top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Çalışma Günleri ve Astroloji

Başarana kadar herşey imkansız gözükür. Mandela

Pazartesi sendromu neden var? Salı günü geldiğinde üzerimizdeki kasvetlik mi kalkıyor yoksa 24 saat geçince iş hayatına adapte mi oluyoruz. Pazartesi günleri neden işbaşı sayılmıştır? Hafta başında mesaiye başlamak için seçilmiş en yanlış gün aslında. Elbette ibadet günlerinin tatil olmasıyla süregelen bir dinamik bu.

Astrolojik olarak her günü bir gezegen ve ışık* temsil eder. Günün saatleri de aynı şekilde. Şimdilik günlere bakalım ve yasam dinamiklerinizle nekadar uyumlu olduğunu sorgulayın. Yakaladığınız paralellikleri lütfen paylaşın.


Pazartesi Ay günüdür. Ay; evimiz, ailemiz, mahremiyetimiz, duygularımız, ruh halimiz, anlık tepkilerimizi yönetir. Bu süreçte ev ve aile ilgilenmek ya da kendi içimize çekilmek isteyebiliriz. Pazartesi sendromu gerçekten işle mi ilgili yoksa yanlış zamanlamadan mı ibaret? Pazartesi toplantılarınız verimli geçiyor mu? Bir aile toplantısı havasında mi yoksa herkes çok mu tepkisel? Savunmada kalanlar çoğunlukta mi? Hep aşina oldugunuz konular tekrar ediyor ve bir türlü ilerleme kaydedemiyor olabilir misiniz? Toplantı günlerinizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz.


Salı Mars günüdür. Mars; rekabet, mücadele, hareket, motivasyon, aksiyon, bedensel enerji ve dayanıklılıkla ilgilidir. Gerçekten mesaiye başlamak için çok daha uygun bir gün değil mi?


Çarşamba Merkür günüdür. Merkür; iletişim, zihinsel konular, hesap kitap, ticaret gibi konuları yönetir. Eğer beyin fırtınası yapacağınız toplantılarınız varsa Carsamba gününe alın.


Perşembe Jüpiter günüdür. Jüpiter, eğitim ve yolculuklardır. Eğitim planlarınızı, önemli ziyaretlerinizi, uluslararasi girişimlerinizi ve hukuki konuları Perşembe gününe alın.


Cuma Venüs günüdür. Venus, denge, uyum, finans ve sanatla ilgilidir. Şirket içi etkinlikler tesadüfen mi Cuma olur acaba? Ya da ödemeleri neden Cuma yaparlar? Ekip toplantılarınızı ve arabuluculuk çalışmalarını Cuma yapın. Ortak karar almak gereken zamanlar için daha uygundur.


Cumartesi Satürn günüdür. Satürn, sorumluluk, kısıtlanma ve görevlerdir. Esas çalışma günü olması gereken aslında Cumartesidir. Daha çok iş bitirilir ve daha planlı olunur. Uzun vadeli planlar ve stratejik çalışmalar için Cumartesi daha uygundur.


Pazar Güneş günüdür. Güneş, yasam enerjimiz, özgüven duygumuz, otorite ve organizasyon gücümüzdür. Eğer yeni iş gününe enerji toplamak istiyorsanız bu zamanı eğlenceye, çocuklarınıza ya da sanat etkinliklerine ayırın. Size yasam enerjisi veren etkinliklere yönelmek daha faydalıdır.


Sonuç olarak #mesaisalibaslasin diyorum.


*Işıklar güneş ve aydır.

bottom of page