top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Show Hala Devam Ediyor Mu?



Bohemian Rhapsody filmiyle tekrar gündeme oturan Freddie Mercury 'nin haritasında bu parlamayı görebilir miyiz diye merak ettim. Ve karşıma çıkan tutarlılık beni bir kez daha şaşırttı. Astroloji Uranüs ile bağlantılı ve Uranüs şaşırtan bir gezegendir. Beni hala şaşırtabilen bir dinamik astroloji. Sanırım buyüzden hala ilgimi kaybetmedim.

Freddie Mercury 'nin doğum günü kesin ancak saati ile ilgili bilgi aileden geliyor. (http://www.queenarchives.com/index.php?title=Freddie_Mercury_-_11-17-1996_-_Sunday_Times) Röportajda haritasında yükselen gezegen Merkür olduğu için bu ismi seçtiğini söylüyorlar.


Bu haritadan yola çıkarak filmin prömiyerinin yapıldığı tarihe bakalım. (https://www.ssearena.co.uk/events/detail/bohemian-rhapsody-film-premiere) 23 Ekim 2018 Wembley Londra 17:30 olarak belirtilmiş. Bu muhtemelen giriş saati, filmin gösteriminin daha ilerleyen saatler olabileceğini düşünüyorum.

TRANSİTLER

Öncelikle transit haritanın göstergelerine bakalım. Ay Koç burcunda ve haritanın 8.evinde. Ölümle direk bağlantılı ve elbette ortak kazançlar alanıdır. Bu film üzerinden bir çok kişinin gelir elde ettiği düşünülecek olursa akla yatkın.


Transit Venüs 'ün haritanın 12.evinde yer alan Satürn 'e bir kare açısı var. Satürn haritanın 5.evini yönetiyor ve 12.evde. 12.ev gizli saklı olanla çok ilgilidir. Bu aslında bilinmeyen yönlerine, gizli yeteneklerine ve perde arkasında kalan yanına odaklanmayı getirir. Venüs ise sanatı ve sanatçıları temsil eder. Bize olayları ya da kişileri gezegenler verir. Yani Venüs burada bize bunun bir sanatçıyla ilgili olduğunu söyler. Nasıl sorusuna yanıtı ise burçlar verir. Venüs akrep burcunda ve geri harekette. Ölmüş bir sanatçı hakkında. Retro ise "tekrar" demektir. Ölmüş bir sanatçının tekrar gündeme taşınması demek oluyor bu.

Tutulmalar bu haritanın 5/11 aksında olacak. 5ev sahne sanatları, gösteriler, sinemalar ile bağlantılı. 11ev ise grupları gösterir. Karşımıza çıkan kişinin bir grup üyesi olması ise hiç şaşırtıcı değil. Çünkü 11.evi yöneten Ay, prömiyerin yapıldığı gün 8evden, 5evin yücelme yöneticisi olan Mars 'a bir karşıt açı yapıyor. 8ev ölüm evi olmakla birlikte, 2/8 aksı bireysel/ortak kazançlar alanıyla ilgilidir. Filmin haklarının grubun diğer üyesi Brian May 'de olduğunu da İlker Canikligil sayesinde öğreniyoruz (https://www.youtube.com/watch?v=TX2IIf-2ROY). Bu da filmden gelecek olan kazancın gruba gideceğini gösteriyor. Üstelik Kuzey Ay Düğümü de 11evden geçeceği için grubun popülerliği artarak devam edecek diyebiliriz.

Transit Mars'ın haritanın ay düğümlerine uyumlu açısı dikkat çekici. Ay düğümleri kişilerin bir araya gelmesi ile oldukça bağlantılı. Bunu filmin gösterimleri açısından da düşünebiliriz elbette. Ancak Mars kova burcunda ve haritanın 6evinde. 6ev başkalarına hizmet etmek ve faydalı olmakla ilgilidir. Aynı zamanda Kuzey Ay Düğümü haritada Uranüs ile kavuşuyor. Normalde gönüllü çalışmalar 12evle ilgilidir ancak burada çok da 12ev sembolünün çalıştığını düşünmüyorum. Gözönünde olarak ve bir konserle yardım toplamak daha Kova burcuna uyan bir semboloji. Bu nedenle, buradaki bir çok kişinin destek için bir araya gelerek verdiği Live Aid konserini çok güzel temsil eden bir semboloji ve elbette filme damgasını vurması da şaşırtıcı değil.

Gelelim daha şaşırtıcı olanlara,

SOLAR RETURN (Güneş Dönüşü)

Solar harita her yıl doğum günümüz için çıkarılan bir haritadır ve bize bir yılın genel konusunu verir. 2018 yılı için Freddie Mercury 'nin Londra için çıkarılmış haritasında Yay burcu yükseliyor. Doğum haritasında 3ev ancak dördüncü burç. Hem yay hem de 3ev olması aslında kişinin yaşama bakışı ve felsefesini ortaya koymayı gösterir. 4ev kişinin kökleri, ailesi, iç dünyasını anlatır. Solar haritadaki Venüs, doğum haritasındaki 4evin yöneticisi Jupiter ile tam kavuşum halinde. Haliyle olan bitenden çok kendi içinde yaşadığı dinamiklere yoğunlaşılmış.


