top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Sertab Erener 'in Başarısı ve Eurovision Şarkısı

Sertab Erener 'in Eurovision başarısı ve performansı gerçekten muazzam değil miydi? Doğum haritası ile karşılaşınca başarısının arkasındaki dinamikleri merak ettim. Siyasetin çok fazla öne çıktığı bir yarışmada böyle bir başarı kazanmak gerçekten önemlidir. Sertab Erener her zaman bir tık önde olmuş bir sanatçı benim için. Sesine şapka çıkartmayacak yoktur herhalde.


Astrologlar olarak her zaman söylediğimiz bir şey vardır. Öngörü yani tahminler, ancak haritanın potansiyelinde varsa gerçekleşir. Yani sizin doğum haritanızda politikaya atılmak varsa, o zaman şans gezegenleri kapıları açar. Aksi durumda dost sohbetlerinde siyasi fikirlerinizi anlatmakla yetinebilirsiniz.




Sertab Erener yeniay zamanı doğmuş. Haliyle şans noktası yükseleninin üzerinde. Şans ayağına geliyor diyebiliriz. Elbette kendi emeği sayesinde. Muhtemelen o kadar titiz çalışıyor ki, şans da haliyle o çalışmanın hakkını veriyor (Mars Başak burcunda). Üstelik yeniliklere de açık. Trendleri hemen yakalıyor. Hatta belki herkesten önce seziyor diyebiliriz. Peki bu harita bize yurt dışında yapılacak bir başarıyı sunuyor mu? Güneş ve Ay Yay burcunda birleşmişler. Yay, yurt dışıyla ilgilidir. Başarı ve tanınmayı gösteren tepe noktası ise Aslan burcu. Güneş ve Ay, her zaman bir haritada en önemli iki göstergedir. Bunların tepe noktasını görmesi yurt dışında başarıyı kişiye getirir. Dönüp hemen bu göstergelerin hangi evleri yönettiğine bakın. Dokuzuncu ve onuncu ev... Söyleyeceklerim bu kadar. Bu harita başarı vadediyor. Hem de yurt dışında. Hemen Jupiter 'e bakalım. Ve işte 7.eve yerleşmiş, güçlü bir Jupiter görüyoruz. Bu da bize "büyük iyicil" şans gezegeni Jupiter 'in bu haritaya verdiği desteği gösteriyor. 


Ayşe Arman ile yaptığı röportajda kullandığı cümleye bir bakın " Bilim ve teknoloji bana sağlık sunuyorsa sonuna kadar kullanmak istiyorum." İşte Başak burcunda birleşmiş Mars ve Uranüs tam da bunu istiyor. Aslında yaşadığı rahatsızlık da Başak burcundaki bu göstergeler yüzünden.*

İki iyicil Venüs ve Jüpiter, bu haritada karşıt açı yapıyor. Karşıt açı aslında sert bir açı olmasına rağmen iki iyicil arasında olduğunda nasıl şans getirdiğini görüyoruz. Bu, büyük projelerin de kişinin yaşamında olacağını gösteriyor. Venüs zarar gördüğü Akrep burcunda ama Jupiter 'in terminde yer alıyor. Köşe evde olması da gezegene güç veriyor.


Sonuç olarak bu haritanın başarı potansiyeli olduğunu görüyoruz. 2003 yılına gidelim ve Eurovision başarısına bakalım;

2003 yılında transit Jupiter, tam da tepe noktasından geçmekte. Bu başarının kapısını aralayan bir parametre. Ama tek başına yeterli değil, aramaya devam edelim. O yıla ait güneş dönüşü haritasına bakalım.


Bu haritayı İstanbul ve yarışmanın düzenlendiği Letonya 'nın Rega kendi için çıkaralım. İki haritada da şaşırtıcı veriler yakalıyoruz.



Letonta haritasında yeniay, bize doğum haritasında başarı vadeden nokta üzerinde gerçekleşiyor. Bu da bize bu senenin önemli bir tarih olduğunu gösteriyor. Başarının kişinin ayağına geleceği bir yıl olduğunu görüyoruz. (1.ev yükseliyor, şans noktası yine yükselende. Jupiter, yükselene destek veriyor. Başarı göstergesi olan 10.evin yöneticisi Merkür, Güneş dönüşü haritasının birinci evine gelmiş.)




İstanbul için çıkarılan haritası ise bize yurt dışına bir yolculuğu/başvuruyu göstermekte. Aynı harita bize sanatsal bir başarıyı getiriyor. (Başarı göstergesi (MC) ile sanatı temsil eden Venüs birarada. Dokuzuncu evi yöneten Merkür, dönüş haritasının yükseleni üzerine gelmiş.)


Şimdi en çok kontrol ettiğimiz parametreye bakalım, Türkiye haritası ile ortak noktaları var mı? Sonuç olarak bu başarı Türkiye adına kazanıldı;




Bir sanatçının haritasında en önemli parametrelerden birisi elbette Venüs 'tür. Ve o Venüs, Türkiye 'nin şans noktası üzerinde. Bu bile yeterli. Ama sahnesi ve dansları ile daha çok gündeme gelmesini de bu iki haritanın birleşiminde görüyoruz. Belki bir gün sinema ekranlarında da karşımıza çıkabilir Sertab Erener. Biraz karanlık belki bir polisiye...Neden olmasın, Akrep burcunda kavuşan bu iki gösterge biraz gizem ister. (Türkiye 'nin Venüs 'ü üzerinde Sertab 'ın Neptün 'ü var)


Peki 2019 'da gündemimizde neler olacak?

Yine dans ve sahneler ön planda. Hem ay hem Neptün sahneleri gösteren beşinci evde. Elbette TV ya da internet televizyonları da olasılıklar arasındadır. Üçüncü ev bukadar yoğun olduğunda karşımıza ya yurt içi yolculuklar çıkar ya da ekranlar. Yurtdışı yok mu? Yine var, sonuçta tepe noktası yine Yay burcunda. Bu yıl hareketli bir süreç var önünde.


Teknik daha başka bir çok detay gözünüze çarpabilir. Ancak genel bir bakış açısıyla bile üzerine çok fazla konuşulabilecek güçlü bir harita bu. Daha nice başarılara imza atmasını temenni ederim.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


*Başak burcu ve barsak sağlığını İsmehan Öztürk ile podcast yayınında konuşmuştuk. Tekrar dinleyebilirsiniz.

*Doğum Günü/Güneş Dönüşü haritası için  bu linkten bilgi alabilirsiniz.

*Doğum Bilgisi Kaynağı: Wotan


Bu tekniklerin anlatıldığı Geleneksel Astroloji Eğitimini buradan inceleyebilirsiniz.


bottom of page