top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Güneş Jupiter Karesi, Elon Musk ve Bitcoin

Herzaman söylüyorum, insanoğlunun en büyük yanılgısı yaşamın lineer olduğunu düşünmektir. Doğuyoruz, ölüyoruz ve bu iki nokta arasında yaşıyoruz. Oysa astroloji bize bunun daha çok döngüsel olduğunun bir kanıtı. Aslında daha sarmal bir hat gibi ilerliyoruz. Bu da bizi zaman zaman bir noktayla aynı hizaya getiriyor.


29 Ocak 2021 tarihinde Güneş Jupiter ile Kova burcunda kavuştu. Ve Elon Musk Twitter biosuna Bitcoin yazdı. Ve hikaye böyle başladı. Bitcoin bu süreç içinde onun attığı her tweet ile büyük çalkantı yaşadı. Ancak esas ivme merkür retrosunun eşlik ettiği 8 Şubat tarihinde yaşandı. Bu sefer Tesla 1,5 Milyar Dolarlık Bitcoin aldığını duyurdu. Ve herkes için hikaye çok başka bir noktaya evrildi. Bu artık sıradışı bir adamın twitter eğlencesinden çıkmıştı. Bu süreçte yatırım firmaları ve bankalar da olaya yaklaşımlarını tekrar değerlendirmek durumunda kaldı. Visa, BTC ile ödeme için pilot uygulama başlattı. yatırım bankalaları "Çok Riskli" sınıfına Bitcoini eklediler ve tartışmalar yükselmeye başladı. Eninde sonunda bu noktaya gelineceğini herkes bekliyordu belki ama bu kadar hızlı değil. Ekim 2020 'de 10K olan BTC yıl sonunda 26K olmuştu. Bu arada muhtemelen Tesla alımlara başlamıştı. 9 Şubatta açıklamadan hemen sonra BTC 44k oldu. Ancak bu açıklama Merkür kova burcunda retro yaptığı zamanda geldi. Retro olması nedeniyle geçmişte verilmiş ancak gizlenmiş bir kararın açıklanması olarak yorumlayabiliriz. Ancak yine de retroda açıklama yapmak oldukça riskli. Zira geri adım atma riski barındırır. Beklenen 11 Mayıs yeniayı sonrasında geldi.



Bitcoin için iki büyük eleştiri vardır. İlki, kullanıcılarının büyük bir bölümünün illegal bir kesim olduğu varsayımı. Ancak burada tezi hemen çürütebiliriz ki BTC ortaya çıkana kadar da dolar, elmas ya da sanat eseri kullanıyorlardı. Haliyle değişen çok birşey yok onlar için, sadece belki daha pratik bir yol buldular. Diğer eleştiri ise aşırı enerji sarfiyatı. Bu aslında sürdürülebilirlik noktasında önündeki en büyük engel. Burada teknolojinin evrilmesi şart. BTC sonrasında gelen alternatifler bu handikapı değiştirme çabasındalar. Burada belki esas eleştiri doğru alternatifi araştırmadığı için olabilir. BTC alternatifleri içinde hangi teknolojinin daha sürdürülebilir olduğunu, hangisinin nasıl bir felsefe ile ortaya çıktığını hedeflerini, yatırımcılarını değerlendirebilirdi belki de. Ancak Dogdecoin 'in bu noktada gerçek bir alternatif olamayacağını kendi yaratıcıları bile itiraf ediyor. 13 Mayıs tarihinde Elon, BTC 'nin sürdürülebilir olmadığını kabul ederek Tesla 'nın bundan sonra ödeme olarak kabul etmeyeceğini açıkladı. Elindeki BTC 'leri de satmayacaktı. Bu haberin hemen ardından BTC ciddi bir kırılma yaşadı. Ve sonra dediler ki "sana ihtiyacımız yok!" Ve Elon dedi ki, "O zaman satabilirim"


Tüm bunlar olurken 11 Mayıs 2021 'de Boğa burcunda bir yeniay yaşadık. Bir yeniay elbette bu kadar önemli bir dönemeci bize göstermez. Ama her zaman söylediğim gibi, ay döngüleri bir bütündür. Bu yeniayın dolunayı bir ay tutulması olacak. Bu nedenle önemli. Bizi bu ay tutulmasına yavaş yavaş hazırlayan döngü de önemli. Güneş Jupiter kavuşumunda twitter biosuna Bitcoin yazan Elon Musk, bu iki gösterge kare açı yaptığında da önemli bir testten geçecektir. Aynı şekilde önümüzdeki ay tutulması bize bu sürecin geri planında olan biteni de anlatır.



BTC tekrar toparlamaya başladı. Elon Musk ise önümüzdeki Güneş tutulmasına kesinlikle damgasını vurabilir. Tam da Venüs 'ü üzerinde gerçekleşecek bu tutulmada yine dikkatleri üzerine toplayacağı aşikar. Elon 'ın doğum saatin bilmiyoruz. Bu nedenle öngörü yapmak bu noktada zor. Ancak bugün Güneş Jupiter karesi bize hikayenin devamı için bir ipucu verebilir. Güneş Jupiter karşıtlığını ise 20 Ağustos tarihinde yaşayacağız. Bu tarihte Uranüs retro yapacak ve Merkür Uranüs ile üçgen açı yapacak. Bu tarih kripto piyasası için gerçekten önemli bir dönemeç olabilir.


Yazı Yayın Tarihi:

21.05.2021


Bunlar da ilginizi çekebilir;




bottom of page