top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Merkür İleri Hareketi ve Gerçekler

Merkür ileri gidiyor. 16° İkizler burcunda ileri giderken tekrar Neptün ile bir kare açı yapacak. Bu kare açıyı daha önce 23 Mayıs ve 5 Haziran tarihinde yaşadık. 5 Haziran tarihinde açı gerçekleştiğinde Merkür retro yapıyordu. Şimdi 6 Temmuz tarihinde bir kez daha yaşayacağız. Bu sefer Neptün geri harekette olacak. Üstelik belki de yılın en gergin zamanlarından geçiyor olacağız. Çünkü iki kötücül olan Mars ve Satürn karşıt yapacak. Bu karşıtlık Temmuz ayına damgasını vuracak diyebiliriz.


Haliyle 6 Temmuz tarihinde yaşanacak açı şiddet içerikli olabilir. Bu nedenle bu tarihlerde spekülasyonlar karşısında temkinli olmak gerekiyor. Mars ve Satürn arasındaki zorlu açılar mücadelenin engellerle karşılanması, saldırıların geri püskürtülmesi, rekabetin kızışması olacaktır. Bu riskli konular gündemdeyken yalan haberler, spekülasyonlar ciddi riskler ve kayıplar getirebilir. Açı gerçekleştiğinde ay düğümlerinin akslarda olması önemli bir parametre. Bu önemli iş birliklerini gündeme getirebilir. Sürecin kapanışı yönetim kademesi ile bir iş birliği ya da onun destekçilerinin sağladığı etkiyi gösteriyor.

Pluto 'nun bu gerilimli açıya destekleyici bir etkisi var. Yıkıp yeniden yapmak bir çözüm olabilir. Pluto genelde eski ve miyadı dolmuş olan şeyleri gösterir. Elbette Türkiye gündemi gereği skandalların patlak verdiği bu süreçte karşımıza Mafya bağlantılı haberler çıkabilir. 6 Temmuz 'da Merkür artık retro olmadığı için konunun geçmişle ilgili değilde daha çok günümüzle ilgili olmasını bekleriz.


Merkür İkizler burcunda olduğu için İkizlerin temsil ettiği alanlarda yanılgılar ve spekülasyonlar çok olasıdır. Bu süreçte bireysel olarak da bu konularda temkinli olmakta fayda var. İkizler genel olarak şunları temsil eder; çevirmenler, gazeteciler, satışçılar, kargocular, kuryeler, iletişim yeteneği gerektiren işler, yurtiçi turizm, otobüs işletmeleri, bilgi teknolojileri, bilgiyi kullanan ve/veya yayan her alan, makaleler gibi kısa yazılar.




Merkür 'ün Neptün ile olan kare açıları BTC fiyatına da yansıdı. Aşağıda grafikte tekrar eden kırılımı görebilirsiniz. 15 Haziran sonrasındaki düşüş ise Satürn Uranüs karesi nedeniyle gerçekleşmiştir. 17 Şubat tarihinde gecikmeli de olsa benzer senaryoyu yaşamıştık. Burada elbette Elon Musk 'ın açıklamaları da belirleyici olmuştu. Bununla ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz.



bottom of page