top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Ay Düğümleri

Ay Düğümleri Hesaplama

Ay düğümlerinin doğum haritasında hangi burçta olduğunu Ay Düğümleri listesinden bulabilirsiniz.


Ejderin başı ve ejderin kuyruğu olarak geçer eski metinlerde. Hint astrolojisi bunu daha çok karma felsefesi ile açıklar. Güney Ay Düğümü (GAD) geçmiş karmadır. Reenkarnasyona inandıkları için, bunun geçmiş yaşamlarda alınan kötü karma olduğu söylenir. Bir önceki hayatta öğrenilmeyen dersler ve geçilemeyen sınavlar bu yaşamda öğrenilene kadar tekrar eder. Kişi önceki yaşamda güney ay düğümü olan burcun özelliklerini gösterebileceği bir hayat yaşamıştır. Ancak bunu kötüye kullanmıştır. Şimdi bu hayatta tam karşıt burcunda yer alan özellikleri öğrenmesi ve güney düğünün bulunduğu alanda ısrar etmemelidir. Kuzey Ay Düğümü (KAD) bu yaşamda öğrenmeniz gereken derslerdir. Kişi bu alana yönelerek geçmiş karmadan gelen sorunlardan arınır.

Karma ve reenkarnasyon kişiden kişiye değişen bir inanç. Ben danışanlarıma bunu biraz daha sade açıklıyorum. Hani bazı konular için hamurumda yok dersiniz. Bu sizin alışkın olmadığınız meziyetlerdir. Bazı zamanlarda ne kadar rasyonel olsanız da hayata teslim olmak gereken zamanlar vardır örneğin. Ah keşke yapabilsem... dediginiz şeyler vardır. Işte kuzey ay düğümü böyledir. Başarabildiğinizde yaşamınızda büyük farklar yaratacak küçük adımlardır.



Güney Ay Düğümü ise bir türlü bırakmadığınız, 《ben böyleyim, seven böyle sevsin》 dediginiz bir huyunuz, davranış kalıbınız ya da karakter özelliğiniz vardır. Başkalarına göre 《o da öyle biri》 denecek kadar kabullenilmiş bir 《kusur》 olabilir. Ancak bu okadar uzun zamandır sizinledir ki kendinizi bununla tanımlıyor olabilirsiniz. Işte burası, sizin o küçük adımlarla büyük farklar yaşayabileceğiniz değişiklikler için bir alan açacaktır. Kimi zaman yaşamınızda arzu ettiğiniz bir şey için ödün vermeniz gereken alanlar olarak ortaya çıkar. Örneğin bu KAD 1ev - GAD 7.evlerde ise ozaman hayattaki kendi isteklerinizden ödün vermeniz gerekebilir, çünkü bir partneriniz olduğunda artık tek başınıza değilsinizdir. Eşiniz ya da ortağınız vardır. Adımlarınız uyumlu olmalıdır.

Ay Düğümlerinin yeri bu deneyimi hangi alanda yaşadığımızla ilgilidir. Düğümlerin bulunduğu burç ise bunu nasıl yaşayacağımızı gösterir. Kişi güney düğümün olduğu alan ve konu ile ilgili büyük bir açlık duyar. Israrla bu alandaki boşluğu kapatmaya çalışır. Hatırlayın, güney düğüm ejderhanın kuyruğuydu. Derler ki, kuyruğu kovalamak yerine siz kendi yolunuzda gidin. Kuyruk peşinizden gelir.

Burçlar üzerinden kısa tanımlar verelim. Bazı sorular, belki bu kısır döngüden çıkmanız için yaratıcı bir çözüm sunar.




Ay düğümleri haritanızda nerede olduğunu öğrenmek için "bana özel" sayfasından listeyi indirebilirsiniz. Burada doğum gününüzün olduğu tarih aralığının karşısında ay düğümlerinin burcu yazar.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Ay düğümlerinin doğum haritasında hangi burçta olduğunu Ay Düğümleri listesinden bulabilirsiniz.


