top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Basit Rektifikasyon ve Yükselen Burcu Belirlemek Bölüm 2 - Ev Yerleşimi

Göstergelerin bulundukları ev yerleşimleri her anlamda doğum haritasını fazlasıyla etkilemektedir. Bu noktada astroloji öğrencisinin en çok kafasını karıştıran konulardan bir tanesi de ev sistemleri oluyor. Özellikle "whole sign" yani tüm burç ev sistemi ile placidus ev sistemi arasında kararsızlık gözleniyor. Bu noktada aslında ev sistemlerine ilk etapta çok da hakim olmayan astroloji öğrencilerine Whole Sign (WS) ev sistemini öneriyorum. Bunu önermemdeki temel nedenlerden birisi kıstırılmış ev oluşmamasıdır. Ev giriş derecelerinin çok sınırlarda yer alması, göstergelerin ev sonlarına doğru ilerlediği durumlar sıklıkla öğrenciyi tereddütte bırakıyor. Bu noktada WS daha sade bir dile sahip. Kendi açımdan iki ev sistemini de birlikte kullandığımı söyleyebilirim.


Yükselen Burç Hesaplama için rektifikasyon işlemi yapmak zorunda kaldığımızda ilk olarak kişinin fiziksel özelliklerini gözönünde bulunduruyoruz. Çünkü yükselen derecesi bize kişinin bedensel görünümü hakkında ana fikri veriyor. Ancak yine de sadece bunu belirlemek yeterli olmaz. Haritanın diğer evlerinde ne olduğu da kişinin yaşamı hakkında bize doğru bilgiyi vermelidir.



Evlerde yer alan göstergelerin reçete tanımlarına  bir çok kaynak kitaptan ulaşabilirsiniz. Mars 'ın 2.evde yerleşiminin, Venüs 'ün 3.evde olmasının teknik yorumlarını size verecektir. İlk etapta bunlardan yola çıkarak kontrol etmek elbette destekleyicidir. Evlerin yöneticilerinin hangi eve gittiğini de inceleyebilirsiniz. Ancak özellikle yeni başlayanlarda bu bir süre sonra kafa karıştırabiliyor. Örneğin 2.evin yöneticisinin 5.eve gitmesi için bir çok kaynakta sanatsal konulardan para kazanmak veya parasını eğlenceye harcamak gibi temel tanımlar görebilirsiniz. Bu herzaman kişinin yaptıklarının tam karşılığı olmayabilir. Özellikle 5.evde yer alan gösterge başka göstergelerle kavuşumda ya da önemli açı kalıplarına eşlik ediyorsa. Böyle durumlarda biraz daha teknik bir noktadan bakmak, göstergenin yerini belirlemekte çok daha etkili olacaktır. Geleneksel Astroloji derslerinde de Evler konusunu bu şekilde işliyoruz.

Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Öncelikli olarak hayatınızda önemli yere sahip bir yaşam alanını belirleyin. Örneğin kariyer ya da finansal konular olabilir. Bu yaşamınızda çok vurgulanan, güçlü veya erken yaşta başarı kazandığınız bir konu olabilir. Örneğin para sizin yaşamınızda hiç sorun yaratmamış olabilir. Ya da mesleğe herkesten önce atılmış olabilirsiniz. Bu evin göstergesinin 1/4/7/10. evlerde olmalarını bekleriz. Şimdi iki örnekle bu yöntemi inceleyelim;

Daha fazlasını okumak ister misiniz?

Bu özel yazıyı okumaya devam etmek için astrokronos.com sitesine abone olun.

bottom of page