top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Güney Ay Düğümünü Anlamak

Ay düğümleri özellikle ülkemizde sınırlı kaynak olması dolayısıyla tam anlaşılamayan bir konu. Kaynak kitap azlığı ve bazı kaynakların da en azından eksik bilgi barındırması dolayısıyla bu yanlış anlama sürüp gidiyor. Ay düğümleri ile ilgili reçete bilgileri kullansaydık muhtemelen Sherlock Holmes hiç varolmayabilirdi. Arthur Conan Doyle 'un haritasında Kuzey Ay Düğümü kiron ile kavuşum halindedir. Kiron hekimliğin bir göstergesi. Haliyle bunu gören ve biraz ay düğümleri hakkında okumuş biri Doyle 'a sen yazarlıkla uğraşma ve hekimliğe devam et diyebilirdi. Ve tüm dünyayı muhteşem bir yazardan ve karakterden mahrum bırakabilirdi. Oysa Doyle bir hekim olarak bir tek hasta bile kapısını çalmadığı için yazmış ve o boş muayenehanede Sherlock 'u yaratmıştır. Bu nedenle ay düğümlerinizle ilgili bir astrolog size bunu bırak derse neden diye sormaktan çekinmeyin!


Ay düğümlerini anlatırken her zaman kullandığım iki metafor var.


Öncelikle güney düğümün her zaman kötücül olarak çalışmaz. Alma verme hayatta bir dengedir. Güney düğüm hayatınızdan bazı şeyleri çıkarabilir. Adı ölümle ve kayıpla birlikte anıldığı için hem güney düğüm hem satürn kötücül kabul edilmiştir. Ancak bırakmak herzaman bir kayıp değildir. Tıpkı nefes alıp vermek gibi. Süreklilik sağlayabilmeniz için hayatınızda bazı şeyleri tamamlamanız gerek. İlişkilerinizde sorun yaşıyorsanız muhtemelen bu alma verme dengesini sağlayamıyorsunuz demektir. Finansal sorunlar yaşıyorsanız burada bir dengesizlik vardır. Ana motivasyon daha çok kuzey düğüm tarafıdır. Güney düğüm ise daha çok sonuçtur. Nefes aldığınız alan Kuzey düğüm tarafıdır. Nefesi verdiğiniz taraf ise güney düğüm. Doyle 'un yarattığı Seherlock karakterinin, kısmen üniversite zamanındaki bir profesöründen esinlendiği söylenir. Ay düğümlerindeki kiron aslında tıp fakültesindeki hocasıdır.



Güney düğüm herzaman geçmişle bağlantılıdır. Daha önceden tanıdığınız, aşina olduğunuz konular güney düğüm aktif olduğunda karşınıza çıkar. Geçmişte yaşadığınız olaylar ya da kişiler karşınıza çıkar. Burası bildiğiniz ve tanıdığınız taraftır.

Hayatta tamamlanma süreçleri ve yeni bir faza geçiş zamanları vardır. Ay düğümleri de bu noktada eşik bekçisi gibi çalışır. Örneğin ikizler yay aksındaki bu tutulma serisi bazıları için üniversite eğitimini tamamlama ve kariyer yaşamının başlaması olarak çalışacaktır. Burada biten okul güney düğüm tarafıdır. Kariyer başlangıcı ise kuzey düğüm tarafı olacaktır. Okuldan mezun olmak size değişen bir çevre ve sorumluluklar olarak gelebilir. Ancak bu bir kayıp ya da bırakılması gereken bir nokta değildir. Güney düğümün getirdiği kapanış fazı herzaman acı bir kayıp olmak zorunda değildir. Bu kimi zaman bir kurtuluş ve çözüm de olabilir. Ve sürecin içinde kendiliğinden varolan bir geçiştir.

Bu iki metaforda gördüğünüz gibi aslında bir taraf iyi diğer taraf kötü değildir. Birbirinin devamı olan iki dinamik gözlüyoruz burada. Güney düğüm tarafında gerçekleşen gökyüzü olaylarında da benzer konular vardır. Haritanızda kuzey düğüm tarafındaki tutulmalar size bir süreci geride bıraktırabilir. Bu süreçte bazı önemli dönüm noktaları olacaktır. Bunlar tutulmalar ile gerçekleşir. Bir sonraki tutulma da diğer ay düğümü tarafında olur ve orası da size yeni bir kapı aralar. Ay düğümlerine böyle baktığınızda doğum haritanızdaki süreç de size daha makul ve çözülebilir gözükecektir.

Kuzey düğüme doğru gidebilmek için güney düğümü bırakmanıza gerek yok. Kuzey düğümden beslenirsiniz. Güney düğüm ise sizin sunacaklarınızdır. Nefesi verdiğiniz, tamamladığınız ve bıraktığınız.



Arthur Conan Doyle 'un ay düğümlerine Jupiter üçgen açı yaotığında Sherlock 'un ilk öyküsünün yayınlanması için anlaşma yaptı. Aynı derecelerden güney düğüm transiti aldığında tarihi öyküler yazmak için Sherlock 'a veda etmeye karar verdi. Bir süre farklı çalışmalara yöneldi.



Doğum haritanızda ay düğümlerini en iyi anlamanın yolu haritanızı test etmekten geçer. Rektifikasyon çalışmasını bu nedenle kıymetli buluyorum. Bir haritayı tanımanın en başarılı yöntemlerinden birisidir. Rektifikasyon sonrasında 30 dakikalık bir seans yapıyorum ve bu süreçte size yaşamınızla ilgili önemli tarihleri de iletiyorum. Burada daha detaylı bilgi alabilirsiniz.


Bu yazılar da ilginizi çekebilir;

bottom of page