top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Doğum Haritasında Merkür Başak Burcunda ve Edward Norton

Merkür Başak burcunda ince detay gerektiren alanlarda kusursuz işler çıkarabilir. Zihinsel konularda başarılıdır. Pratik çözümler üretir. İyi bir eğitmen, tüccar, muhasebeci, yazar ve araştırmacı olabilir. Fazla mükemmeliyetçidir. Hataya odaklıdır. Hem kendisini hem etrafını eleştirmeye meyilli olabilir. Kimi zaman kendisine olan güvenini kaybedebilir. Karmaşık teknikleri kolaylıkla anlayabilir, ayrıntılara dikkat eder. Zanaatkardır, ellerini kullanmakta ustadır. Yeteneklerini toplum yararına kullanmak, başkalarına hizmet etmek ister. Bilgiyi düzenleyeceği ve organize edeceği her alanda başarılı olabilir. Merkür iletişimi de nasıl kullandığımızı gösterir. Aslında yönettiği Başak burcunda oldukça güçlüdür. Ancak eleştirel ve hataya odaklı zihinsel yapısı nedeniyle iletişimde ve ilişkilerinde zorlanabilir.


Merkür 'ü Başak burcunda olan ünlüler; Madonna, Prince Harry, Duke of Sussex, Robert De Niro, Salma Hayek, Keanu Reeves ve Edward Norton


Gelin Edward Norton 'ın haritasında Merkür 'ün nasıl çalıştığına bakalım. Merkür haritada güçlü konumda. Tepe noktasının yöneticisi olması nedeniyle de önemli bir gösterge. Norton 'ın annesi öğretmen. Merkür karşımıza sıklıkla eğitmenleri getirir. Babası ise Vietnam savaşına katılmış bir denizci. Daha sonra çevre hukuku alanında avukat olarak çalışıyor. Güneş 'in Neptün ile olan kare açısı bunları bize veren etkenlerden yalnızca biri.



Mini Danışmanlık ile hem doğum haritan hem de önümüzdeki süreçle ilgili merak ettiklerini öğrenebilirsin.


Norton ilk Primal Fear ile dikkatleri çekiyor. 1996 yapımı film vizyona girdiğinde kaydırılmış ay Merkür ile bir üçgen açı yapıyor. 2000 yılında ise transit Jüpiter buraya açı yapmaya başladığında Norton artık yapımcı ve yönetmen olarak filmlere imza atmaya başlıyor.

2007 'de Merkür 'ün üzerinde gerçekleşen tutulma Güney Düğüm tarafında oldu. Aynı sene iki belgeselde yer aldı. Biri Marlon Brondan 'ın diğeri Jimmy Carter 'ın hayatını anlatıyordu. Güney düğüm herzaman geçmişi karşımıza getirir. Bu nedenle bu yıl geçmişin aktarıldığı iki projede yer alması çok doğal.


1997 / 1999 / 2015 yıllarında akademi ödüllerine aday gösterilmesine rağmen ödül alamadı. Açıkçası göstergeler de onu bu yönde çok da desteklemiyor. 1997 yılında Jüpiter çok da rahat etmediği Oğlak burcundan geçerken Merkür ile yaptığı uyumlu açı ona bir Golden Globe ödülü getiriyor.

Eylül - Ekim 2020 ve Ocak 2021 'in Norton için önemli tarihler olduğu görülüyor. 


Bunlar da ilginizi çekebilir;

bottom of page