendi yaşamınız için kullanırsanız sınavdan kalmanız olasıdır.

Bunu her bir yıldız için inceleyelim;

Aldebaran; Boğa 'nın Gözü olarak geçer. İletişim ve sözleriyle insanları etkileyebilme kabiliyetine sahip olmakla ilgilidir. Zeka, popülerlik ve zenginlik vaadeder. Kişiyi dürüstlük ve yolundan ödün vermekle sınar. Mussolini örnek verilir genelde bu sınav için. Uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra tehtidle iktidara gelmeyi başarmış birisidir. Ancak sonunda öldürülmüş ve cesedi meydanda sergilenmiştir. Oprah Winfrey ise bu göstergeyi sağlıklı kullanabilmiş kişilerden birisi. Sözlerinin gücünü başkalarına da faydalı olacak şekilde kullanarak büyük bir başarı kazanmıştır.

Antares; Akrebin Kalbi olarak geçer. Cesaret ve hızlı harekete geçme kabiliyeti verir. Askeri başarı vadeder. Kişiyi gözü karalık, şiddet ve acelecilikle sınar. Verdiği cesaret yıkıcı kullanılıyorsa kişiyi şiddetli bir son bekliyordur. Saddam Hüseyin kötücül çalışmış bir örneğidir. James Dean ise hızlı bir başarı kazansa da yaşama aynı hızda veda etmek durumunda kalmıştır. Nick Cave 'in saturn ile kavuşan antares onun karanlık müzik tarzını yansıtarak sanatla bu enerjiyi dışa vurmasını sağlamıştır.



Fomalhaut; Balığın Ağzı olarak geçer. Ruhsal yetenekler verir. Ancak kişiyi saflık ve artniyet ile sınar. Sahte gurularda ve ruhsal yetenekler materyalist amaçlar için kullanıldığında yıkım getirir. Jim Bakker kötücül çalışan bir örneği. Televizyonda karısıyla birlikte dini bir program yapıp müridlerinden, haftada bir milyon dolar istediler. Sonunda kendi ozel hesaplarına 150 milyon dolar aktardılar. Metresinin şikâyeti ile gerçek ortaya çıkıyor. Vergi kaçırma ve dolandırıcılık suçuyla 45 yıl ceza almıştır.

Ve son olarak Regulus; Aslanın Kalbi olarak geçer. Kişiye yonetim kabilyeti verir. Ödül olarak şöhret vadeder. Ancak bu yöneticilik yeteneklerini başkalarına faydalı olmak için mi yoksa kendi egosuna hizmet için mi kullandığı önemlidir. Kibir, düşüş getirir. Bill Clinton güneşi Regulus ile tam kavuşmaz. Ancak Monica 'nın Venüs 'ü tam kavuşum yapmaktadır ve Bill Clinton 'ın Güneşini tetikler. Şöhret gelir ama iyicil çalışmaz, sunulan fırsat suistimal edilmiştir.

Eğer burada yıldızların size sundukları hediyeleri kendi ruhsal yanınızı güçlendirerek kullanırsanız başarı güçlü bir şekilde gelecektir. Ancak sınavların da bir o kadar zorlu olduğunu unutmayın.

Bu yıldızları açı yaptıkları göstergelerle birlikte değerlendiririz. Genelde bir derecelik bir orb kullanılır.

Haritanızda sabit yıldız etkilerini merak ediyorsanız detaylı doğum haritası analizi talep edebilirsiniz.


Bunlar da ilginizi çekebilir;



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


bottom of page