top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Aslan Burcunda Merkür Retrosu

Merkür retrosu hakkında artık çoğu kişi farkındalık kazandı. Veriler yedekleniyor, emailler kontrol ediliyor.

Retro hareket aslında 3 fazdan oluşur. Gezegen önce geri gitmek için yavaşlar. Bu süreçte aslında geri hareketin konusu için ilk sinyalleri verir. Ardından geri gitmek için durur. Durduğu anı en riskli zaman olarak görürüz. Bu ilk fazdır. Algılarımız çok doğru çalışmaz. Yanlış anlamaya açığızdır. Bu ilk fazdır, bir hastalığın ilk başlangıç aşaması gibi düşünülür.

Ikıncı faz ise artık gezegenin geri gittiği zamandır. Bu safhada merkür için konuşacak olursak eğer iletişim bozulur. Herkes birbirini yanlış anlamaya meyillidir. Kargolar hatalı gider, yanlış siparişler alınır, mesajlar sevgiliye gönderilmek istenirken yanlışlıkla müdüre gider, en yakın dostunuz sizi yanlış anlar ve herşey arapsaçına döner. Bu tam anlamıyla iplerin dolaştığı ve çözmeye çalıştıkça daha da karışan bir yumak gibidir. Hastalığın ağırlaştığı bir zamandır. Ikıncı kez yavaşlar ve ileri gitmek üzere durur. Bu ikinci duruş anı artık en dip noktadır.

Ileri gitmeye başlayan gezegen ipin çözülmeye başladığı, hastanın iyileştiği bir süreçtir. Bu noktadan sonra artik önümüzde geri hareket zamanı neyi yanlış yaptığımızı keşfeder ve bir çözüm yolu buluruz.

6 Temmuz 15 Ağustos arasına yayılan bu süreç en çok sabit burçların ilk derecelerinde gostergeleri olanları etkileyecektir. Uzun zamandır sıkışmış bazı konular bir anda patlak verebilir.

Mars ve Uranüs ile zorlu açıları olan bu retro; fazla riskli kararlar almak, inatçılık ve ayrılık kararları açısından risk içermekte.

Maceraya atlamakla güvenli ve bildik alanda kalmak arasında çatışmalar yaşayabilirsiniz. Aslan kendisini olduğu gibi gösterme cesareti ile ilgilidir.

Eski aşk öyküleri de bu süreçte patlak verebilir. Aslan burcu yaratıcılıkla ilgili olduğu için bir türlü sahneye koyamadığınız ürünlerin tozunu almak için kullanabilirsiniz. Bunları tekrar işlemek ve günyüzüne çıkarmak için uygun zaman olabilir. Özellikle ateş elementinin ilk dereceleri ve su elementinin son derecesinde göstergeleri olanlar için verimli bir retro olabilir. Beklenmedik sürprizler sizi harekete geçirebilir. Son kararı vermek için tüm bilgilerin ortaya çıkmasına zaman tanıyın.

Bu retroya Mars eşlik ettiği icin ve Aslan Burcunda olması nedeniyle kalp rahatsızlığı olanların kendilerini yormamaya özen göstermeleri gerek. Özellikle 29 Temmuz riskli tarihlerden birisi.

Önemli Konular; Liderler, yöneticiler, sahne sanatları, önemli sanat merkezleri, tiyatrolar, sanatçılar çocuklar, oyun parkları, gençler, sağlık anlamında kalp

Önemli Tarihler; Geri hareket yengeç burcunda yavaşlayarak başladı. Aslan burcunun ilk derecelerinde duracak. Uranüs ile bir kare yapmadan geri gidecek. 6 Temmuzda durup 8 Temmuzda geri gidecek. 9 Temmuzda ise Mars ile kavuşacak. Bu gün özellikle kavgalara, yangınlara, yanıklara, ateş ve kazalara dikkat edin.11 Temmuz ise diğer bir riski tarih. Birikmiş öfke patlamaları hasara neden olabilir. 19 Temmuz merkür yengeç burcuna geçecek. Duygusal ve ailevi konular daha çok öne . 21 Temmuz ise önemli kişilerle bir araya gelmenizi sağlayabilir. 29 Temmuz en zorlu günlerden birisi. 31 Temmuz ise kendinizi çözümsüz ya da sıkışmış hissedebilirsiniz. 15 ağustos ise retronun geride kaldığı bir tarih.


Üyeler arasına katılarak her zaman bu soruları iletebilirsiniz. Kronos takvim sorularınızla güçleniyor.

Kronos üyelik sistemi için sayfayı ziyaret edebilirsiniz.


Bu yazılar da ilginizi çekebilir;

Haritanızı daha yakından tanımak için Kendim İçin Astroloji Eğitimi alabilirsiniz. Profesyonel astroloji eğitimi almak için Geleneksel Astroloji Eğitimine başlayabilirsiniz.


Eğer sizi nasıl etkileyeceğini merak ediyorsanız Yıllık Transit Analizi talep edebilirsiniz.


Güncel kampanyaları buradan takip edebilirsiniz.




Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.




bottom of page