Ay Düğümleri Burçlarda

Kuzey Ay Düğüm Koç Güney Ay Düğüm Terazi

Herzaman nazik ve karşınızdakini düşünerek adım atmaya çalıştıkça karşınıza daha bencil birileri mi çıkıyor? Siz ne yaparsanız yapın onlar hep kendi hayatlarının derdinde olabilir mi? Hep siz mi onlara uymak zorunda kalıyorsunuz? Neden? Belki de yalnız kalma cesareti göstermeyi başardığınızda ilişkilerinizde sağlıklı dengeler kurabileceksiniz.

Kuzey Ay Düğüm Boğa Güney Ay Düğüm Akrep

Birileri ile birlikte iş yapmak için uğraşıyor ve hep işinize yatırım yapmak istemeyen cimri birileri ile mi karşılaşıyorsunuz? Belki de aldığınız krediler size hep zarar ettirdi. Peki daha az kazanabileceğiniz ama güvenilir bir işe girmeyi denediniz mi? Hamurunuzda mı yok?



Kuzey Ay Düğüm Ikizler Güney Ay Düğüm Yay

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözünü siz söylemiş olabilir misiniz? Gezip durmanızın nedeni de zaten bir yerde barınamamak mı? Kimse sizden yalan söylemenizi beklemiyor elbette ama herzaman haklı olmayabilir misiniz acaba? Olaylara bir de tarafsız bakmayı deneseniz. Mesela hiç soru sormayı denediniz mi? Yoksa Nasreddin Hoca 'nın her iki tarafı da haklı gören tavrı sizce çok mu kaypak! Safınızı belli etmek yerine bir kez tarafsız olmayı deneyin, belki bu sefer hayata karşı daha esnek olabilirsiniz.

Kuzey Ay Düğüm Yengeç Güney Ay Düğüm Oğlak

İşkolik olarak kendinizi koruyabiliyorsanız ne ala. Ama melankoli ve karamsarlık içinde yaşıyorsanız belki de stratejileriniz işe yaramıyor olabilir. Neden sürekli yanlış ata oynadığınızı kendinize soruyor musunuz? Oysa sizi sevenlere ya da sezgilerinize kulak verseniz bu işe hiç girmezdiniz. Yoksa kendinizi hala başarısız mı görüyorsunuz? Oysa tek ihtiyacınız olan belki de başkalarına nasıl destek olabilirim diye sormak. Yoksa herkes üzerine düşen vazifeyi yapmalı mı? Belki de ailenizden destek ve yardım istemek gerekiyor. Bu olasılığı düşünmek bile istemiyor musunuz yoksa?



Kuzey Ay Düğüm Aslan Güney Ay Düğüm Kova

Adınız huysuza mı çıktı? Aklı başında bütün arkadaşlarınız sizden uzaklaşırken çevrenizde hep uçuk kaçık tipler mi kaldı? Herkesle inatlaşmak yerine insanların sevgisini kazanmayı deneseniz. Gereksiz mi? Bir lider olmak, kendine güvenebilmek ve riske girebilmek demektir. Peki, kendinize olan güveniniz arttırmak için ufak bir iki adım atmayı denediniz mi? Bazı küçük riskler alın.

Kuzey Ay Düğüm Başak Güney Ay Düğüm Balık

Hastalıklı bir sisteme uyum göstermek sağlık belirtisi değildir der Krishnamurti. Teslimiyet denilen meziyet sürüklenmek değildir. Mistik uyuşturucular, sahte gurular ya da başka kaçış mekanizmalarına sığınmayı bırakabilir misiniz? Başkalarına faydalı olabileceğiniz pratik bir meziyet geliştirebilir misiniz? Dünyayı kurtarma hayalleri yerine kendinizi kurtaracak sağlıklı alışkanlıklar edinebilirsiniz.