Solar Return haritada Güneş 9evde. 9ev yabancıları, uluslararası konuları, tüm dünya çapında yapılan reklam kampanyalarını anlatır. Sınırların ötesine geçmekle ilgilidir. Şuan yaşıyor olsaydı uluslararası bir turneden bahsediyor olabilirdik. Yine de tüm dünyada gösterime giren bir film ile gündeme oturdu. Güneşin tam karşısına yerleşen Neptün, bize bunun karşımıza bir film olarak çıkacağını gösteriyor.

Haritanın yükselen yöneticisi olan Jupiter ise akrep burcunda ve 12evde. 12ev karmanın ve geçmişin evidir. Akrep başlıbaşına ölümle ilgili.

Kuzey ay düğümü doğum haritasındaki Satürn ile kavuşum halinde. Satürn, daha önce bahsettiğimiz gibi Mercury 'nin sahne performansını ve yeteneklerini göstermekte. Burada Kuzey ay düğümü ile kavuşuyor olması 12evde kapalı kalan yönleriyle de bir araya geleceğimizi göstermekte.

LUNAR RETURN (Ay Dönüşü)

Şaşırmaya devam edelim ve prömiyer günü için geçerli olan Lunar Return haritaya bakalım. Lunar haritalar kişinin ay derecesi baz alarak çıkarılan haritalardır. Ve bize yaklaşık birer aylık gündemimiz hakkında bilgi verir.


Ay dönüşü haritası benim için gerçekten son darbeyi vuran harita oldu. Londra için çıkarılan haritada Balık burcu ve Neptün yükseliyor. Neptün başlıbaşına sinemayı sembolize eder. 7ev dışarı açılan kapıdır ve haritada 7ev yükseliyor. Bu hem ilişkileri hem de karşımızdakileri gösterir, iyi ya da kötü.


Haritanın tam tepe noktasında ise Ay var. Ay, halk demektir. Bu harita artık her ne varsa bunun ortaya çıkacağının ve görünür olacağının anlatımı. 11ev girişindeki Satürn ise kontrolün aslında grubun elinde olduğunu gösteriyor. Burada Satürn 'ün Merkür ile uyumlu açısı var. Bu da ortaya çıkarılan ürünün kişiyi destekleyeceğini gösterir. Güneşin 7evde ama 8burçta bulunması yine bize ölüm temasını getirir. Haritada 8evde toplanan gezegenler de yine aynı vurguyu vermekteler. 10ev yöneticisinin, yani tanınma göstergesinin bile burada olması aslında kafi. Üzerinde daha çok şey yazılabilecek bir harita.

Gelelim son haritaya,

İKİNCİL PROGRESLER

Aslında ikincil progresleri daha çok kişinin iç dünyası ile ilgili durumunu görmek için kullanırız. Ancak karar alma mekanizmalarımızı etkilemesi açısından şaşırtıcı verilerle karşılaşmamız mümkündür. Peki ölümden sonra ikincil progresler de çalışmaya devam eder mi? Ediyor.

Filmin yapımı ilk 2010 yılında Brian May tarafından planlandı. 2011 Nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanırken Baron Cohen 2013 yılında projeyi bıraktı. 2010 yılında Mercury 'nin haritasındaki Satürn 2eve geçiş yapıp Neptün ile kavuşuyor. Satürn Mercury 'nin sanatını Neptün ise sinemayı tasvir ediyor. Peki neden proje bir türlü hayata geçirilemiyor? Çünkü Ocak 2011 de Satürn tam da haritasındaki Mars 'ın üzerinden geri harekete başlıyor. Bu noktada artık sorunun kaynağının para olduğunu söylemek oldukça kolay, Mars 8.evin yöneticisi.

Nisan 2011 de Brian May, artık filme hız vereceklerini duyurur. Tam da Neptün, Mercury 'nin ikincil progres Venüs 'üne kareyi yapıp Balık burcuna geçmesiyle birlikte.

Ancak 2013 Temmuz 'unda Cohen projeyi bırakır. Bu sırada Satürn ileri harekete geçip ikincil progresteki Satürn 'e son kare açısını yapar. Cohen, Satürn 'ün son sınavını geçemez. Aralık 2013 'de transit Satürn ikincil progresteki Güneş ile kavuşur ve Brian May, Cohen ile yollarını ayırdıklarını duyurur. Kavuşum 3.evdedir. Güneş, sahnede alkışı alacak adamı, Satürn ise sonlanmaları gösterir. 3ev ise bunun duyurusudur.

11 Eylül 2016 'da Solar Arc Merkür, Güneş ile bir sextile açı yapar ve Rami Malek, rolü kapar.

İkincil progres Merkür ile ikincil progres Mars 3evde 6yay 'da kavuşurlar ve çekimler başlar. 22 Kasım 2017de Neptün ileri gitmek üzere durur. Tam bu sırada yönetmen değişir. 6 Aralık 2017de Dexter Fletcher yönetmen olarak duyurulur ve çekimler 15 Aralıkta tekrar başlar.

30 Ocak 2018de transit Satürn Mercury 'nin 5evine geçiş yaptığı tarihte film tamamlanır. 23 Temmuzda bu evden çıkar ve 20 Ekimde tekrar giriş yapar. 23 Ekim 2018 'de film Londra 'da gösterime girer.

Yani biz artık burada olmasak da bizimle ilgili herşey haritalarda yaşamaya devam ediyor.


Kendi Doğum Gününüz için analiz isterseniz buradan yazılı analiz talep edebilirsiniz.


Ünlülerin Doğum Haritaları


Bunlar da ilginizi çekebilir;



bottom of page