top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

12.Ev Konuları ve Gezegenler 12.Evde

Onikinci Ev: Ruhsallık

Astrolojide Onikinci ev, haritadaki son evdir. Burayı kör nokta olarak düşünebilirsiniz. Buradaki etkiyi görmekte zorlanırız. Kendimizi baltaladığımız yerdir. Bu ev iyi çalıştırıldığında kişi ruhsal olarak daha dingin bir yaşam dinamiği yakalayabilir. Aksi durumda korkular ve endişeler olarak karşımıza çıkar. Bu ev çok yoğunsa meditasyon gibi ruhsal dinamiklerden fayda sağlayabilirsiniz. Sağlıklı çalışmadığında dedikodular, gizli saklı konular, yersiz endişeler kişinin yaşam performansını etkileyebilir.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.



Güneş 12.Evde

Kişi arka planda kalmayı tercih eder, çok fazla öne çıkmak ve dikkat çekmek taraftarı değildir. Gizemleri, sırları sever. Doğaüstü konuları anlamakta başarılıdır. Gizli düşmanlara karşı dikkatli olmalıdır. Gönüllü faaliyetler kişinin yaşamında olumlu bir etki yaratabilir. Kendisinden çok başkalarını düşünmeye meyillidir. Hastane/Hapishane gibi herkesin rahatlıkla giriş çıkış yapamadığı kapalı ortamlarda çalışabilir. Kendi kendini sabote edebilir.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.

Ay 12.Evde

Nedeni belirsiz endişe ve kuruntular kişinin kendisine olan güvenini baltalar. Çekingendir ve özel yaşamı çok önemlidir. Duygularını ihmal etmeye ve farkında olsa dahi gizlemeye meyillidir. Kadınlar kişinin gizli düşmanı konumunda olabilir. Anne ile ilişkiler erken yaşlardan itibaren duygusal anlamda yıpratıcı olabilir. Kişi yalnızlık ihtiyacı duyabilir. Kişi gizli ya da platonik ilişkilere çekilebilir. Ay'ın zarar gördüğü durumlarda kişi kalabalıklarda olmak istemeyebilir. Kapalı alanlardan korkabilir. Erkek haritasında bu görünüm kadınlarla problemleri gösterirken kadınlarda uzun süreli bir ilişkiyi yürütmede zorlanmalar olarak görülebilir.


Merkür 12.Evde

Gizemli, spiritüel ve henüz çözülmemiş konuları öğrenmeye meraklıdır. Kendi fikirlerini başkalarından gizleyebilir. Fikirlerine değer verilmesinden çekinmek ya da karşı çıkılması riski nedeniyle aklındakileri başkalarına açıklamayabilir. İçgözlemleri ve hayalleri güçlüdür. Sık sık inzivaya çekilip derin düşüncelere dalabilir. Yaratıcı yönü güçlüdür. Yazarlarda sık görülür. Sezgileri çok güçlüdür. Sembol okur. Dedikodulara karşı temkinli olmalıdır. Gizli plan ve hedeflere meraklıdır. Dışarıdan danışmanlık ya da tavsiye alma ihtiyacı duyabilir.


Venüs 12.Evde

Sevgisini belli etme konusunda tutucu olabilir, ilk hareketi karşıdan bekler. İnsanları sevebilmesi, arkadaşlık edebilmesi için güvenmesi gerekir. Sevdiği insanlara karşı çok vericidir. Sessizliğe ve yalnızlığa ihtiyaç duyabilir. Gizli ilişkiler ve platonik aşklar sözkonusu olabilir. Skandallara karşı dikkatli olmalıdır.


Mars 12.Evde

Kişi yenileceğini düşündüğü ve çabaların nafile olduğunu inandığı zamanlarda kendisini sürekli yorgun hissedebilir. Kişinin erken yaşlardan itibaren cesaretlendirilmesi gerekebilir. Kendine güvenmeyi ve kendisini kötü hissetmesine neden olan koşulları/kişileri gözardı edebilmeyi öğrenmesi gerekebilir. Açık bir mücadele ve savaşa meyilli olmadığı için işlerini gizli kapaklı halletmeye çalışır. Özgüveni güçlendikçe bu koşullardan sıyrılabilir. Gereksiz endişe ve korkulara sahip olabilir. Sahne arkasında kalabileceği işlerde ve özellikle tek başına yapabildiği çalışmalarda daha verimli olabilir.



Mini Danışmanlık alarak hem doğum haritanız hem de gelecekle ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.


Jupiter 12.Evde

Kişi daha çok hayır kurumlarında, gönüllü çalışmalarda yer aldığında kendisini iyi hisseder. Buralarda kendisini geliştirmesi mümkündür. Hastane gibi kapalı alanlarda ya da gönüllü kuruluşlarda çalışabilir.



Satürn 12.Evde

Gereksiz korku ve endişeleri yüzünden kendisini balyalama riski vardır. Kendisine güvenmeyi ve sağlıklı bir cesaret duygusu geliştirmeyi öğrenmesi gerekir. Gizli düşmanlara dair korkuları nedeniyle samimiyet kurmakta zorlanabilir.


Uranüs 12.Evde

Kendi özgün yanınızı keşfetmekte zorlanabilirsiniz. Nedenini bilemediğiniz bir kaçıp gitme isteğiniz olabilir. Kimi zaman şaşırtıcı rüyalar görebilirsiniz. Meditasyon ve tek başınıza kaldığınız dingin zamanlar belki de kendinizi en özgür hissettiğiniz zamanlar olabilir. Böyle zamanlarda başkalarından farklı olan özelliklerinizi keşfedebilirsiniz. Eğer kapalı alanlarda çalışmak zorunda kaldığınız bir işiniz varsa bunun bilgisayar başında ya da teknoloji ile iç içe olması muhtemeldir.



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


Neptün 12.Evde

İnsanlara güvenmeden önce onları tanımak için zaman harcaması gerekir. Tanımadığı kişilere karşı gösterdiği merhamet suistimal edilebilir. Meditasyon gibi kendi başına kalabileceği ruhsal disiplinlerden fayda sağlayabilir.


Pluto 12.Evde

Kişi aşırı sezgisel olabilir ancak bu yeteneğinin farkında olmayabilir. Yaşamında derin dönüşümler yaşayabilir. İnzivalarından köklü dönüşümler yaşayarak daha güçlü çıkabilir. Gizli düşmanlıklara karşı dikkatli olmasında fayda vardır.


Bunlar da ilginizi çekebilir;

Hem kendinizi hem hayatınızdaki diğer kişileri daha iyi tanımak için Doğum Haritası yorumlamayı pratik bir yolla öğrenebilirsiniz. Süre sınırı olmadan, kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Adım adım haritanızı çıkararak hem ders notları hem video dersler sayesinde bilginizi arttırabilirsiniz. Ne kadar öğrendiğinizi testler yardımı ile görebilirsiniz. Pratik Astroloji Eğitimi için Kendim İçin Astroloji eğitimi Programlar sayfasında.

bottom of page