Kuzey Ay Düğüm Terazi Güney Ay Düğüm Koç

Biraz politik ol cümlesini kaç kez söylediler size. Tek başınıza dünyanın sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Hayatta kalmakla ilgili bir sorununuz yok. Ancak başladığınız ve yarım bıraktığınız işlerle bir kaç hayat yaşanabilir. Bir elin nesi iki elin sesi var dediklerini duymadınız mı? Yardım alabildiğiniz gün, o yarım kalan projelerinizi de tamamlayabilirsiniz. Salon dansları öğrenmeyi deneyin. Böylece geri adım atmanın savaşı kaybetmek değil, ayak uydurmak anlamına geldiğine inanabilirsiniz.

Kuzey Ay Düğüm Akrep Güney Ay Düğüm Boğa

Para kazanmak için para harcamak gerek. Eğer sahip olduklarınızı hiç harcamazsanız bir süre sonra kokuşmaya başlar. Giden herşeyin yerine yenisi gelir. Akrep bu yüzden her krizde biraz daha güçlenir. Kendisine daha fazla kaynak yaratabilmek için kendi kaynaklarını başkalarına açar. Ancak elindekileri sımsıkı tutan kişi, kaynaklarını başkalarına sunmazsa elindekilerin azaldığını görecektir. Güvenilir alanda kalmaya çalıştıkça yaşam size oranın düşündüğünüz kadar güvenilir olmadığını anlatır. Riski karşınızdaki ile bölüşün, size daha geniş bir güvenli alan yaratır.

Kuzey Ay Düğüm Yay Güney Ay Düğüm Ikizler

Daldan dala atladığınız için hiç bir konuda uzmanlaşmamış olabilir misiniz? Herseyi biraz bilip, bilmediklerinizi de laf cambazlığı ile mi kapatıyorsunuz? Biraz yavaşlayın. Söylemek ve tecrübe etmek arasındaki uçurumun kenarında olabilirsiniz. Deneyimlemek size başka bir vizyon katacaktır. Kendinize özgü bir hayat felsefesi geliştirmeyi deneyin. Eksik bile olsa sağdan soldan kırptığınız başkalarının fikirlerinden daha kıymetlidir. Sizindir.

Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.

Kuzey Ay Düğüm Oğlak Güney Ay Düğüm Yengeç;

Siz sevdiklerinize ve ailenize destek olurken onlar sizin için iki iş yapmayı çok mu görüyorlar? Herkesin işi var bir tek sizin yok. Acaba her koyun kendi bacağından asılıyor olabilir mi? Şu çocuklar bir büyüsün benim de yapmak istediklerim var mı diyorsunuz? Ya da hala sırf o şirketi aileniz gibi gördüğünüz için daha iyi teklifleri görmezden mi geliyorsunuz? Daha iyi bir kariyer yapmak zorunda değil belki hepimiz. Ama hepimizin bir hedefi olmalı.

Kuzey Ay Düğüm Kova Güney Ay Düğüm Aslan

Siz otorite kurdukça etrafınızdakiler birer ergen gibi mi davranıyor? Kararlarınızın sürekli sorgulanıyor olmasından bıktınız mı? Belki de artık etrafınızdakileri emir eriniz olarak görmeyi bırakmalısınız. Hem insanları yönetmek yeterince stresli değil mi? Bütün herşeyi siz organize etmek zorunda olmayabilirsiniz. Ekip ruhu denilen kavramı hiç duydunuz mu? İnsanların fikirlerini söylemesini bir isyan dalgası olarak görmek biraz abartı olabilir. Birilerine emir yağdırmadan önce durun ve karşınızdakine sorun; bu sorunu nasıl çözebiliriz? Cevabı onlar bulursa belki itiraz etmezler!

Kuzey Ay Düğüm Balık Güney Ay Düğüm Başak

Mükemmel olabilseydik muhtemelen insan olmazdık. Kendinde ve etrafındakilerde hala hata buluyor olman şaşırtıcı mı? Bu dünyada insanın elinden çıkan her ürün hatalı olabilir. Eğer mükemmeli arıyorsan bu muhtemelen daha mistik birşeyler olacaktır. Biraz dur ve evrenin, sistemin kusursuzca işleyişine mest ol. Dünyanın işi bitmez, bazen kısa molalar vermek ya da biraz meditasyon hissettiğin tüm endişeyi silip atabilir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


bottom of page